Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční FLORA - nákupy pod stromek i dětský betlém

8. 12. 2007 | Výstavy
Velký výběr z typické předsváteční nabídky, stromky, kapry, ochutnávky kvalitních potravin, pohádky – a po prvé i živý „dětský“ betlém – to budou letošní vánoční trhy VÁNOCE FLORA. Olomoucké výstaviště bude nákupům po vánoční stromek patřit už od 8. až do 20. prosince.

Na tradičních trzích, které letos vstupují do 27. ročníku, očekávají pořadatelé opět značnou účast výrobců a prodejců z celé republiky. „Poptávka po místě je značná. Přepokládáme, že by počet zájemců mohl překročit loňské číslo 170,“ uvádí manažerka závěrečné akce letošního programu výstaviště Flora Ing. Dagmar Maixnerová.

Vánoční Flora Olomouc Návštěvníci mohou podle ní očekávat opět velmi pestrou nabídku – od vánočních ozdob, hraček, knih, šperků, bižuterie, galanterního a drogistického zboží až po sportovní potřeby, obuvi a konfekčního zboží. K dostání budou výrobky ze dřeva i proutí, ručně malované obrázky, či prostírání na sváteční stůl.

Pořadatelé připravují i horkou novinku: sobota 15. prosince se promění na Den ochutnávek. Zájemci si budou moci po celý den pochutnávat na výrobcích nesoucích národní značku kvality Klasa. Ta je udělovaná tuzemským potravinám, které splňují ty nejpřísnější kritéria kvality. Jako pojistka proti chladnému počasí poslouží stánky se svátečními punči, medovinou a vánoční koktejly.

Na trzích bude po celou dobu velký výběr vánočních stromků z olomouckých městských lesů a soukromých pěstitelů. Na své si přijdou staromilci i milovníci modernější podoby Vánoc: čerstvě vyřezané jehličnany – smrčky, borovičky a jedle doplní stromky kontejnerové i umělé. Kapry na sváteční stůl přivezou rybáři ze Šumvaldu - Nové Dědiny. Kádě se šupináči se před hlavním pavilonem A sice objeví až ve středu 19. prosince, zato štědrovečerní pochoutka bude k mání a zakoupení do neděle 23. prosince.

Vánoční Flora Olomouc Vánoční Flora Olomouc














Olomouckému výstavišti by se v nadcházejících dnech neměli vyhýbat ani ti, které spíše než nákupy přitahuje sváteční atmosféra - prodejní část doplní vánoční program. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na maňáskové divadlo a netradiční setkání s čertem a Mikulášem, pohádky a hlavně - premiérový živý betlém. S koledou přijdou na výstaviště děti z olomoucké základní školy na Nedvědově ulici. Atmosféru lidových Vánoc doplní ukázky malování a zdobení baněk, tvarování staročeského perníku, ruční výroba skla a tradiční lidová řemesla - tkaní na stavu, předení, paličkování, síťování, plstění, drátování, košikářství, výrobky ze slámy, korálků, malování na sklo i na kameny a ruční výroba skla.

Takové budou VÁNOCE FLORA 2007


Další informace na webových stránkách výstaviště FLORA OLOMOUC.




Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !