Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valašský krajkářský a řemeslný trh

17. 11. 2007 | Výstavy
Přijďte se podívat v pátek a sobotu 23. a 24. listopadu na 5. valašský krajkářský a řemeslný trh. Opět zamíříme do Středního odborného učiliště stavebního v Komenského ulici, blízko náměstí ve Valašském Meziříčí.

Po oba dny, v pátek od 14 do 18 a v sobotu od 9 do 17 hodin, můžete obdivovat šikovnost krajkářek (řemesla krajky paličkované, háčkované, pletené, frivolitky), řezbářů, dráteníků, malířek skla, přadlen, vyšívaček, patchworkářek, keramiků a mnoha dalších řemeslníků, prohlédnete si dne různé svíčky, korálky, sklo a další a další, k tomu spousta materiálu a pomůcek pro vlastní tvorbu.
Můžete zde nakoupit i netradiční vánoční dárky či materiál a pomůcky.

Zájemci si pod vedením řemeslníků budou moci některé dovednosti vlastnoručně vyzkoušet na trhu nebo se přihlásit do kurzů, které budou v neděli 25.října v rámci Řemeslnické dílny.

Valašský krajkářský a řemeslný trh Kdysi platilo, že řemeslo má zlaté dno, dnes jen velmi těžce odolává náporu sériové výroby. Kouzlo ručně vyrobeného originálu však bude vždy mít svou nenahraditelnou hodnotu. Hlavní cíl tohoto trhu je zachování a rozvoj řemesel.


A co o akci říkají sami pořadatelé:
”Současný rychlý a plastikový život nedokaže ocenit kvalitní řemeslnickou práci, je pro něj příliš drahá a časově náročná. Řemesla pomalu odchází s jejich staršími nositeli a ti mladší mnohdy nevydrží ekonomický tlak.

Naše akce, na kterou se snažíme vybírat jen prvovýrobce a prodejce materiálu a řemesel, dokáže lidem připomenout, co všechno můžeme udělat vlastníma rukama, ukázat jim krásu originálu, přírodních materiálů a postrčit je alespoň kousek od konzumního života zpět k našim tradicím."


Minulé ročníky, další informace o Valašském krajkářském a řemeslném trhu a fotky jsou na oficiálních webových stránkách trhu.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nemohla jsem jet, jsem na neschopence, ale pojedu alespoň do Olomouce na výstavu koček.
Obrázek uživatelky
profil
Jako malá jsem chtěla být hrnčířkou.Rádá bych si to vyzkoušela,ale mam to z ruky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to daleko, ale docela by me to zajímalo.snad bude něco i tady v Jihlavě
Obrázek uživatelky
profil
bohužel je dalekoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale bohužel to mám dost z ruky. Z Vysočiny je to na Valašsko daleko, za den se to nedá zvládnout, pokud chybí auto.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles