Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční Paříž

19. 11. 2010 | Evropa

Nekonečná romantika, lahodné jídlo, skvělé víno a neopakovatelná atmosféra – nechte se zlákat kouzlem jednoho z nejkrásnějších a rozhodně nejromantičtějších měst na světě! Využijte toho, že jej máme téměř za rohem, vždy z pražského letiště Ruzyně  létá do Paříže každý den několik linek na všechna pařížská letiště.


V tomto zimním období můžete navíc ideálně spojit procházku slavnostně nazdobenou Paříži s nákupem vánočních dárků. Toto kouzelné město módy totiž nabízí v předvánoční době velké slevy. A tak si kromě zážitků z místních pamětihodností, dokonalého jídla a opojného vína domů přivezete skvělé módní úlovky pro sebe i své blízké. A snad každého potěší „pozornost“ v podobě láhve kvalitního Beaujolais.


Eiffelova věžKromě nahlížení do úžasně vyšperkovaných výloh, jak to umějí snad jen elegantní Francouzi, byste rozhodně neměli vynechat tyto místní architektonické skvosty : slavný Notre Dame, kde zvoníval zvoník od Matky boží, Bastilu, jejíž pád dal do pohybu historické změny v celé Evropě anebo Sacré-Coeur ve čtvrti Montmartre, kde zažijete vůbec nejvíc pařížské atmosféry v přilehlých uličkách plných umělců, francouzských hospůdek a rychlých občerstvení s tenoučkými palačinkami.


Nechte se zde třeba portrétovat – možná se na obrázku ani nepoznáte, ale třeba se dozvíte věci, které si v průvodcích nepřečtete. Cestou z Montmartru projdete okolo Moulin Rouge, nejslavnějšího kabaretu na světě – pokud budete chtít zajít na představení, je potřeba lístky rezervovat dopředu a připravit si okolo dvou set euro za představení s večeří.


Zajděte na procházku po slavné Champs Élysées a když dojdete až nahoru, budete mít možnost se na bulvár podívat z výšky Vítězného oblouku. Jestli Vám rozhled nebude stačit, navštivte Eiffelovu věž a projděte se po Martově poli až k Invalidovně – bývalé nemocnici válečných veteránů. Pokud Vás zajímá moderní umění, navštivte Galerie d'Orsay nebo centrum Georges Pompidou, moderní architekturu zase můžete obdivovat ve čtvrti La defense, která byla vystavěna ve třech etapách-generacích v šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých letech.


Disney landLeží na předměstí Paříže severozápadně od centra, s nímž je propojena metrem. Název čtvrti znamená česky obrana a odvozuje se od pomníku La Défense de Paris, který zde byl vztyčen na paměť vojáků, kteří bránili Paříž během prusko-francouzské války. Bronzová socha byla odhalena v roce 1883. Během počáteční výstavby čtvrti byla odstraněna a po dokončení prací zase vrácena na původní místo. 


Milovníci uměleckých klenotů by si samozřejmě měli vyčlenit minimálně jeden den na návštěvu muzea Louvre. Nejkrásnější je ale celá Paříž v noci – proto si zajděte na večeři do některé z vyhlášených místních restaurací a nebojte se ochutnat místní speciality – ústřice, šneky, nebo proslavený Beef Bourguignon.  A samozřejmě si dopřejte i skvělé francouzské víno předtím, než se vydáte na procházku nočním městem. 


Až vás velkoměsto omrzí, zajeďte si na výlet na venkov – třeba do Versailles. V tomto stotisícovém městě, kam se dostane z Paříže pohodlně vlakem, se nachází slavný barokní zámek, jež se stal inspirací pro mnohá další evropská sídla.  Zámek byl postaven za vlády Ludvíka XVI. jako symbol absolutistické Francie a od roku 1682 až do Francouzské revoluce (1789) byl sídlem královského dvora a vlády Francie.


PařížTrvalo celkem 50 let, než byl skvostný zámek dokončen tak, aby uspokojil ctižádost a představy krále. Nejslavnějším a nejkrásnějším prostorem v zámeckém interiéru je Zrcadlový sál dlouhý 73 metrů. Uprostřed zámku je umístěna světoznámá přepychová ložnice krále. V ložnici královny, která už není tak velkolepá, přišlo na svět 19 princů a princezen. U interiéru zámku, ale rozhodně návštěva nekončí - za pozornost stojí i zahrady tohoto 680 metrů dlouhého zámku.


Ať už strávíte v Paříži dva dny, nebo týdny, jistě oceníte komfort letecké dopravy – z Paříže můžete letět do Prahy i několikrát za den a v letadle strávíte jen příjemnou hodinu a tři čtvrtě.


Pro pohodlnější cestování

Do Paříže se samozřejmě můžete podívat v rámci dovolené s cestovní kanceláří. Ale pokud si chcete užít volnosti a naplánovat si cestu jen a jen podle sebe, je to snadné. Do tohoto překrásného města totiž létají pravidelné spoje z Letiště Praha. A samozřejmě platí, že se s nimi dostanete i zpět.
Dostupnost z Prahy má i další výhodu: Nemusíte vymýšlet složité operace s odvozem na letiště, na tom ruzyňském totiž můžete vůz v pohodě nechat.

Paříž







V případě delší cesty (týden a déle) využijte hlídaný a krytý Parking D.
Jelikož Paříž patří mezi nejoblíbenější turistické cíle, proto rozhodně doporučujeme zamluvit si hotel dopředu přes internet. Zkuste například stránku booking.com, kde najdete všechny informace o ubytování včetně fotografií a hodnocení návštěvníků. Pomoc vám poskytne i web tripadvisor.com. V slušném hotelu vám pak poradí, jak se dostat k vámi vybraným místům.


Tak Bon voyage!


Zdroj: Prg.aero


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoční Paříž:

Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
Vánoční Paříž
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Paříž mám také ráda. Musí být krásná i na Vánoce.
Obrázek uživatelky
profil
CHTELI JSME S PRITELEM TAKE JET NA VANOCNI PARIZ NA CTYRI DNY ZA PRIMERENE KORUNKY ALE ASI TO NEVYJDE,SMULA ALE JE TO NADHER\A
Obrázek uživatelky
profil
Krásné město, nádherné fotky... Doufám, že se nám podaří zajet tam příští rok konečně celá rodina - děti už jsou větší a chtěly by tam taky jet. Miluju Eiffelku, dokázala bych na ni hodiny koukat...
Obrázek uživatelky
profil
je krásná v každém období. Já tam byla v létě a byla jsem nadšená. No a vánoční výzdoba ji ještě více zatraktivní.
Obrázek uživatelky
profil
Je to kráné město.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles