Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Útěk z vězení – Prison break – chytne a nepustí!

29. 09. 2007 | Televizní tipy
26. září začala TV Nova vysílat kultovní americký seriál Útěk z vězení (Prison Break).

Napětí, dynamika, zajímavě vyprofilované postavy, výborné herecké výkony – to jsou přednosti seriálu Útěk z vězení - Prison Break, který donutí každého diváka prožívat s hrdiny jejich těžký osud a úsilí dostat se na svobodu.

Pilotní díl seriálu Útěk z vězení – Prison break poprvé uvedla na televizní obrazovky společnost TV Fox v roce 2005. Hned od začátku si Útěk z vězení – Prison break v USA získal ohromné množství fanoušků a obdivovatelů. Sledovat osudy Michaela Scofielda a jeho bratra Lincolna Burrowse již měly možnost milióny diváků. Seriál Útěk z vězení – Prison break se vysílal například i v Kanadě, Austrálii, Francii, na Slovensku, v Polsku a dalších zemích.

Útěk z vězení – Prison break – chytne a nepustí!


Útěk z vězení-Prison break Stavební inženýr Michael Scofield je zoufalým mužem v zoufalé situaci. Jeho bratr, Lincoln Burrows, byl odsouzen za vraždu a čeká na trest smrti ve Státní věznici Fox River. I přes důkazy proti Lincolnovi je Michael přesvědčený o jeho nevině. S blížícím se termínem popravy Lincolna Burrowse přepadne Michael se zbraní v ruce banku. O peníze mu nejde, jeho jediným cílem je, dostat se za svým bratrem. Během soudu přijme klidně a bez odvolání pětiletý trest ve vězení, má ale jednu podmínku – odpykat si jej ve vězení, které je nejblíže jeho rodného Chicaga.

Útěk z vězení-Prison break A tak putuje do Fox River. Tam nepřichází s prázdnou. Má u sebe kompletní plány vězení a v hlavě vypracovaný itinerář, jak dostat Lincolna ven a prokázat, že je nevinný. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval. Musí mj. čelit dozorci, kapitánu Bellickovi, který si na něj ihned po nástupu do vězení zasedne, a také některým spoluvězňům, kteří by rovněž rádi utekli. Navíc se v nebezpečí ocitá i rodina Lincolna Burrowse, protože za případem stojí někdo vysoce postavený, pro nějž je Burrowsova poprava velmi důležitá.

Seriál Útěk z vězení – Prison break získal několik ocenění:
O úspěšnosti seriálu Útěk z vězení - Prison Break svědčí množství nominací a cen, které za dva a půl roku od svého uvedení, získal. Jedno z nejvyšších ocenění obdržel Útěk z vězení – Prison break v roce 2006 v soutěži People‘s Choice Awards za nejoblíbenější televizní seriál roku. Ve stejném roce to např. ještě byly nominace na Zlatý Glóbus za nejlepší dramatický seriál a nejlepšího herce v hlavní roli pro Wentwortha Millera a cena Emmy pro Marka Helfricha za nejlepší střih seriálu (pilotní díl) pro komerční televizi.

Zajímavosti o seriálu Útěk z vězení – Prison break
Útěk z vězení-Prison break • Většina scén z vězení byla natáčena ve illinoiském nápravném zařízení „Joliet Prison“.
• Autoři nazvali vězení, Fox River, podle stejnojmenné řeky, která protéká západním Chicagem a nachází se blízko místa natáčení.
• Mnoho scén se točilo v bývalé cele masového vraha Johna Wayne Gacyho. Ten však byl vězněn v Menardově nápravném institutu.
• Herec Stacy Keach byl sám v 80. letech 20. století uvězněn ve Velké Británii na šest měsíců za držení drog. Ředitel anglické věznice se stal předlohou pro jeho roli ředitele Popea v seriálu Prison Break.
• Původně měla být k popravě použita smrtelná injekce, ale elektrické křeslo se zdálo tvůrcům dramatičtější. Trest smrti není v současné době ve státě Illinois povolen.
Útěk z vězení-Prison break
• Postava D. B. Coopera je založena na skutečné postavě únosce letadla v roce 1971, který na společnosti Northwest Orient požadoval 200 000 dolarů. Když je dostal, vyskočil s padákem a s bankovkami z letadla. Nikdy nebyl chycen.
• Wentworth Miller, představitel hlavní postavy, Michaela Scofi elda, dostal roli „na poslední chvíli“. Týden po castingu začal natáčet.
• Michael Scofield má tetování po celém těle. Namalovat je herci Millerovi trvalo 4,5 hodiny a muselo se kompletně obnovovat každý týden.
• Účes Theodora Bagwella byl na požádání jeho představitele Roberta Kneppera vytvořen podle sestřihu jeho učitele přírodovědy.


Herecké obsazení seriálu Útěk z vězení – Prison break
STACY KEACH - Warden Henry Pope
FRANK GRILLO - Nick Savrinn
DOMINIC PURCELL - Lincoln Burrows
ROBIN TUNNEY - Veronica Donovan
AMAURY NOLASCO - Fernando Sucre
WADE WILLIAMS - kpt. Brad Bellick
MARSHALL ALLMAN - LJ Burrows
PETR STORMARE - John Abruzzi
PAUL ADELSTEIN - Agent Paul Kellerman
ROBERT KNEPPER - Theodore Bagwell
MUSE WATSON - Charles Westmoreland
ROCKMOND DUNBAR - Benjamin Miles Franklin
WENTWORTH MILLER - Michael Scofield
SARAH WAYNE CALLIES - Dr. Sara Tancredi


Zdroj: TV NOVA

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
fakt super seriál nemůžu se nyní dočkat čtvrtkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemůžu se dočkat středy super seriál
Obrázek uživatelky
profil
Super seriál
Obrázek uživatelky
profil
jj je to fakt špica! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zatím jsem si nenašla čas
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles