Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Užijte si hory! Zimní dovolená bez starostí!

18. 02. 2019 | Finance
-Komerční sdělení-

Chystáte se na lyže? Víte, že vloni musela horská služba zasahovat v českých horách více než 7 600 x? Nejčastější úrazy byly na sjezdových lyžích, 4 334, nebo na snowboardu, 1 418.

Nepodceňujte proto pojištění. Samozřejmostí je to klasické cestovní. To vám ale pokryje jen náklady spojené s léčbou. Máte-li ale životní a úrazové pojištění můžete ho využít nejen v případě fatálního úrazu. S životním pojištěním máte třeba v případě zlomeniny nárok na uhrazení nákladů spojených s odlehčenou verzí sádry či na příspěvek na rehabilitaci a další výhody. Pojištění vás kupříkladu ochrání před propadem příjmu při pracovní absenci způsobené úrazem.

pojišťovna MetLifeS oblibou lyžování bohužel narůstá množství úrazů, k nimž na sjezdovkách dojde. Jen za minulou sezónu evidovala horská služba na českých svazích o 500 zásahů více než v sezoně 2016–2017. Nejčastější příčinou úrazu na horách je sjezdové lyžování a snowboarding. Rozhodně však není radno podceňovat ani rizika spojená s běžkováním a pěší turistikou, takových bylo 700 případů. Nejčastěji řeší záchranáři zhmožděniny, poranění kloubů a zlomeniny, a to jak ty klasické, tak i komplikované. V Čechách se nejvíce úrazů stane na sjezdovkách v Krkonoších, na druhém místě jsou Jeseníky.

Na přelidněných tratích s lyžaři různé úrovně není tedy o úrazy nouze. Když už k němu dojde, lze s dobře nastaveným životním či úrazovým pojištěním minimalizovat jeho dopady na váš život.
„Klasické cestovní pojištění vám hradí především léčebné výlohy. V rámci životního a úrazového pojištění však můžete získat řadu výhod navíc – třeba nárok na uhrazení nákladů spojených s odlehčenou verzí sádry nebo komfortnějším pokojem v nemocnici či příspěvek na léčbu a rehabilitaci,“ vysvětluje František Špulák z pojišťovny MetLife. „Například v rámci připojištění doby nezbytné pro léčbu úrazu, vám v případě otřesu mozku budeme po dobu až 40 dnů vyplácet denní dávku. Pokud si zlomíte stehenní kost, tak až 255 dní, u tříštivé či otevřené zlomeniny obratle až 260 dnů,“ doplňuje F. Špulák.

V komplikovanějších případech může mít úraz i trvalé následky, které mohou následně ovlivnit i chod domácnosti a životní úroveň, a je proto dobré pamatovat i na toto připojištění. Pokud se tedy chystáte na hory, zkuste zauvažovat nad tím, zda by vám životní a úrazové pojištění nepřišlo vhod. S budoucími problémy se totiž nejlépe bojuje prevencí.
zimní dovolená bez starostí



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka