Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 46. týden

13. 11. 2017 | Televizní tipy
Na Prima ZOOM vás toho čeká opravdu spousta – vesmír, historie, flora i fauna, vojna, věda a technika, záhady i extrémní zážitky. Fascinující svět zblízka vás dostane svou pestrostí.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 46. týdnu?


13. 11. 22.00 – Vesmírní inženýři (1. díl)

Šestidílná mini série Vesmírní inženýři se ohlíží za poutavými životními příběhy výjimečných osobností, které díky vlastní genialitě, pevnému odhodlání a správným rozhodnutím pomohly uskutečnit nejdůležitější a nejpamátnější kosmické mise. Uvidíte rozhodující okamžiky na dlouhé cestě k úspěchu okořeněné archivními záběry a rozhovory se zasvěcenými experty. Mnoho z těchto příběhů budete znát, protože většina se dočkala zfilmování. Uznávaní odborníci na historii dobývání vesmíru připojili zasvěcený komentář, ve kterém uvádí informace do širší perspektivy. A dokonce nechybí ani zážitky samotných astronautů. Koneckonců to byli právě oni, kdo s důvěrou usedli do nejnovějších, přelomových vynálezů vesmírných inženýrů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 46. týden14. 11. 20.00 – Ruská revoluce v barvě (Svoboda a naděje)


Rok 2017 je stoletým výročím revoluce, která změnila svět. Podívejte se na dramatický příběh o tom, jak byla prakticky přes noc zničena celá společnost a nahrazena jedním z nejradikálnějších sociálních experimentů všech dob. Film Ruská revoluce v barvě se zaměřil na námořníky ze základny na ostrově Kronštadt, protože to byli právě oni, kdo se chopil revolučních myšlenek se zvlášť krvežíznivým nadšením. Demonstrace kvůli nedostatku chleba vedla k abdikaci ruského cara Mikuláše II. Lidé rychle zakládali samosprávu. Pak dorazil Lenin. S pomocí námořníků smetl prozatímní vládu a moc získali Bolševici. Když si námořníci konečně uvědomili, že se Lenin začíná chovat jako absolutní diktátor a nechává vyvraždit tisíce svých protivníků, volali po návratu politické svobody. Lenin na ně místo toho poslal Rudou armádu a přinutil tím námořníky bojovat proti svým bývalým soudruhům v rozhodující bitvě o budoucnost celého Ruska.

15. 11. 20.00 – Zázračné lesy

Stromy pokrývají 4 miliardy hektarů povrchu naší planety. Zároveň vytvářejí jeden z nejakčnějších typů krajiny, který se v průběhu roku neustále mění. Lesy zasahují až daleko na sever, znají horká léta i chladné zimy a poskytují vítané útočiště mnoha různým zvířatům. Některá z nich vstoupí mezi stromy jedině během teplých letních měsíců, ale většina se drží v lese po celý rok. Jakkoli je zima tuhá, když sluneční paprsky dopadnou na první jarní výhonky a hustý les se probudí k životu, stojí to zato.

15. 11. 21.00 – Neprobádaná Amazonie

Hluboko v neprobádaných amazonských džunglích v Peru bojuje jeden mravenečník dvouprstý se spánkem. Samice kolibříka se mezitím snaží vychovat své mladé. Už brzy začnou sezónní lijáky a obyvatele pralesa čeká další těžká zkouška: musí se vyrovnat s velkými změnami prostředí, ve kterém žijí. Během několika miliónů let evoluce se mezi místními obyvateli vyvinuly bizarní vztahy. Vytvořili si neobvyklou strategii s cílem překonat i to nejhorší. Ale navzdory vší vynalézavosti nebyli ani zdaleka připraveni na dramatický příchod nového druhu.  

15. 11. 22.00 – Ross Kemp: Extrémní svět (Mongolsko)

Dokumentarista Ross Kemp, který získal prestižní britskou filmovou cenu BAFTA, se nebojí vyrazit vstříc riziku. Jeho cílem je odhalit lidská dramata odehrávající se v extrémním světě. V tomto seriálu se mu podařilo získat jedinečný přístup k lidem v Sýrii a Iráku, Mongolsku, na americko-mexické hranici, v Mosambiku i Kolumbii. Zaměřuje se na nejpalčivější problémy každé země. Aby odhalil jejich podstatu, sám se ocitá v dramatických, nebezpečných situacích. V Sýrii a Iráku se setkává s kurdskými jednotkami YPG a YPJ a odhaluje dopady války s teroristickou organizací Islámský stát. V Mongolsku sleduje snahu místních nacionalistů omezit narůstající vliv čínských byznysmenů. Na mexicko-americké hranici pokládá otázku, jestli zvýšená bezpečnostní opatření odradí tisícovku migrantů, kteří se snaží dostat každý den do USA. V Mosambiku vyšetřuje narůstající nelegální obchod se slonovinou a v Kolumbii se zaměřil na masovou produkci kokainu v nejchudších částech země. Ross Kemp: Extrémní svět je špičkově natočený seriál zaměřený na nejpalčivější témata naší doby. 

16. 11. 21.00 a 21.30 – Ruská vojenská technika (1. a 2. díl)

Seznamte se s moderními vojenskými vynálezy, pokročilými bojovými strategiemi, novými typy zbraní a hypermoderní výzbrojí, kterou používá jedině ruská armáda. Veřejnost se o nich dozvídá jenom málo. Ale inovace vyvíjené ruským zbrojním průmyslem mají tak neomezený potenciál, že vás ohromí. Připravte se na návštěvu skutečné střelnice, kde se testuje nová vojenská technika a kde to všechno uvidíte na vlastní oči.

17. 11. 20.00 – Na lovu s kladivounem

Tropické vody v okolí bahamského ostrova Bimini jsou lovištěm velkého, přesto prchavého dravce – žraloka kladivouna. Biolog dr. Craig O’Connell si po sedmi letech výzkumů zaměřených na lovecké smysly velkého bílého žraloka vybral nový úkol: prozkoumat a otestovat kladivouna takovým způsobem, jakým to ještě nikdy nikdo neudělal, a konečně odhalit, co ukrývá jeho legendární kladivo.

18. 11. 21.00 – Smrtící instinkty (Krevní pouta)

Mají zvířata city? Cítí lásku nebo smutek? Co z toho je vrozený instinkt a co získaná dovednost? Co nutí zvířata všech velikostí shánět si potravu, zakládat rodinu a vychovávat mladé? To je jen několik prvních otázek, na které odpovídá seriál Smrtící instinkty. V každém dílu uvidíte mnoho různých druhů zvířat. Rozmnožují se, soupeří mezi sebou, rostou, zabíjí ve jménu přežití nebo se naopak snaží uniknout nemilosrdné smrti a jejich životy jsou přitom stejně dramatické a nabité emocemi jako naše. Smrtící instinkty nás zavede na tenkou hranici mezi zdánlivě lidskou schopností volby a vrozeným instinktem.

19. 11. 21.00 – Lotyšská výprava s Guyem Martinem

Už dávno se ví, že Guy Martin má raději věci než lidi. Ale jeden člověk ho nepřestává fascinovat – jeho dědeček Walter. Moc se toho o něm neví – kromě toho, že jeho minulost je zahalená tajemstvím. A tak Guy vyráží do Lotyšska, kde se Walter narodil, aby zjistil pravdu o svých předcích. Ať už je jakákoliv, dobrá nebo zlá! Guy kráčí po stopách svého dědečka, a přitom se setkává s nezapomenutelnými osobnostmi, odhaluje zajímavé příběhy a dozvídá se, co byl zač muž, o kterém toho dosud jen tak málo věděl. Na co přijde? A co na to asi řekne?

Unikátní dokumenty, vysílané ve 46. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !