Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM

6. 10. 2014 | Televizní tipy
Extrémní, smrtící, zrádná i záhadná, ale zajímavá a naučná bude tento týden Prima ZOOM. A samozřejmě pokračujeme ve skvělé sérii Miroslav Zikmund: Cesta stoletím. Nový tematický blok „Život naostro“ – každou neděli od 20.00! Premiérové tematické bloky můžete sledovat vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom těšit tento týden?


6. 10. 19.00 – Po setmění

Překrásně natočený dokumentární film odhaluje nečekaně ohromující noční život zvířectva na pozemcích jedné farmy ve Francii. Když zapadne Slunce, místní záhadní obyvatelé se probouzí k životu. Vzduch zaplní zvuky hlasitě kvákajících žabáků, kteří se dvoří potenciálním družkám. Nedaleko nich se hladová volavka vydává na lov a stopuje svou budoucí kořist. Denní zvířectvo se už ukládá ke spánku, takže neustálé piruety vlaštovek střídají divoké netopýří tance. Mladí jezevci si s radostí hrají na honěnou s malými kunami a sova pálená vyhlíží světlíkem neopatrného hraboše. A zrovna, když ze ježek rozhodne přejít zahradu, liška vystrčí hlavu z nory a závod může začít!  

Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM6. 10. 21.00 – Extrémní scénáře: Oheň a potopa

Lidstvo je sužováno stále větším množstvím přírodních katastrof. Těžké záplavy v Brazílii, ničivé cyklóny v Austrálii nebo rozsáhlé požáry v Americe dokazují, že matka příroda dokáže být krutá a její síla i vrtochy jsou nepředvídatelné. To, že na člověka udeří nečekaně a bez varování, je důvodem obrovských škod a ztrát na životech. Ani Evropa, jež byla dříve řádění živlu ušetřena, se mu v dnešní době nevyhne. Hurikány, husté srážky nebo extrémní sucha – prostě všechno, o čem už byla řeč, se děje i na starém kontinentě. Vědci varují, že takové katastrofy můžou být v budoucnu stále častější. Naše planeta přitom nikdy nebyla tak hustě obydlená a nikdy nebylo tolik lidí závislých na změnách počasí jako dnes. Tým vědců se proto zabývá otázkou, jestli je Evropa skutečně v nepředstavitelném ohrožení.

8. 10. 20.00 – Mamba černá: Smrtící hrozba

Ve Svahilsku, kde hory a buš přechází rovnou do plantáží na cukrovou třtinu, se mamba černá těžce vyrovnává s životem v blízkosti člověka. Mamba černá patří k nejnebezpečnějším hadům v celé Africe a její kousnutí může být smrtelné. Lidé přesto nejsou jediní, kdo tady přichází o životy. Člověka jeho nebezpečný soused děsí natolik, že až příliš často bezdůvodně zabíjí tohoto hada na potkání. Ještě že je tu také jedna neobyčejná žena. Jmenuje se Thea Litshka-Koenová, je matkou, vede hotel a pro mambu černou má slabost. Naučila se proto nebezpečné hady odchytávat a odstraňovat z pokojů, ložnic nebo dokonce z aut, a založila přírodní rezervaci, kde své miláčky může znovu vypouštět a dále studovat. Díky ní si můžete vychutnat blízký pohled na nejobávanějšího hada v Africe.

9. 10. 21.00 – Churchillovi zrádci

Ve chvíli, kdy se američtí vojáci vařili zaživa v olejnatých vodách Pearl Harboru a jejich britští spolubojovníci padali pod bajonety na březích Malajsie, šokující pravda o těchto útocích zůstávala tajemstvím. Ať už šlo o letadla, jež potopila americkou Tichomořskou flotilu, nebo výzvědnou službu, která umožnila katastrofické dobytí Singapuru, mnoho z mozků plánujících tyto útoky vůbec nepatřily Japoncům. Američtí a britští vojáci ani jejich spojenci netušili, že byli zrazeni svými vlastními lidmi. Část britských aristokratů a důstojníků byla špióny ve službách japonského císařství. Cena za jejich zradu byla obrovská. Pád Pearl Harboru znamenal konec americké pověsti o nenapadnutelnosti. Ztráta Singapuru znamenala začátek zániku britského impéria. Dokument Churchillovi zrádci poprvé odhaluje, jak to bylo.   

11. 10. 19.00 a 19.30 – Záhadné postavy dějin I (Romanovci; Rasputin)

Úspěšný dokumentární seriál se zabývá záhadnými postavami minulosti a tím, jakou roli sehráli v dějinách. Zároveň představuje nově objevené důkazy týkající se největších tajemství historie. První série se postupně zaměřuje na Nostradama, Robina Hooda, Jacka Rozparovače, Billyho Kida, Rasputina, krále Artuše, Leonarda da Vinciho, Kleopatru, Abrahama Lincolna, Muže se železnou maskou, Romanovce nebo Johanku z Arku. Dnes si dáme ruský dvojboj.

11. 10. 21.00 – Život mezi paviány


Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOMMat Pines žil pět let v etiopské divočině, kde v národním parku Awash studoval smečku paviánů. Přestože jsou násilní a nebezpeční, tito paviáni teď Mata považují za součást své rodiny. A on si je taky postupně zamiloval. Jenže válkychtivý kmen Afarů začal vyhrožovat, že paviány postřílí a jejich teritorium si zabere na pastevectví. V ohrožení se ocitne i Mat, pokud se jim v tom bude snažit zabránit. Život mezi paviány je tedy přímočarým příběhem, který se odehrává v dechberoucí krajině a vypráví o tom, jak se Mat za cenu vlastního života snaží vyjednat křehký mír mezi Afary a svou rodinou paviánů. Do Matova odjezdu z Etiopie přitom zbývá jen pouhý rok.

12. 10. 18.00 – Hangár Ameriky

Pod ohromnou střechou Leteckého a vesmírného muzea Udvar-Hazy Center se skrývají celé dějiny letectví. V tomto Hangáru Ameriky stojí nepřeberné množství letadel a vesmírných artefaktů. Mnoho z těchto strojů, helikoptér, ultra lehkých nebo vysoce experimentálních letadel je vystaveno vůbec poprvé.

12. 10. 20.00 – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (2. díl)

Naskočte do fascinujícího příběhu v druhém dílu, první si najdete na obrazovce v repríze. Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.

Miroslav Zikmund
je fenomenální cestovatel, fotograf, spisovatel a publicista, který se v letošním roce dožil pětadevadesáti let. Málokdo ví, že si tato světová osobnost s neuvěřitelnou pamětí již sedmdesát let denně píše deník. A nyní odtajňuje své celoživotní vzpomínky. Jsou nejen úžasným osobním svědectvím, ale také přesným dokumentem doby. Minisérie přináší také osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lovci lebek. Seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Dožil se nástupu demokracie a hrdě jde životem dál.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM:

Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
Unikátní dokumenty pro tento týden na Prima ZOOM
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Prima ZOOM ráda sleduji, jsou tam moc pěkné přírodovědné i cestovatelské pořady.SmajlíkPříjemný relax. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles