Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V Praze budou o víkendu strašidla

8. 01. 2010 | Kultura
Rarach, hastrman, bojácná Anežka a další strašidla budou v sobotu 9. ledna v odpoledních hodinách tradičně bloumat uličkami staré Prahy a děsit její návštěvníky v rámci akce Prahou plnou strašidel. Letošní 26. ročník přiláká na 1000 účastníků a zároveň nabídne strašidla, která jsou inspirována knihou Miroslava Švandrlíka a Jiřího Wintera-Neprakty Pražská strašidla.

Týmová spolupráce a netradiční zábava – právě to chce nabídnout akce Praha plná strašidel. Skupiny kamarádů, maminky s kočárky, děti s rodiči či prarodiči i dětské oddíly vyrazí hledat strašidelné bytosti podle indicií v uličkách Starého Města a Malé Strany. Účastní se dvojice i trojice kamarádů, nebo rodinná družstva.

„Děti, které se na akci každoročně sjíždějí z celé republiky, zažijí podobná dobrodružství, jaká prožívají děti ve skautských oddílech. Stejně jako skauti si zkusí i něco praktického pro život – spolupracovat se svými vrstevníky, tedy být k nim tolerantní, přátelští, pomáhat si navzájem a hrát fair,“ popisuje Lukáš Bauer, jeden z organizátorů.

Na hřišti u Tyršova domu proběhne také rytířské klání a ohňová show. Uvidíte dobové kejklířské kousky ze středověké Prahy, ale i všechna strašidla pohromadě. Na závěr akce totiž proběhne jako každoročně volba nejhezčího strašidla, které získá titul Miss Huhula 2010.

Historie Prahy plné strašidel se začala psát v listopadu roku 1983 na Betlémském náměstí v Praze. Prvního ročníku se zúčastnilo jen 17 dětí. V průběhu let se ale stala tak úspěšnou, že se jí v současné době účastní na tisíc lidí.

Možnost přihlásit se do závodu bude mít veřejnost přímo na místě. Praha plná strašidel proběhne v sobotu 9. ledna od 13:45 do 19 hodin na hřišti u Tyršova domu na Újezdě. Podrobnosti o akci najdete na Skaut.cz. Závod pořádají skauti z Prahy 3 za podpory  Městské částí Praha 1.


Zdroj: Skaut.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc