Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Úvěr na povánoční výprodej? Hledejte dostatečně transparentní.

29. 12. 2014 | Finance
Jako každý rok nabízejí povánoční výprodeje zboží zlevněné až o několik desítek procent. Nákup elektroniky, domácích spotřebičů, sportovního zboží, ale i třeba nábytku může být v tomto období nejvýhodnější. Pokud však máte po vánočních svátcích hluboko do kapsy, ale nechcete promeškat vhodnou dobu k nákupu zboží, nabízí se jako jednoduchá možnost vzít si úvěr. Jak vybrat ten správný?

Z nedávných průzkumů vyplývá, že 50% lidí žádajících o úvěr slepě věří úvěrovým nabídkám, část z nich si není schopna správnost úvěrové nabídky ověřit a co víc – třetina zájemců věnuje přečtení obchodních podmínek před podpisem smlouvy maximálně 5 minut, což může v konečném důsledku způsobit potíže. Řešením je smlouvu více prostudovat a raději připlatit pár korun za pojištění proti nepředvídatelným událostem, jako je ztráta zaměstnáni či nemoc, což by mohlo včasné splacení úvěru ztížit.

Každý úvěr s sebou nese určité riziko, které lze ovšem výběrem solidní společnosti a dodržením určitých pravidel minimalizovat, nebo ho dokonce úplně vyloučit. Důležité je tedy vybrat natolik flexibilní úvěr, který bude schopen přizpůsobit se vašim aktuálním podmínkám. Dále by měl být od takové společnosti, která bude dodržovat transparentní podmínky, aby vás později nepřekvapily nepříjemné skryté poplatky.

Úvěr na povánoční výprodej? Hledejte dostatečně transparentní.Ještě před tím, než se rozhodnete půjčit si na věci nabízené v povánočním výprodeji, si dobře rozmyslete, zda danou věc opravdu potřebujete a zda si vůbec takový „luxus“ můžete dovolit. Pokud i po zvážení dojdete k závěru o půjčku zažádat, potom doporučujeme přistoupit k ní zodpovědně – tedy věnovat výběru vhodné společnosti svůj čas a dodržet několik základních rad:
 
Zjistěte si co nejvíce informací o společnosti prostudováním webových stránek. Všímejte si, zda se zde nachází kontakty na odpovědné osoby nebo úvěrová kalkulačka, která vypočítá krom základních parametrů úvěru například i RPSN. Následně dbejte na to, aby se to, co vám kalkulačka vypočítala, promítlo i v samotné smlouvě.

Věnujte dostatečně dlouhou dobu prostudování podmínek samotného úvěru jako je jeho skutečná cena, délka, splatnost či úroková sazba.

Vybírejte natolik transparentností a férový úvěr, který vás později nepřekvapí skrytými poplatky ve smlouvách. Ty se můžou objevovat i za zřízení a vedení úvěru, ale také za jeho předčasné splacení.

Porovnejte všechny parametry u více společností - i sebemenší detaily dělají v konečném důsledku velké rozdíly.

Zapojte do rozhodování svou rodinu a přátele. Zjistěte nejenom jejich kladné, ale i záporné zkušenosti s úvěry.

Poznejte a určete si reálně své vlastní limity a schopnost splácet. Porovnejte své příjmy a výdaje a ujasněte si, jaká je vaše finanční situace.

Zvažte pojištění úvěru, které společnosti poskytují. Informujte se o následcích, které by mohly nastat v případě, že nebudete schopni splácet. Počítejte s tím, že se vaše životní situace může jakkoliv změnit nejenom záporně například ztrátou zaměstnání, ale také kladně a radostně narozením potomka.

A nakonec – nikdy nepodepisujte nic, čemu nerozumíte – mějte na paměti, že smlouvu nemusíte podepisovat hned, ale že si ji můžete odnést a poradit se o ní s někým, kdo se v dané problematice orientuje.

Zdroj: Cofidis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !