Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 9. týden

27. 02. 2017 | Televizní tipy
Užijte si světové nákupy, putování vesmírem i po naší matičce Zemi, budete žasnout, co dokážou zvířecí miláčci, a odhalíte spoustu záhad a tajemství. Tak proč si nevybrat Prima ZOOM?

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 9. týdnu?


27. 2. 21.00 a 21.30 – Bazaar: Za nákupy po světě (Poklady islámského světa; Zanzibar)


Nejprve se vydáme na průzkum některých bohatství islámských zemí. Začneme putování v Sýrii, ve městě Aleppo, které je považováno za nejstarší město na světě, kde navštívíme továrnu na mýdlo, které se vyrábí stejným způsobem po staletí. Pak zavítáme do jordánské pouště; za tradiční výrobou dlaždic v ospalém městečku Iznik, nedaleko Istanbulu; do největšího města Nigérie za slavným barvením látek indigovou modří; do Dháky, abychom se dozvěděli o moderních a uměleckých dekoracích na rikšách. Dále nás čeká ostrov Zanzibar, který se stal slavným jako ostrov koření. Díky hřebíčku několik sultánů velmi zbohatlo a pěstování hřebíčku, palmy Raffia a dalšího koření je i dnes hlavní ekonomickou aktivitou. Navštívíme truhlářskou dílnu, kde se ručně vyrábí tradiční lodě, a pak zamíříme na tržiště, abychom si mohli obléci kanga, což je tradiční oděv zanzibarských žen.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 9. týden27. 2. 22.00 – Apollo – Sojuz: Setkání ve vesmíru

Psalo se 17. července 1975. V tichu rozlehlého vesmíru se americká kosmická loď Apollo připojila na orbitu k sovětskému Sojuzu. Přechodové komory se otevřely a velitel Thomas Stafford si srdečně potřásl rukou se svým protějškem Alexejem Leonovem. Tato událost měla hluboký význam: symbolický, vědecký, politický, ideologický, ale v prvé řadě hlavně vojenský. Po šesti letech ošemetné spolupráce testovací projekt Apollo – Sojuz ukončil období dvou desetiletí vehementního soupeření o vesmír. Americká a sovětská mocnost se vzájemnou spoluprací rozhodly uvolnit napětí studené války a současně se ujistit, že tyto země jako jediné dokázaly zvládnout pilotované vesmírné lety. Film popisuje tuto jedinečnou událost díky rozhovorům s těmi, kteří se mise přímo účastnili, a odborníkům s technickým i politickým pohledem na věc. Díky tomu odkrývá, co bylo skutečně v sázce. Vynikající archivní záběry v perfektní kvalitě zároveň oživují emoce z tohoto historického setkání ve vesmíru.

27. 2. 23.00 – Úžasná planeta (Zrození z ohně)

Na rozdíl od ubohých bezbarevných šutrů a zdánlivě beztvarých plynových koulí, které obývají zbytek naší sluneční soustavy, a pokud víme, tak i zbytek celé galaxie, Země září nespočtem barev, hemží se různorodým životem v mnoha různých podobách a udivuje svou vznešeností a mocí. Jediným problémem je, že většinu ze svých skvělých triků Země vytáhne z rukávu v takovém časovém období, jaké je pro obyčejný lidský život nemyslitelné. National Geographic proto vymyslel řešení v podobě stroje času „postaveného“ týmy zkušených grafiků z nejpropracovanějších digitálních efektů. Díky tomu se Úžasná planeta stala dalším mezníkem mezi dokumenty od National Geographic. 

28. 2. 22.00 – Nejbohatší psi světa

Tito bohatí dědicové všemožných lukrativních impérií nejsou žádnými obyčejnými milionáři. Cestují výhradně limuzínou, spí na zlatem vykládané matraci a nepijí nic, co se jim nenaservíruje v křišťálu. Mají zálibu v diamantech a prázdniny prožívají ve velkém stylu. Oblékají se do nejnovější módy, která stojí malé jmění, pochopitelně doplněné vhodnými šperky. Rychlý výlet soukromým tryskáčem do Mexika pro ně ani nestojí za řeč. V zábavném snímku, ze kterého vám spadne čelist, vás seznámíme s nejbohatšími psy světa. Výčet deseti vůbec nejzazobanějších hafanů také nemůže chybět. A protože součet jejich bohatství činí úctyhodných 660 miliónů dolarů, budete si přát, abyste se do jednoho z těchto rozmazlených psů rychle převtělili!

28. 2. 23.00 a 23.30 – Na stopě zvířecích zločinů (1. a 2. díl)

Muž v kómatu způsobeném bodnutím štíra, policista vystrašený tarantulí, sovy trpící nespavostí a vysoká zvěř bez končetin – pro odborníka na divoká zvířata doktora, Rhyse Jonese, je to všechno jenom každodenní dřina. Sledujte, jak tento nebojácný doktor řeší všechny možné zvířecí zločiny i konflikty a setkává se přitom s pachateli, kteří jsou někdy roztomilí, jindy přítulní, ale často také vyloženě nebezpeční.

1. 3. 20.00 – Před 300 miliony let (1. část)

Napínavý snímek vypráví o dramatických dějinách vzniku evropského kontinentu. Zachycuje celých 300 miliónů let od kamenouhelného období až po dnešní dny. Během této dlouhé doby formování kontinentu se Evropa postupně posunovala několika klimatickými zónami. Její tvar a podobu ovlivnily přírodní živly i tvrdé srážky s jinými kontinenty. A člověk. Pokud jde o geologii, lidstvo existuje na Zemi jenom kratinkou chvíli, ale už významně změnilo celou planetu.

1. 3. 21.00 – Divoký Singapur (Skrytá divočina)


Singapur je jedno z nejrychleji rostoucích měst světa. Na 665 km², kde se dříve rozprostírala tropická džungle, dnes stojí rušné betonové království tlačenic a klimatizace. Ale i mezi shonem přelidněné metropole se uchytil kousek divočiny. Přímo mezi mrakodrapy a chodníky se usadili luskouni, krokodýli, opice, vydry, hadi nebo zoborožci. Seriál Divoký Singapur odhaluje, jak se příroda přizpůsobila světlům velkoměsta tak jako nikde jinde na světě.

4. 3. 22.00 – Konfucius

Před více než 2500 lety přišel jeden muž se způsobem myšlení, který dodnes výrazně ovlivňuje jeden z nejmocnějších a nejlidnatějších národů na Zemi. Jmenoval se Konfucius. Tento mudrc, filozof a učitel, který stejně jako Sokrates a Buddha žil v úžasném období evoluce lidské civilizace, patří k nejvýznamnějším osobnostem dějin. Dramatický snímek zkoumá život a dobu Konfucia a demystifikuje jeho myšlenky. Každý chce porozumět dnešní Číně a právě Konfucius nám to umožní. Jeho jméno dobře známe. Ale kým skutečně byl? Jaký byl jeho životní příběh a jak ovlivnil jeho životní filozofii? Co je středobodem jeho myšlení a proč ho celý čínský národ přijal za své? Vše se dozvíte v tomto celovečerním filmu.

5. 3. 20.00 – Novým Zélandem po dávných stezkách II (Po stopách Alfonse Barringtona)

Moderní dobrodruzi a průzkumníci Kevin Biggar a Jamie Fitzgerald vyrazili na novou výpravu po nejkrásnějších místech Nového Zélandu. Znovu kráčí ve stopách nejvýznamnějších výprav, které objevily Zéland pro zbytek světa. A stejně jako oni si opět troufli na cestu s minimalistickým „dobovým“ vybavením. Kevin a Jamie se dobrovolně vzdali moderních vymožeností a využívají jen to, co měli k dispozici jejich dávní předchůdci. Na vlastní kůži díky tomu prožívají to, co staří pionýři. Dokonce se posilňují stejným jídlem a pitím! Během Kevinova a Jamieho dobrodružství tak ožívají historické příběhy dobývání Nového Zélandu.

5. 3. 23.00 – Záhada hmoty (Co skrývá vzduch)

Fascinující mini série, která získala prestižní cenu Emmy, zachycuje jedno z největších dobrodružství v dějinách vědy: snahu zjistit a porozumět, z čeho je tvořený náš svět. Uvidíte nejvýznamnější vědce všech dob i to, jakým způsobem dospěli ke svým přelomovým objevům. Zjistíte, jak obrovský dopad mělo vytvoření Mendělejevovy periodické tabulky prvků. Od objevu kyslíku až po vznik plutonia, Záhada hmoty je napínavým skutečným příběhem o životě a díle nejvýznamnějších vědeckých badatelů. Seriál získal cenu Emmy za světelný design a scénografii.

Unikátní dokumenty, vysílané v 9. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !