Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Usnadněte si život s navigací

2. 05. 2009 | Technika
Řeknete si, proč vlastně používat navigaci ve městě, kde to dobře znáte. Ale kolikrát se vám stalo, že jste někam jely s partnerem a nad mapou se s ním pohádaly. Půlka dne zkažená, a přitom stačilo vzít na cestu tu malou krabičku, co máte doma na poličce a všechny nepříjemnosti jste si mohly ušetřit. Možnosti dnešních přenosných navigací, které vám pomáhají plánovat a řídit váš den, jsou téměř neomezené.

Jednoduchý příklad, na který jsme si vypůjčili navigaci, vám to názorně ukáže.

Je středa dopoledne a já mám domluvený oběd s kamarádkou v nově otevřené restauraci kdesi za městem.

11:00 - ale jak dlouho tam pojedu? Navigace mi to poví dřív než sednu do auta, takže vím, kdy mám vyrazit na cestu.

11:05 - nastupuji do auta, zapínám přístroj, zadávám cíl své cesty (danou restauraci naleznete mezi mnoha body zájmu (POI) přednastavených do paměti zařízení) a můžu vyrazit. Žádné zápasení s mapami či složitým nastavením.

11:15 - dobře vím, že nejkratší cesta, po které mám jet, byla minulý týden zablokována - navigace už o tom také ví a sama se jí vyhne. Kouzlo? Kdepak někdo jiný z uživatelů již pravděpodobně nahlásil tuto uzavírku prostřednictvím služby Map Share. Přitom stačilo jen automaticky se stáhnout poslední změny v mapách pomocí aplikace do navigace.

11:30 – uvědomila jsem si, že jsem s sebou zapomněla vzít nějaké květiny a proto si trochu zajedu, abych mohla koupit něco hezkého své kamarádce. Schválně jestli zmate tahle náhlá změna trasy naší navigaci? Ani nápad, zařízení trasu během okamžiku automaticky přepočítalo.

11:35 - začínám být nedočkavá a překračuji o něco málo povolenou rychlost - navigace mě na to hned upozorňuje. Zpomaluji – a mám štěstí, jen o pár desítek metrů dál stál radar - pokutě jsem unikla jen o vlásek!

11:40 - zatímco řídím, volá mi kamarádka, aby se ujistila, zda nepotřebuji poradit s cestou. Zapínám na navigaci hands-free a hlásím jí, že mám vše pod kontrolou.

11:50 - přijela jsem na místo a vcházím do restaurace, abych našla pěkné místo k sezení u okna. Jsem tu první, takže si objednávám kávu a pozoruji zajímavý interiér podniku.

12:10 - kamarádka právě dorazila, je uspěchaná a omlouvá se, že se ztratila kvůli staré mapě.

13:30 - po příjemném obědě jdeme obě zpět ke svým autům na parkovišti. Moje kamarádka má skoro šok, když zjistí, že má píchnutou pneumatiku. I tady pomůže navigace - na svém navigačním přístroji otevírám menu Help Me!, kde snadno najdu instrukce, jak pneumatiku vyměnit. Po pár minutách je práce hotova a tak se obě můžeme vydat na cestu domů.

Zdroj: Tomtom

Lydias
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezky darek pod stromeckem...ale...cena .. ach jo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles