Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Užijte si léto s novým účesem

1. 06. 2008 | Péče o vlasy
Dopřejte si na léto nejen něco nového do šatníku, ale oslavte ho i v novém účesu. Nebo alespoň dopřejte tradiční úklid a očistu také svým vlasům.

Vlasy krásné a zdravé!

Až budete vybírat nové letní šaty, vyberte také něco nového pro své vlasy. A začněte třeba šamponem a kondicionérem. Zkuste pro začátek speciální očistu vlasů hloubkově čisticím šamponem, který z vlasů spolehlivě vymyje i hluboko usazené zbytky tužidel, laků a gelů a zbaví je tak zbytečné zátěže. Tyto šampony jen málokdy najdete na pultech drogerií, spolehlivě je mají v nabídce renomované kadeřnické salony – buď v prodeji nebo Vám přímo vlasy umyjí, namasírují pokožku hlavy a vlasy ošetří speciálním zábalem.

léto s novým účesemPo zimě bude určitě potřebovat zvýšenou péči také vlasová pokožka, ostatně právě její stav významně ovlivňuje vzhled a celkovou kondici vlasů. Vyzkoušejte třeba nové typy šamponů proti lupům nebo zajděte do kadeřnictví a ještě než změníte účes, nechte si profesionálně ošetřit právě vlasovou pokožku. Šetrné umytí a ošetřující nebo vyživující zábal spojený s jemnou masáží pokožky hlavy zvýší prokrvení, a tím i tonus pokožky, přísun živin i aktivních látek z ošetření k vlasovým váčkům a při správném provedení také uvolní stres. Změnu šamponu doporučujeme na jaře i mastným a mastícím se vlasům. Vyberte si šampon velmi šetrný k vlasové pokožce, který umožňuje denní mytí a je obohacen o složky, které redukují tvorbu mazu a osvěžují pokožku hlavy. Šampon vyměňte i v případě, že vás celou zimu trápily lupy. Vyberte si šampon proti lupům, ale s jinou účinnou látkou než měl váš dosavadní šampon. Vážnější problémy s vlasovou pokožkou vždy konzultujte s odborným lékařem – dermatologem; na lupénku, seborhoickou dermatitidu či atopický ekzém jsou často potřeba speciální kosmetické nebo léčebné přípravky.

K novému šampónu vyberte i nový kondicionér, vyberte si podle typu vlasů kondicionér oplachový či neoplachový, ale vždy co nejkvalitnější. Nebo si na jaře dopřejte speciální masku či ampule s intenzivní kúrou pro hloubkové ošetření vlasů. Nový kondicionér nebo kúru si zaslouží zejména vlasy suché, matné či silně krepaté. Vyberte jim intenzivní ošetření s proteiny, rostlinnými oleji nebo hydratujícími složkami a dbejte, abyste takové vlasy důkladně ošetřili po každém mytí, jen tak budou zase hladké, lesklé a upravitelné do účesu.

A nezapomeňte také na tradiční jarní recepty pro očistu těla a omlazení organismu. Lehký půst, spousta bylinek, čerstvé zeleniny a ovoce přispívá nejen ke zdravému fungování těla, ale také k celkovému vzhledu pokožky a vlasů. A když přidáte na závěr mytí vlasů odvar z břízy, kopřiv či heřmánku, Vaše vlasy to určitě ocení.


Pryč se starou barvou!

léto s novým účesemNebojte se, nemusíte se nutně vzdávat svého oblíbeného odstínu barvy. Rada platí zejména pro ženy s polodlouhými či dlouhými vlasy, které si vlasy barví většinou samy, doma nebo velmi často střídají odstíny barev. Při každém barvení vlasů se totiž vlas chemicky otevírá a do něj se ukládá nový barevný pigment. Časem tak u delších nebo často barvených vlasů vzniká takzvaný barevný depozit, který ale nemusí být pro vlasy zrovna ideální. Staré pigmenty a jejich nerovnoměrné rozložení mohou způsobovat nepěkné „fleky“ a změny barvy, zmatnění i zatížení vlasů. V takovém případě je namístě návštěva odborného kadeřnictví, které provádí tzv. korektivní barvení. Tam vám speciální technikou odstraní z vlasů zbytky starých pigmentů, vyrovnají barevné nedostatky a odstraní nežádoucí tóny, které při příliš častém barvení vznikají. Velmi důležité je, aby po vyrovnání barvy a dokončení korektivního barvení vlasy byly důkladně ošetřeny také na povrchu, aby se jednotlivé vrstvy kutikuly uhladily a stáhly. Jen tak bude barva na vlasech zářivá, živá a s leskem. A samozřejmě pro domácí péči zvolte speciální šampony pro barvené vlasy a k němu i vhodný kondicionér, jinak hrozí předčasné vymytí barvy nebo ztráta barevného tónu.

Pokud vlasům chybí jen lesk, zkuste požádat ve vybraných kadeřnictvích třeba jen o tzv. přeliv bez barvy.



Zdroj: LYBAR

ZUZI
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
V září jsem byla ještě blondýna, ale nelíbilo se mi odrostlé vlasy u kořínků Smajlíka pořád barvit odrosty mě zničili vlasy,takže jsem změnila barvu, dala do toho 2 melíry a je klid. ahoj JarkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem se letos na jaro nechala ostříhat a obarvit a to je vám pohodička
Obrázek uživatelky
profil
taky sem se nechala ostříhat a tedkom mám krátké vlasy a je to supr,člověk se tak nepotí i Barvu sem si dala s melírem.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka