Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ÚTULEK FEST 2015 nabízí bohatý program

19. 06. 2015 | Kultura
Opět po roce proběhne benefiční hudební open air festival  ÚTULEK FEST 2015 (ÚF), jehož výtěžkem podporujeme útulky na Ústecku - zejména Centrum pro zvířata v nouzi při ZOO Ústí n. L. a Soukromý útulek Psí domov na Litoměřicku. Dosavadní částka, kterou jsme za uplynulých 13 ročníků proměnili převážně v granule, činí 370.000 Kč.

14. ročník zaštěká/zamňouká potřetí na hradě Střekov v Ústí n. L. a podruhé bude dvoudenní: začínáme v pátek 19.6. 2015 v cca 17h a pokračujeme v sobotu 20.6. 2015 od cca 12h na hradním parkovišti pod gotickou zříceninou ve 110 metrech nad řekou Labe. (Bohužel, letošní program neproběhne - tak jako v předchozích dvou letech - na hradním nádvoří, neboť zde sanují skálu.)

ÚTULEK FEST 2015 nabízí bohatý programVstupné na oba dny činí 190 Kč a předprodej byl v Ústí již zahájen (Infostředisko, Café Max, Delibutus Lokál, Restaurace Praha). Na místě pak v pátek za lístek zaplatíte 150 Kč a v sobotu 200 Kč.

Na akci zaznamenáme cca 25 jednotlivých vystoupení: od skupin, písničkářek (Anne Maríe z Drážďan) a písničkářů (Voxel, Pokáč, Will Eifell), přes ambientní baskytaristy (Stromví) i akustické projekty (Fridrich & Fridrich) až po DJ‘s s "živým trombónem" (Bleckburk)..., a pod širou střekovskou oblohou přijde řada i na orientální tanec studia Karima, ukázku bojového umění školy Missing Link, divadelní improvizaci Sex culomets (kolem litoměřického Hynkovo hravého divadla) či ohnivé "kejkle" v podání Fireshow JBC (z Jablonce n. N.) ...

ÚTULEK FEST 2015 – program:


Páteční večer se podruhé uskuteční díky podpoře Collegia Bohemica a Goethe Institutu v ČR a nese název ÚSTÍ BEATS Open Air II., čímž také volně navazuje na 4x do roka "uvnitř hospod a kaváren" pořádané hudební akce s názvem ÚSTÍ BEATS (ÚB):

- crossoverové Loco Loco z Prahy zde v cca 21h vystřídá nezaměnitelná (zpěvačka, skladatelka, textařka, malířka...) Vladivojna La Chia, jejíž éterický projev přejde v houpavé rytmy stálice české reggae scény, na níž působí přes 30 let, skupinu Švihadlo. O finále se postarají nástroje jako didgeridoo & tzv. kejša "Ethno Electro Psychedelic Dance Tribal-Ambient Meditation Cosmic Live-act" dvojice Yedhaki: Nautika, aneb: " To prostě musíte slyšet (a vidět)!" :)

Sobotní odpoledne a večer už je plně ve znamení "regulérního" ÚtulekFestové dne:
- na velké scéně začne "partou mladých punkáčů z Litoměřic" - Švindl, pokračuje legendární Starou školou (32 let existující bandou z Ústí kolem kytaristy Vítězslava Štefla, jejichž styl je nazýván "hradním rockem") a "ústeckými Beatles" (tentokrát bez orchestru) The Boom, po nichž na scénu přijdou brněnské Květy - jedna ze stálic české alternativní hudby (svou tvorbou blízká Zrní, Už jsme doma, sk. Mucha apod.).

Poté se pod podiem představí, jako každoročně, čtyřnozí opuštěnci z "ústeckého útulku" spolu se svým dobrovolným doprovodem, následovaní Ústečákem Ondřejem Havlíkem: En.Dru je mj. čerstvý vicemistr světa v loopingu (Boss World Looping Championship) i dvojnásobný mistr ČR v beatboxu. Jeho neopakovatelnou "onemanjam show" doporučujeme naprosto všem, od nejmenších po nejstarší, zde totiž opravdu platí jedno a to, že " Hudba nezná hranic!"

- odbočíme-li zde k dětem, pak ty - v doprovodu svých rodičů - neplatí na akci vstupné a zabavit se mohou také "marcipánovou dílničkou" Chocolaterie Bon-Bon, malbou na plachtu ve stánku rodinného centra Domeček u Rondelu, nebo samotnou návštěvou terasy i hradu Střekov (ten je od 30. 5. pro veřejnost opět otevřen).

- po 19h "hrábne do strun" ústecká post-progresivní čtveřice s čerstvým debutovým albem, Inventa Storca, po níž "kovaná srdce" rozpumpuje veselá big-beatová stálice Točílas (také z Ústí). Do večerního varu nás dostane jazz-ambientní Jamchestra, jež k nám splave z Brandýsa (rovněž nad Labem) a spolu s ní do tančícího kotle přiloží téměř desetičlenná ska-reggae formace z nedalekých Drážďan, Offbeat Foundation.

V cca 23h se mohou všichni "-náctiletí a -letití" těšit na Českého slavíka v kategorii "hvězda internetu roku 2014", dvaadvacetiletého kopřivnického písničkáře Voxela (" ...výčet  hudebních nástrojů, které ovládá, by s přehledem vydal na malý orchestr"). A až budeme všichni " V naší ulici" chyceni " V síti" a na " Trip"u, dáme si jeden " Ekosong" a možná přijde i ... Pokáč¨.
 

Benefiční festival ÚTULEK FEST 2015 proběhne
ve dnech 19. – 20.6. 2015 a opět nabídne bohatý program.


Zdroj, foto: ÚTULEK FEST 2015

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles