Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní ozdravné minerály Mrtvého moře

5. 10. 2010 | Péče o tělo

Mrtvé moře bylo známé již od biblických dob léčivými a pečujícími vlastnostmi díky ozdravným a povzbuzujícím účinkům minerálů, které ve vysoké koncentraci obsahuje.

Mrtvé moře je jedinečné slané bezodtokové jezero, které se nachází na hranicích Jordánska a Izraele. Vzniklo asi před 3 000 000 lety na rozsedlině po velkém vrásnění zemské kůry. Mrtvé moře je nejníže položená vodní plocha na zeměkouli, je známo také jako nejnižší přirozeně vzniklé místo na Zemi, když jeho dno leží 800 m pod hladinou moře. Hloubka Mrtvého moře dosahuje až 365 metrů. Jeho delší břehy lemují vysoké pusté kopce a pohoří, které dosahují výšky i přes 400 metrů. Ze strmých skalisek do něho ústí přírodní termální prameny, do moře ústí také řeka Jordán a několik menších říček. Voda z Mrtvého moře se uvolňuje pouze vypařováním.

Vody s vysokým obsahem solí a minerálů neustále přitékají do Mrtvého moře z horských minerálních pramenů. Tyto prameny uvolňují množství horkých minerálních vod bohatých na různé zdraví prospěšné minerály jako jsou síra, bromid, jód, draslík, vápník, sodík a další.

Suché pouštní klima má za následek odpařování vody a koncentrace solí a minerálů se tak silně zvyšuje.

Mrtvé moře je nejslanějším mořem na Zemi. Obsahuje více než 30 % minerálů, což je 10x více než jiná moře. Jeho voda je tak slaná, že udrží člověka na hladině bez jeho vlastního úsilí. Vysoký obsah solí ve vodě vylučuje jakýkoliv život, nežijí zde žádné vyšší organismy ani rostliny (pouze 11 druhů vysoce specializovaných mikroorganismů).

Složení soli z Mrtvého moře je charakteristické vysokým obsahem minerálů, voda Mrtvého moře obsahuje 21 minerálů a stopových prvků, 12 z nich není v žádném jiném moři.

Vysoká koncentrace minerálů má blahodárný účinek při léčbě kožních nemocí a respiračních problémů.

Po stovky let zvláštní kombinace minerálů Mrtvého moře pomáhá zbavit se podráždění a svědění způsobeného kožními onemocněními jako jsou ekzémy, psoriáza a akné.

Jedinečné minerály Mrtvého moře podporují aktivaci oběhového systému a zmírnění revmatických potíží.

Koncentrace minerálů stimuluje metabolické funkce a podporuje tak regeneraci - obnovu buněk.

 

Léčivé minerály z Mrtvého moře

Hořčík - má význam pro správnou činnost metabolismu, zlepšuje imunitní funkce, zabraňuje vzniku ledvinových kamenů a srdečním nemocem. Pomáhá také proti únavě. Reguluje srdeční rytmus a svalové stahy. Zpomaluje procesy stárnutí a snižuje přecitlivělost kůže.

Draslík - pomáhá udržovat rovnováhu tekutin v těle, pozitivně ovlivňuje krevní tlak a srdeční rytmus. Zlepšuje buněčný metabolismus, udržuje optimální úroveň vlhkosti pokožky a omezuje praskání jemných cévek.

Vápník - má význam pro kosti a zuby, vedle toho také posilňující účinky na buňky celého těla včetně pokožky, aktivuje enzymy.

Brom - desinfikuje, pomáhá hojit kožní nemoci, především lupénku, zklidňuje citlivá nervová zakončení v pokožce, pomáhá regulovat správnou funkci štítné žlázy.

Zinek - napomáhá rychlejšímu hojení ran, působí proti akné a podporuje obnovu buněk pokožky.

Sodík - má velký význam pro udržení osmotického tlaku v buňkách. Napomáhá látkové výměně mezi buňkami a podporuje vylučování toxických látek.


Bahno Mrtvého moře

V některých místech na pobřeží vytvořila mořská voda nánosy bahna, které má blahodárné účinky na lidský organismus.

Černé mořské bahno je velmi zvláštní produkt Mrtvého moře, které se vytvářelo po tisíce let.

Obrovské množství jódu a brómu v bahně působí blahodárně na celý nervový systém. Síra a hořčík pomáhají léčit kožní nemoci (lupénka, ekzémy, akné) a draslík působí příznivě na artritidu a revma.

100% přírodní bahno Mrtvého moře se dá aplikovat přímo na pokožku nebo vlasy, i doma si můžete prostřednictvím černého bahna Mrtvého moře dopřát jedinečnou ozdravnou a pečující bahenní koupel.

 

Zdroj: Síla doteku.cz

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to more mrtve...ale dokáže skoro oživovaťSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
JA MAM RADA KOSMETYKU S TOUTO PRISADOU OD AVONU,DOPORUCUJI
Obrázek uživatelky
profil
Výborný článekSmajlík. Líbí se mi, že je tam popsáno k čemu jaké minerály slouží. Většinou se v článcích dočítáme jen, že se minerály v dané oblasti vyskytují, ale popsané jsou maximálně dva, a proto potom musím dohledávat informace o těch ostatních. Takhle mám vše v kostce.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles