Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi

29. 06. 2015 | Televizní tipy
Název knihy: Vaříme bez mléka
Autor: Ashley Adams
Přeložila: Lenka Marie Čapková
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 28. května 2015
Počet stran: 192 stran
brožovaná
Cena: 339 Kč

Vaříme bez mléka:

další kuchařka na cestě ke zdraví


Ať už uvažujete o omezení mléčných výrobků z vašeho jídelníčku z jakéhokoli důvodu, vězte, že pak budete v dobré společnosti. I pro vás teď nakladatelství Synergie Publishing připravilo další knižní kuchařskou novinku Vaříme bez mléka. Ta je určená nejen těm, kteří mají na alergii na laktózu nebo špatně snášejí mléko či mléčné produkty, ale i všem ostatním, kteří rádi vaří a zkoušejí nové recepty.

Kniha autorky Ashley Adams vychází v řadě věnované zdravým trendům ve stravování, kde nový titul doplňuje kuchařku bezlepkovou, veganskou, jablečnou i publikace věnované raw-food neboli živé stravě.

Vaříme bez mlékaOmezit nebo úplně vynechat ze stravy mléko má dost dobré důvody. Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy jen v České republice přibližně 15 až 20 % populace. Ukázalo se také, že v průběhu stárnutí naše tělo přestává vytvářet enzymy potřebné k trávení mléka. Konzumace stravy bohaté na mléčné výrobky tak může s postupujícím věkem přispět k rozvoji nejrůznějších potíží, včetně syndromu dráždivého tračníku, alergií, zhoršení pleti a dalších zažívacích problémů. Výzkumy poukazují i na spojení mezi mléčným proteinem a rozvojem nemocí, jako je rakovina a autoimunitní onemocnění. Už proto je nahlédnutí do kuchařky Vaříme bez mléka užitečné: její recepty navíc pomůžou obohatit dny všední i nevšední.


100 receptů pro každý den

Kuchařka nabízí celkem 100 lahodných receptů, které používají v současnosti oblíbené rostlinné alternativy klasického mléka, a to včetně mandlového, rýžového, konopného, sójového a kokosového mléka. Dozvíte se i to, jak si vyrobit rostlinné máslo a sýr. Už po prvním prolistování nejspíš dostanete chuť na veganský cheesecake, karamelové nanuky či grilovaný grapefruit s medovým kokosovým jogurtem. Naučíte se péct banánový chléb, vyrobit sójový jogurt, domácí zmrzlinu a spoustu dalších laskomin, které budou chutnat dospělým i dětem.

Vaříme bez mlékaŽivot bez mléka totiž neznamená pouze omezení, ale představuje svobodu dopřát si jiné zdravé a chutné potraviny, které rozproudí vaši kulinářskou představivost. Spolu s autorkou Ashley Adams najdete v knize nové potraviny, které napomohou zdraví i vitalitě. „Mnoho inspirací pro recepty v této knize pochází z nezápadních kuchyní, jakkoli recepty samy jsou západní svojí chutí a prezentací. Fermentované sójové výrobky inspirovaly mnoho z mých sýrových náhražek, jako je třeba modrý sýr z kešu. A agarové vločky – vyrobené z mořských řas – jsou zas mou nejlepší přítelkyní, když vyrábím tvrdé veganské sýry, třeba ten domácí oříškový. Pokud máte to štěstí a bydlíte blízko asijské tržnice, vydejte se tam a objevujte. Nechte se vést svými smysly a užívejte si,“ radí autorka, která vaří bez mléka už více než 13 let.

Vařit a stravovat se bez mléka přitom nemusí být přehnaně komplikované. Znamená to najít alternativní recepty svých oblíbených jídel, objevovat zdravější cesty, jak pokrmům dodat na vydatnosti a docílit jejich krémovité konzistence. V kuchařce Vaříme bez mléka proto najdete chutné bezmléčné recepty na jídla, kterých se třeba nechcete vzdát: například na makaróny se sýrem nebo lahůdkovou pizzu. A dozvíte se i to, jak vápník v těle doplnit jinými, výživově stejně hodnotnými a chuťově zajímavějšími potravinami než je právě mléko.     

O autorce knihy Vaříme bez mléka

Ashley Adams pracuje už v mnoho let v oblasti gastronomie. Pořádala kurzy veganského vaření, připravovala veganské a bezmléčné recepty pro restaurace a psala o vaření bez mléka pro web Dairyfreecooking.about.com. Na internetu zveřejnila přes 1000 vlastních receptů. Momentálně pracuje jako redaktorka na volné noze a píše nejrůznější publikace o jídle, zdraví a zdravém životním stylu. Bydlí, vaří, fotografuje a píše v Anchorage na Aljašce, kde žije se svým manželem Brianem a synem Elliottem.


Tuto knihu Vaříme bez mléka koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Synergie Publishing.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi:

Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi
Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi
Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi
Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi
Vaříme bez mléka - 100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !