Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční pohoda u Jana Krause

24. 12. 2010 | Televizní tipy
Velkou dámu českého herectví Janu Hlaváčovou, italského kuchaře Emanuela Ridiho a majitelku nejmenšího českého krysaříka Miroslavu Hájkovou přivítá na Štědrý večer Jan Kraus. Čím si respektovaná herečka kdysi získala náročného režiséra? Jak připravit vánoční špagety? A jak si žije nejmenší krysařík u nás? Dozvíte se v pátek 24. prosince, ve 21.15 v Show Jana Krause na Primě.  

První dámu českého herectví Janu Hlaváčovou přivítá Jan Kraus fotografiemi některých jejích rolí. „Herectví je námezdná práce, jste závislý na nabídkách,“ charakterizuje svou profesi paní Jana. Zavzpomíná na náročnou spolupráci s režisérem Macháčkem na prknech Národního divadla. „Já jsem si ho jednou vzala stranou a řekla mu od plic, co si o něm myslím, a od té doby jsem byla Jana, Janička. Zkrátka kdo se ho bál, ten dostal, kdo se ho nebál, toho respektoval,“ prozradí. Paní Jana se kromě herectví věnuje i pedagogické činnosti, o které říká: „Co učit na herectví? Buď je člověk talentovaný, nebo ne. Ale učit mě hrozně baví, jsem se studenty ráda.“ Jana Krause zajímá, jak se show-jana-krause-vanoce-nejmensi-krysarikdívala na rozhodnutí dcery Báry stát se herečkou. „Byli jsme z toho zničení, věděli jsme, co by ji v životě čekalo. Radši bychom ji viděli studovat fakultu tělesné výchovy a sportu – a ona nám oznámila, že se dostala na herectví. My jsme se zhroutili,“ řekne s nadsázkou. Vrátí se na chvíli i do 90. let, do doby pro herce těžké, a prozradí, že ji tehdy „zachránila“ spolupráce s Alexejem Pyškem a Lucií Zedníčkovou, kteří ji přizvali do zájezdových představení. A co ji těší dnes? „Mě potěší, že i dnes mě lidé zastaví na ulici a řeknou, že mě oceňují za mé postoje,“ přizná upřímně.

S Emanuelem Ridim alias Italem v kuchyni  má Jan Kraus, jak prozradí, traumatický zážitek. „Ivanka podle vás jednou vařila, podle videokuchařky, pořád si vracela jednu pasáž a já slyšel asi desetkrát – kohoutka podlijeme,“ uvítá Emanuela. A hned se zajímá, jak o Česku mluví jeho host ve své rodné Itálii. „Jsou tu krásné ženy,“ slyší. Emanuele prozradí, že v Praze má už 13 let restauraci a jí v ní každý den. „Jak je to s italským vařením tady v Česku?“ chce vědět Jan Kraus a dozví se, že už je to lepší, než bývalo. Vzápětí jej oblíbený kuchař zasvětí do „špagetové“ problematiky. „Když je špageta ‚duro‘, tak to jde, když je měkká, to je konec,“ rozesměje jej Emanuele. A přímo ve studiu Show Jana Krause předvede, jak připravit vánoční špagety. Při vaření stačí prozradit, po čem se mu v Česku stýská. „Jsem z ostrova Elba, tak mi chybí moře,“ posteskne si. „A co říkají vaši italští přátelé, že tu mate vlastní pořad v televizi?“ zajímá ještě Jana Krause. „Jsou na mně pyšní,“ směje se sympatický kuchař. Připravené vánoční špagety oba nakonec ochutnají a rodilý Ital přitom Jana Krause ještě v rychlokurzu naučí jejich správnému pojídání.

Miroslava Hájková je majitelkou psa Robina – nejmenšího krysaříka u nás, který aspiruje i na titul nejmenšího psa na světě. Váží 240 gramů. „A vy ho máte doma? Tak to stačí, když na něj spadne kniha a je po něm,“ žertuje Jan Kraus a vzápětí se vytasí s překvapením.

„My jsme tady Robinovi připravili Vánoce,“ prozradí ohromené Robinově paničce, zatímco na stole připraví vánoční dekoraci. „Kromě toho máme pro Robina kolíbku,“ ukazuje i dárek, ve kterém pes okamžitě usne. S jeho majitelkou si pak Jan Kraus povídá o tom, co obnáší život s tak malým psem, a dozví se tak například i to, že Robin většinu dne prospí a vzhůru bývá hodinu denně. Nakonec ještě požádá paní Miroslavu, aby Robina na chvíli vzbudila, aby ho diváci i viděli.

Dívejte se v pátek 24. prosince, ve 21.15 na Show Jana Krause. Na stránkách www.iprima.cz/showjanakrause najdete odvysílané díly ve video archivu. Lístky na natáčení jednotlivých dílů v Divadle Ponec je možné zakoupit na www.ticketportal.cz.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoční pohoda u Jana Krause:

Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
Vánoční pohoda u Jana Krause
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
humorné a zábavné...ako vždy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles