Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V karavanu po Slovensku 3. díl

23. 01. 2020 | Televizní tipy
Vůně liptovských bryndzových halušek provází Dalibora Gondíka třetím dílem cestopisného cyklu. S karavanem navštěvuje nejen malebnou vesničku Vlkolínec, ale docestuje až na Muráňskou planinu. Režie pořadu V karavanu po Slovensku 3. díl J. Wehrenberg (Premiéra)

Kde jinde se naučit dělat slovenské národní jídlo než v Liptově! Dalibor Gondík si v dalším díle vyzkouší nejenom přípravu pravých bryndzových halušek, ale také výrobu vlastní malé fujarky. Liptov se dělí na Horní a Dolní a oba propojuje zejména rekreačně využívaná vodní nádrž Liptovská Mara. Pod vápencovým vrcholem Sidorovo objevuje Dalibor utajenou vesničku Vlkolínec, která je právem zapsaná na seznamu dědictví UNESCO.

V karavanu po SlovenskuV původních dřevěných chalupách tu dodnes žije několik desítek lidí. Spolu s Nízkými Tatrami čeká na Dalibora taky Liptovský Ján, ve kterém vyvěrá 13 minerálních a termálních pramenů. V okolí Zbojského sedla svého času řádili na nekonečných loukách, v lesích a roklinách zbojníci vedení Jakubem Surovcem.

Na závěr navštíví Dalibor obec Tisovec, kde se pokusili o rekord a vyrobili tam vůbec nejdelší fujaru. Nový cyklus V karavanu po Slovensku 3. díl odhaluje skryté krásy Slovenska ze zcela nové perspektivy.


V karavanu po Slovensku 3. díl můžete sledovat 23. 1. 2020 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !