Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden

11. 02. 2019 | Televizní tipy
Jak to bude na Zemi vypadat za 1000 let a jak lidstvo vůbec začínalo? Odhalíme válečné příběhy i tajemství tajných služeb. Naservírujeme vám parádní krásy přírody. A projedeme se majestátními vlaky. Ale ani to není zdaleka vše díky Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden


11. 2. 22.00 – Země za 1000 let

Tento dokument vám otevře oči! Díky nejnovějším vědeckým poznatkům a vývoji technologií ve výzkumu si poprvé můžeme troufnout spolehlivě odhadnout, jak bude naše planeta vypadat za 1000 let. Vědci se ponořili hluboko do historie Země a pátrali po náznacích všeho, co ji v budoucnosti čeká. Díky propracovaným speciálním efektům a špičkové digitální animaci to uvidíme na vlastní oči. Sledujte, jak vědci vrtají do mořského dna v oblastech Norska a Antarktidy nebo jak díky radarovému a satelitnímu sledování odhalují drsnou realitu toho, co můžou klimatické změny udělat s životem, jak ho známe dnes.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden12. 2. 20.00 – Počátky lidské cesty (1. díl)

Nový přelomový seriál z produkce National Geographic je jako dobrodružná výprava zpátky do minulosti, až na úplný počátek lidských dějin. Jeho cílem je objevit zásadní momenty, díky kterým jsme se stali skutečně „moderními“ lidmi a které popohnaly evoluci dopředu. Přední světoví odborníci pomohli určit zásadní mezníky historie, jako jsou objev možností využití ohně nebo léčivých látek, války, měny, rozvoj komunikace a přepravy, objevitelské výpravy nebo zdokonalování příbytků. Všechny přispěly k obrovským skokům ve vývoji lidstva a překvapivě mají mnoho společného.

12. 2. 21.00 – Příběhy tajných služeb (Šéf rozvědky)

Tajnou vášní britské televizní hvězdy, sira Davida Jasona, jsou tajné služby. V třídílné mini sérii Příběhy tajných služeb odhaluje lidi, místa a události, které vykreslují nový a nezřídka neuvěřitelný pohled na dějiny anglických špiónů. První epizoda začíná příběhem M, legendárního mistra špionáže, jenž sám, vlastníma rukama, vytvořil britskou tajnou službu. Z party amatérů v civilu udělal propracovanou síť špičkových operativců, která pomohla Spojencům vyhrát první světovou válku. Sir David se zaměřuje na příběhy, z nichž vám zaručeně spadne čelist. Od prvních průkopníků postupuje ke skutečným Jamesům Bondům a agentům Q, kteří porazili nacisty. Vychutnejte si osudy geniálních britských špiónů, co riskovali všechno pro svou zemi a královnu.

13. 2. 21.00 – Cirkus na obloze

Dravci patří k nejimpozantnějším tvorům na naší obloze. Orli, sokoli a jestřábi jsou z nich nejznámější. Ale zrovna to nejsou lovci, kteří typicky krouží nad poli a pastvinami. Určitě ne tak jako káňata a motáci. Tito nejlehčí dravci jsou zároveň nejzajímavější. Když si hledají partnera nebo partnerku pro příští období páření, oddávají se ve vzduchu nespoutaným akrobatickým kouskům. A když klidně a jistě plachtí nad otevřenou krajinou, znamená to, že vyrazili na lov. Člověk mění okolní krajinu a počty hlodavců ve volné přírodě na některých místech dramaticky klesají. Kvůli tomu je v ohrožení také dechberoucí akrobatický cirkus dravých ptáků na obloze. Ale protože dravci se dokážou pozoruhodně přizpůsobit, show pokračuje.

14. 2. 21.00 – Vzdušní válečníci IV (P-51 Mustang)

Už od prvního letu poháněného lidskou silou, ke kterému došlo v roce 1903, usilujeme o pokoření nebes. Vynalézáme a vyrábíme velké množství různých bojových letounů. Čtvrtá série Vzdušných válečníků se zaměřuje na stíhačku F-16, které se přezdívá válečný sokol a která patří k nejlepším na světě. Další na řadě je bombardér B-52 Stratofortress, jehož se nepřátelé k smrti bojí. Tento impozantní stroj unese přes 30 tisíc kilogramů zbraní, vyletí až do patnáctikilometrové výšky a dolet má do 10 tisíc kilometrů. V závěrečné třetí epizodě si posvítíme na rychlé, mrštné, elegantní a smrtící letadlo P-51 Mustang, zřejmě nejlepší bojový letoun druhé světové války.

14. 2. 22.00 – Krásy Skalistých hor (Pohraničí)


Díky tomuto seriálu se dostaneme do bezprostřední blízkosti zvířat, která jsou doma v ikonickém prostředí Skalistých hor. Staneme se svědky života divokých koní v poušti podobném okolí údolí Okanagan nebo medvědího rybolovu lososů v ledovcových řekách. Krásy Skalistých hor jsou plné příběhů o fantastických zvířatech, která žijí mezi vrcholy a údolími uprostřed nádherné a majestátní krajiny.

15. 2. 21.00 – Kouzelná jezera

Díky rozloze 117 km² je Müritz největší jezero na území Německa. Ale ani zdaleka není jediným jezerem na severovýchodě země. Jen v oblasti Mecklenburg mezi městem Waren a horou Feldberg leží dva tisíce jezer. V místním Národním parku Müritz žije velké množství různých zvířecích druhů: typickým místním obyvatelem je orel mořský, svá loviště tady má také vydra říční a na obloze přímo nad ní krouží ohrožený luňák červený. Fred Bollman zná krásy národního parku jako svoje boty. Jako bývalý hajný se věnuje ochraně přírody a aktivně se podílí na záchraně „svého“ divokého světa. Filmaři strávili v jeho společnosti dva roky. Výsledkem je jedinečný portrét překrásné přírody zachycený ve filmu Kouzelná jezera.

16. 2. 20.00 – Svět velkých koček (1. část)

Díky nejmodernějším technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům vznikla jedinečná mini série z produkce britské BBC. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světu velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě tedy uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku. Dále zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Další část se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech, jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky.

17. 2. 20.00 – Majestátní vlaky (Canadian)

Podívejte se zblízka na nejvíce majestátní vlaky světa – od japonského Šinkansenu až po švýcarský Glacier Express. Vydejte se na cestu přes Velký kontinentální předěl, Skalisté hory a širé prérie ve vlaku Canadian. Připravte se na jízdu 2000 kilometrů po strmých zmrzlých ledovcích na palubě skandinávského krále přepravy: Severského expresu. Podnikněte velkolepé dobrodružství s Ghanem, který křižuje Austrálii. Nebo odhalte, proč se 400 tisíc turistů ročně rozhodne využít jedinečnou příležitost a naskočit na vlak směr Yukon a Klondike.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík