Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 38. týden

17. 09. 2018 | Televizní tipy
Vyberte si, co vás baví – nejširší nabídka žánrů a skutečné příběhy ze života. To všechno najdete na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete naPrima Zoom těšit ve 38. týdnu?


17. 9. 20.00 – Krásy Jižního Tyrolska (Dolomity)

Dechberoucí krajina, mírné slunečné klima, pohnuté dějiny na křižovatce dvou kultur, velkorysá pohostinnost a vynikající kuchyně, živé tradice v řemeslech, hudbě, umění i architektuře – Jižní Tyrolsko vás uchvátí rozmanitostí a jedinečnou směsí alpských zvyků a středomořských chutí. Nejseverněji položená provincie Itálie leží na jihu od Alp a patří k nejpopulárnějším turistickým destinacím v Evropě. Najdete zde majestátní vysokohorské prostředí Dolomitů, bohaté louky nejvýše položených evropských pastvin, lákavé vinice na březích jezer, živé regionální centrum Bolzano nebo půvabné městečko Merano. Na jaře vás ohromí sady kvetoucích jabloní, v létě se z tohoto místa stává ráj všech pěších turistů, na podzim zraje bohatá úroda vinných hroznů a kaštanů a v zimě se Jižní Tyrolsko stává vysněným cílem lyžařů a milovníků pohádkově zasněžené krajiny. Poznejte všechny Krásy Jižního Tyrolska ve stejnojmenném seriálu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 38. týden17. 9. 21.00 – Amerika z ptačí perspektivy (Pobřeží Maine)

Připravte se na neuvěřitelný výlet vysoko nad legendárními přírodními symboly Spojených států amerických. Dokumentární seriál Amerika z ptačí perspektivy představuje nejrozmanitější krajinu na světě, a přitom odhaluje všechna její bohatství.

19. 9. 20.00 – Obři doby ledové (Území tygra šavlozubého)

Profesorka Alice Robertsová se vydala na cestu o 400 tisíc let zpátky v čase po stopách obrů doby ledové. Ve třech epizodách mini série z produkce britské BBC se nejprve odváží do země krvelačných šavlozubců – na území dnešní Severní Ameriky. V době ledové to byla země pokrytá vrstvou ledu, která byla tlustá až tři kilometry. Vysoko v jeskyni Grand kaňonu Alice objevuje mumifikovaný exkrement pravěkého předchůdce lenochoda o velikosti medvěda grizzlyho. Roztomilý chlupáč se musel mít na pozoru před šavlozubou šelmou smilodonem se skoro dvaceticentimetrovými tesáky. Alice se nenechá zastrašit a pokračuje dál na území jeskynního medvěda, který patřil k největším šelmám v Evropě a na Sibiři. V Jižních Karpatech se dostává do jeskyně plné důkazů o tom, že tady proběhl hrozivý boj na život a na smrt: když se jeskynní medvěd střetl s jeskynním lvem. Nakonec Alice hledá odpověď na otázku, co zahubilo mamuty a srstnaté nosorožce.

20. 9. 20.00 – Hitlerův národ (Konformita)

Jak je možné, že se Adolf Hitler mohl spolehnout na německou veřejnost dokonce i tváří v tvář nevyslovitelnému utrpení a neodvratné zkáze? Napínavý dvoudílný film nahlíží do pozadí Hitlerovy moci na začátku i ke konci jeho diktatury. Individuální životní příběhy, osobní dokumenty, deníky, dopisy a fotografie přibližují, jak to vypadalo a chodilo za Hitlerova režimu. Fascinující snímek vysvětluje, proč německá veřejnost vyjadřovala svému vůdci takřka neuvěřitelnou loajalitu a slepou podporu navzdory všemu.

20. 9. 23.00 – Tygr na útěku

Kumal je mladý tygr indický, kterého jiný samec vyhnal z teritoria zděděném po otci. Tento film zachycuje příběh o velkolepém putování a dobrodružném dospívání v divočině střední Indie. Kumalovi ubývá čas i místo. Aby mohl pokračovat jeho rod, musí si najít nové území a družku. Místní vesničané mu však nedají pokoj a kvůli chabým loveckým schopnostem mu hrozí smrt hladem. Jestli se rychle nepřízpusobí novému životu, brzy o něj přijde.

21. 9. 20.00 – V hlubinách oceánu (Ztracený svět Tichého oceánu)

Mořští biologové si stále lámou hlavu, jací tvorové se dodnes ukrývají v hlubinách oceánů. Tato těžko přístupná místa našeho světa zůstávají záhadou dokonce i v 21. století. Podmínky se různí a většinou závisí hlavně na hloubce. Tvůrci tohoto seriálu se vydali na fascinující a doslova dechberoucí průzkum hluboko pod hladinou a pořídili vzácné, dosud nevídané záběry. Vědci se z nich pokusí odhalit aspoň jedno nebo dvě tajemství.

21. 9. 21.00 – Castrův tajný útes

Kuba je už přes padesát let v nucené politické izolaci. Důsledkem toho se u pobřeží nečekaně vytvořila zvláštní mořská rezervace – rozsáhlá soustava korálových útesů známá pod jménem Jardines de la Reina. Panenské životní prostředí, které Fidel Castro kdysi využíval pro soukromé potápění, je dnes polozapomenuté a naprosto nedotčené. Ale vzhledem k tomu, že se nedávno zlepšily diplomatické vztahy mezi Kubou a Spojenými státy americkými, jak dlouho ještě tento karibský ráj přežije v nezměněné podobě?

21. 9. 22.00 a 22.30 – Země: Území záhad (Kailás: Posvátná tibetská hora; Tunguský meteorit)

Země je plná hádanek a tajemství, které se moderní člověk snaží rozluštit a odhalit. Každý rok se objeví nějaký nový, překvapivý otazník. Dochází k odkrývání unikátních archeologických památek, objevům dosud neznámých druhů zvířat nebo rostlin. Mýty o starověkých národech a zmizelých civilizacích ožívají přímo před našima zvědavýma očima. Dobrodruzi mapují oblasti, pro které vědci používají výraz „neobvyklé“. Co se před námi ještě snaží skrývat jediná planeta sluneční soustavy, na které existuje život? Na tuto otázku se snaží odpovědět seriál Země: Území záhad.

22. 9. 20.00 – Záhady deštného pralesa

Ostrov Barro Colorado, který leží v Panamském průplavu, je plný záhad. Některé se týkají rozmanitých druhů místních živočichů. Jiné souvisí přímo se samotným ostrovem. Každý rok sem sjíždějí stovky vědců a studentů, aby odhalili tajemství deštného pralesa. Ale tento rok je všechno úplně jinak. Na ostrov udeřila sucha, a nikdo neví proč. Sledujte práci výzkumných týmů, které bádají a experimentují uprostřed nedotčené přírody, a hlavně se snaží zjistit, kam se poděl déšť a kdy se zase vrátí.

22. 9. 22.00 – Ztracení králové Teotihuacánu

Před dvěma tisíci lety byl Teotihuacán jedním z největších měst světa. Vzkvétající metropole ležela nedaleko místa, kde dnes stojí Mexico City. Ale jenom o pár set let později zůstala úplně opuštěna. Kdo vystavěl toto překrásné město s velikánskými pyramidami? Dokument představuje mezinárodní tým vědců, kteří věří, že se jim konečně podařilo najít odpověď na tuto otázku. To, co objevili, by dokonce mohlo vysvětlit, k čemu sloužily záhadné pyramidy Teotihuacánu.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !