Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valentýnské muffiny od Lucie Váchové Křížkové aneb láska prochází žaludkem

13. 02. 2016 | Úspěšní lidé
Jsou spolu 10 let, manželé sedm a přesto či právě proto budou letos na Valentýna poprvé spolu. Je námořnický vztah recept na dobré manželství? Nebo je to kuchyně? Na to jsme se zeptali moderátorky, Miss a modelky Lucie Křížkové Váchové a sportovce a trenéra jachtingu v jedné osobě Davida Křížka.

„V létě budeme s Davidem slavit deset let od našeho seznámení. Přiznám se, že ho miluji snad ještě víc než dřív a není to klišé. Minulý rok jsme si prošli nelehkým obdobím, kdy jsme se potýkali s úmrtím v rodině a zase nás to nejen posílilo ve vztahu, ale pomohlo nám to uvědomit si to podstatné. Jsme za sebe rádi a umíme si to říci i to vyjádřit skutky. A to je lék na dobrý vztah, ať už jste manželé či nikoliv.“

„David mi teď zase odjede na „služební cestu“, jako trenér mládeže jede do Itálie. Nedávno se vrátil z Malajsie. Je to tak trochu námořnické se vším všudy, ale umí nám to pak vynahradit. Já se pak taky snažím, aby se měl nejen kam vracet, ale i na koho se těšit,“
směje se Lucie.

„Používám k tomu všechny ženské zbraně, to se přiznám. Tedy nejen že musím pracovat na sobě, ale také i na vaření. Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. David je shovívavý partner, ale znáte to, musím držet krok a jak stárneme…“, dodává. 

Lucie Váchová Křížková„Letos na Valentýna budeme poprvé spolu. A hodláme si to náležitě užít. Pojedeme na Lipno i s Davídkem, ale pojedou s námi i moji rodiče, tak bude hlídání a nás čeká pěkný romantický večer. Vidím to na večeři, wellness…“

Maminka malého Davida Křížka, moderátorka, modelka a Miss Lucie Váchová Křížková má ve svých prioritách a výhledech jasno. Čeká, až přiletí čáp.
„Ano, je to pravda. Letos by mohl přiletět, dodává Lucie s úsměvem. Tedy my jsme připraveni, tak už může vyrazit…“

Amálka nebo Jonáš?

„Měla jsem pro holku připravenou Amálku, než přišel Davídek. Tak že by Amálka byla podruhé? No, přiznám se, že mi to úplně nezvučí. Amálie Křížková… Tak ještě jméno necháme uzrát, až přijde čas. Teď nás čeká ta práce. Ale dřina to není, to opravdu ne,“ směje se Lucie.  


Valentýnský recept od Lucie Křížkové Váchové


Moderátorka, modelka a Miss Lucie Křížková Váchová si pro své dvě lásky, manžela Davida a syna Davida juniora, připravila na svátek zamilovaných sladké Valentýnské muffiny. Sama tvrdí, že recept na její šťastné manželství se skládá z tolerance, přátelství, komunikace a neustálého snažení se. Zatím co ona se snaží potěšit svou drahou polovičku například v kuchyni svým umem, manžel David se snaží na oplátku Lucku potěšit třeba v romantických skutcích, a tak jí občas přinese sám o sobě květinu. A protože si recept na Valentýnské jahodové dortíky oblíbila celá její rodina, rozhodla se, že se o něj podělí se čtenáři.

Vyzkoušejte i Vy „Valentýnské jahodové muffiny“, za které získáte obdiv nejen u svého drahého protějšku. Oceníte neodolatelnou chuť i rychlou a jednoduchou přípravu. 

Těsto na muffiny:Valentýnské muffiny
150g jahod
280g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce prášku do pečiva
150g moučkového cukru
2 vejce
85g rozpuštěného másla
250g podmáslí
1 lžička vanilkového cukru

Na zdobení:
120g smetany ke šlehání (40%)
50g moučkového cukru
10 celých jahod

Postup:
Jahody nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. Cukr s kousky jahod lehce promícháme a spojíme se směsí.

V kastrůlku si rozpustíme máslo, vmícháme podmáslí a rozšlehaná vejce. V misce s moukou utvoříme důlek, vlijeme do něj tekutou hmotu a opatrně spojíme.

Těsto přemístíme pomocí lžíce do papírových či silikonových košíčků, zaplníme je do 2/3. Necháme muffiny péct 20-25 minut, pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Po upečení necháme dortíky vychladnout.

Smetanu ke šlehání s cukrem vyšleháme dotuha. Cukrářským pytlíkem se zdobícím nástavcem naneseme na jednotlivé muffiny, které následně dozdobíme jahodou.

Dobrou chuť!

Zdroj, foto: Remoska


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Valentýnské muffiny od Lucie Váchové Křížkové aneb láska prochází žaludkem:

Valentýnské muffiny od Lucie Váchové Křížkové aneb láska prochází žaludkem
Valentýnské muffiny od Lucie Váchové Křížkové aneb láska prochází žaludkem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Muffiny máme všichni rádi.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mufinky vypadají skvěleSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mňam,asi si udělám taky něco dobrého SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Lucie je sympatická Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles