Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti

12. 06. 2020 | Česká republika
-Komerční sdělení-
VALACHY








Frgál patří vedle slivovice a kyselice k nejtypičtějším specialitám valašské kuchyně. Kdo by se ho chtěl naučit péct, bude mít opět příležitost v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Od soboty 13. června 2020 tam opět startují oblíbené kurzy pečení frgálů pod vedením místních pekařek, jejichž koláče patří k nejvyhledávanějším na Valašsku.

Pravidelné „frgálové“ kurzy pořádá Resort Valachy jako jediný v regionu. Do prázdnin je vypsán ještě termín 27. června, v červenci a srpnu se pak budou konat vždy v úterý a sobotu. „Lidi dnes velmi láká regionální gastronomie. Chtějí ji nejen ochutnávat, ale také se v ní něco přiučit. Původně jsme kurzy začali pořádat hlavně pro ubytované hosty, abychom jim zpestřili pobyty v našich hotelech, ale dnes se na ně hlásí i další zájemci. Výjimkou nejsou profesionální pekaři, pro které je to příležitost porovnat si zkušenosti. Kurz je zábavný, takže ho zvládají i školáci,“ popisuje mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková. Hosté, kteří přijedou na týdenní dovolenou do hotelů Lanterna a Horal, mají letos kurz v ceně pobytu.
kurz pečení frgálů
Během tříhodinového kurzu v hotelu Galik si účastníci zkusí celý postup a zhotoví si vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptářem. Dozví se i tipy a zajímavosti o historii a současnosti tohoto tradičního koláče, který se na Valašsku dělá podle ustáleného postupu již několik století. První písemné zmínky o něm pochází z roku 1826. Jedná se o unikání pekařský výrobek, jenž nemá v okolních zemích obdoby. V roce 2013 byl proto vyhlášen produktem s chráněným zeměpisným označením Evropské komise. Pravý valašský frgál má průměr 30 cm, váží zhruba 600 gramů a má jednodruhovou náplň, nejčastěji hrušky, tvaroh, mák a povidla.

Resort Valachy se zabývá výrobou frgálů od roku 2013. Zásobuje jimi restaurace svých hotelů Lanterna, Horal a Pod Javorem, prodává je v Bistru Razula a dodává do vybraných podniků v regionu, mj. do vlastní Bistrotéky Valachy v Obchodním domě ve Zlíně.
kurz pečení pizzy
Pro velký ohlas připravil Resort Valachy jako novinku další kuchařský kurz, tentokrát určený především dětem s rodiči. V Bistru Razula, kde se kromě burgerů a grilovaných specialit peče vyhlášená pizza, se mohou zájemci naučit její výrobu od chystání těsta a jeho nahazování přes přípravu náplně až po upečení. První z kurzů pečení pizzy pod vedením šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky se bude konat v neděli 21. června 2020, poté o prázdninách každé pondělí. U Bistra Razula, které se nachází hned u cyklostezky Bečva, navíc vzniká nová herní zóna pro děti s venkovním ohništěm s možností každodenního opékání. Vždy ve středu a sobotu se budou konat posezení u ohně s kytarou a procházkou za valašskými strašidly pro děti. Bistro nově nabízí i snídaně nebo službu piknikových košů.

Více informací: www.valachy.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti:

V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles