Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden

29. 10. 2018 | Televizní tipy
Vše, co vás baví, najdete na jednom místě, a tím je oblíbená Prima ZOOM. Vrhněte se do přírody, pod vodní hladinu, do historie, klidně i do války, zakousněte se do vědy a techniky, putujte do vesmíru, cestujte, objevujte záhady nebo poznejte dramata ze skutečného života z pohodlí domova.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom těšit ve 44. týdnu?


30. 10. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin (Tajné a tajemné okolnosti atentátu na Heydricha)

Toto pokračování seriálu je věnováno známé události našich moderních dějin – atentátu na Heydricha a skupině Antropoid. Nastíníme nejasné okolnosti atentátu samého, v jejichž popisu se jednotliví autoři rozcházejí: počet atentátníků přítomných na místě, průběh atentátu, proč Gabčík nestřílel, průběh útěku. Dále následují otazníky kolem Heydrichovy hospitalizace a nejasné příčiny jeho smrti: dohady o záměrné otravě, a to buď lékaři, nebo bombou použitou parašutisty.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týdenObjeví se nedávno nalezená pitevní zpráva, která byla považována za ztracenou. Pořad se věnuje také dohadům o motivech a pozadí atentátu: činovníci zahraničního odboje nedávají jasnou odpověď, odkud vyšla iniciativa k akci a kdo k ní dal vlastně příkaz – prezident Beneš, plukovník Moravec, Britové? Mezi motivy se objevují dohady o možné potřebě krýt Heydrichem prý odhalené kontakty šéfa německé kontrarozvědky Canarise s britskou tajnou službou. Nejasné příčiny Heydrichova úmrtí daly vzniknout legendám, konkrétně pověsti o prokletí skrze znesvěcení svatováclavské koruny. Heydrich ji prý vložil na hlavu sobě a svému staršímu synovi Klausovi, který byl sražen nákladním autem.

31. 10. 21.00 – Jak houby stvořily náš svět

Podívejte se s námi do cizí a neznámé říše. Její obyvatelé patří k nejstarším a nejodolnějším životním formám světa. Proplétají se ve složitých sítích a spojují celé lesy. Houby tvoří komplikovaný systém a jako přirozený internet spojují všechny stromy. Neřadí se ani ke zvířatům, ani k rostlinám. Mají své vlastní biologické království. Existují už miliardu let a na souši odstartovaly proces evoluce. To ony strávily kameny, ze kterých vznikla půda, na níž se mohly uchytit rostliny, díky kterým se změnila atmosféra a začala evoluce velkých živočichů, včetně nás. Právě díky houbám dostal život další šanci po každé katastrofě v pohnuté historii Země. Bez hub by naše planeta neexistovala v podobě, jakou dnes známe. Přesto jim stále nerozumíme. Navzdory tomu, že na ně dnes spoléháme nejen při produkci dobrot, jako jsou pivo, chleba nebo čokoláda, ale i při výrobě životně důležitých léčiv. Vědci se rozhodli zkoumat houby v souvislosti s historií evoluce, a díky tomu dochází k objevům, které změní naše životy. Některé houby nám pomůžou. Jiné nás budou ohrožovat. A teprve teď zjišťujeme, která je která.

1. 11. 20.00 – Zajatci SS (Cesta do neznáma)

Když se nepodařilo zabít Hitlera, jednotky SS zadržely a uvěznily rodinné příslušníky neúspěšných atentátníků. Byl mezi nimi i Fey von Hassell Pirzio-Biroli. V dubnu 1945 se všichni dostali do koncentračního tábora v Dachau, kde je zavřeli k ostatním prominentním a válečným vězňům, jako byli Kurt von Schuschnigg, pastor Martin Niemöller nebo poručík „Jimmy“ James. Jejich budoucí osud zůstával nejasný. Jednotky SS se chystaly prorazit na jih do tak zvané alpské „pevnůstky“. Snad proto 26. dubna byli vězni převezeni do tábora nedaleko Innsbrucku. Zajatci přesto netušili, co s nimi bude. Nejistota, jestli se stanou výhodou ve válečném vyjednávání, nebo budou jednoduše popraveni někde daleko od fronty, už začínala být nesnesitelná. Během cesty konvoje přes Alpy se tedy zajatci SS ocitli tváří v tvář osudovému rozhodnutí: mají se pokusit o nebezpečný útěk, nebo raději potichu doufat v nejistou záchranu?

1. 11. 23.00 – 24 hodin v divočině II (Indické léto)

Sledujte den v životě divokého zvířete. Díky přírodopisnému seriálu 24 hodin v divočině se stanete svědky toho, jak mezi sebou masožravci a býložravci svádí drsné bitvy o život. A uvidíte ještě mnohem víc! Ve druhé sérii zažijeme celodenní výpravu nespoutanou krajinou indického subkontinentu, kde se potkávají tygři se lvy, levharty i „rudými psy“ dhouly. Vydáme se také do Brazílie během období sucha, kdy se dravci i jejich kořist stahují k napajedlům a všichni obtížně hledají aspoň nějakou potravu. Strávíme 24 hodin na rovníku a zjistíme, že život pod rozpáleným sluncem sice není snadný, ale často ohromí. V Austrálii se na konci období dešťů setkáme s králem oblohy orlem i vládcem stojatých vod krokodýlem mořským. Nakonec navštívíme Jižní oceán: zatímco místní tropické útesy se zmítají ve smrtícím tanci dravců s jejich kořistí, u chladných břehů Antarktidy zuří válka mezi velrybami a lachtany.

2. 11. 21.00 – Černé slzy moře

Podél pobřeží oceánů a moří celého světa jsou nastražené nebezpečné časované bomby, o kterých většina z nás nemá ani nejmenší tušení. Už více než 70 let tam potichu reziví 6300 vraků lodí potopených během druhé světové války. Dohromady představují hrozbu, která dalece přesahuje i ty nejhorší ropné katastrofy. Když v roce 1989 tanker Exxon Valdez ztroskotal u Aljašky, moře znečistilo 37 tisíc tun nafty. Byla to jedna z nejhorších ekologických tragédií všech dob. A to i přesto, že šlo jenom o malý zlomek množství, jaké se podle odhadů ukrývá v útrobách polorozpadlých vraků. Podle odborníků by to mohlo být až 15 miliónů tun. Film Černé slzy moře nás zavede na pobřeží Baltského moře do Polska i Norska, pod hladinu Tichého oceánu a až ke břehům Spojených států amerických. Připojíme se ke zkušeným vědcům a odhalíme, že na některých místech už je mořské dno vážně kontaminované. Zaměříme se na nejohroženější vraky a potenciální krizové situace. A na vlastní oči uvidíme, že z některých potopených lodí je nutné odčerpat ropu hned teď. Ještě není pozdě na to, abychom se Černých slz moře bezpečně zbavili. Jenže navzdory všem varováním se to dosud nestalo.

3. 11. 20.00 – Úžasný svět opic (Prvotní plán)

Člověk má stovky podivuhodných a různorodých příbuzných, kteří vedou fascinující životy na exotických místech. Přesto o nich většina z nás skoro nic neví. Seriál Úžasný svět opic zamířil do Indie, na Madagaskar, Borneo i do Peru a představuje opice a lemury všech velikostí a podob. Jeho tvůrci se zaměřili hlavně na zvláštnosti opičí povahy, a přitom se jim podařilo odhalit, proč je naše opičí rodinka natolik zajímavá. Zblízka a tváří v tvář těmto okouzlujícím zvířatům rychle zjistíme, že my lidé nejsme až tak jedineční, jak si o sobě myslíme! Orangutan se každé ráno pečlivě upravuje a myje. Mláďata šimpanze bonobo si prostě chtějí hrát. Makak dokonale ovládá životní styl v ruchu velkoměsta… Tito primáti zkrátka dokazují, že člověk má ke svým zvířecím bratrancům nečekaně blízko. Přesvědčte se o tom v překrásně natočeném poutavém, ale také zábavném seriálu.

4. 11. 20.00 – Krotitelé vraků III (Vrtná plošina na mělčině)

Na úspěch dvou předchozích sérií navazují zbrusu nové epizody Krotitelů vraků. Jejich hrdinové vyplouvají na místa námořních katastrof, řeší inženýrské problémy a překonávají překážky přímo na rozbouřených vlnách. Ve třetí sérii mají znovu plné ruce práce. V říjnu 2015 se během smrtící bouře ztratila dopravní loď El Fargo. Zmizela někde v oblasti Bermudského trojúhelníku. 18. dubna 2015 se více než 700 dětí a žen z Afriky stalo obětí nejhorší tragédie uprchlické krize. V srpnu 2016 překvapila prudká bouře malý remorkér, který táhnul obrovitou ropnou plošinu na její poslední cestě za vyřazením. Moře se odjakživa chová jako nepředvídatelná milenka. Tyto tragédie patří k mnoha obětem její nepředvídatelné a prudké povahy. Přidejte se ke Krotitelům vraků, kteří se odvážili moři vzdorovat.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !