Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Varování úst aneb nepodceňujte varovné signály těla

17. 08. 2008 | Péče o tělo
Spoustu nemocí poznáme spíše zvenku. Ideální oblastí, kde pozorujeme první příznaky, jsou ústa.

Nejlepší čas je ráno v koupelně při čištění zubů. Ústa, zuby a dásně totiž často signalizují blížící se problémy.

Po čištění zubů si vždy všímejte štětinek kartáčku. Pokud jsou zbarveny dorůžova s drobným krvácením, máte až 7x vyšší riziko onemocnění srdce.
Pokud se často setkáváte s nezdravým krvácením dásní, měli byste také zbystřit, neboť může jít o infekční onemocnění. V takových to případech se doporučuje, poradit se se zubním lékařem. To tvrdí výzkumný institut na Indiana Uneversity.

Zkažený dech: Pokud vás trápí nepříjemné zapáchání z úst, existuje mnohom příčin. Ale nejčastější je zánět dutin, který mohla vyvolat buď alergická reakce nebo infekce. Řešením v tomto případě je prvidelné a alespoň tříminutové kloktání ústní vody, každý večer.

varování ústOpary: Opary způsobuje stres, nemoc nebo únava. Pokud je náš organismus oslabený, aktivuje se v těle virus Herpes Simplex 1 (HSV1) a ten způsobí opar. Existuje řada lidí, kteří za celý svůj život neměli opar. Avšak kdo an opary trpí, měl by si dávat zvýšený pozor, neboť u něj hrozí až 2x větší riziko srdečního záchvatu. O tom informoval, výzkum magazínu Circulation, který testoval osoby po dobu 4 let.

Krvácející dásně: Ano velmi častý problém je krvácení dásní. Spostě lidí se to zdá bezškodné, avšak krvácení může způsobovat bouřlivá infekce a dojde k zánětu. Stane se tak v okamžiku, kdy se zubní plak dostane i na dásně. Nedávná hardvarské studie, které se zúčastnilo 52 000 mužů, ukázala, že to může vést až k rakovině slinivky. Může za to zřejmě bakterie, která v kombinaci s trávícími šťávami, vytváří ideální živnou půdu pro rakovinné bujení. Pozor bychom si měli dávat hlavně na cukr, neboť ten způsobuje zubní plak.

Citlivé zuby: Ty jsou následkem žaludečních šťáv, které se dotávájí znovu do jícnu. Poškozuje se tím zubní sklovina a dochází ke zvýšené citlivosti zubů. Stává se to lidem, trpícím tzv. gastroezofageálním refluxem. Problém je však v tom, že kromě zničení skloviny se zvyšuje také riziko rakoviny jícnu. Řešením, jak tomu zbytečně předejít, je nepít sodovku, ale neperlivou vodu. Sodovka totiž vyvolá expanzi žaludku a trávící šťávy, se do jícnu dostanou snáze.

Vysušené rty: Ty jsou následkem nepřiměřenému vystavování slunečnímu záření. Je velmi důležité, používat v létě a v zimě balzám na rty s ochraným faktorem. Možná si řeknete, že to není potřeba, ale bylo prokázáno, že na spodním rtu se nejčastěji vyskytuje rakovina kůže, způsobena právě slunečním zářením. Rakovina se však může přenést kamkoliv i do celých úst a nastávají mnohem větší kompikace.

Bolestivý jazyk: Jazyk může nést spustu příznaků onemocnění. Nejnebezpečnější je asi bezbolestný hrbolek, který rozhodně nechtěné kousnutí. Pokud takovýto hrbolek objevíte, vyplázněte jazyk a hledejte bílé či červené skvrny nebo žlutošedý vřídek. Může se totiž jednat o rakovinu úst. A to že vás nic nebolí, ještě neznamená, že jste v pořádku. V každém případě navštivte lékaře.


Jestliže jste našli v ústech tmavé fleky, nemělo by jít o nic závažného. Dochází k nim často při pití kávy nebo čaje. Na jazyku se pak zabydlí kolonie bakterií, na kterou lékaři doporučují škrabku na jazyk. Tak zamezíte dalšímu rozšíření.
Zčervenalý a oteklý jazyk s třešňově červeným odstínem, zřejmě signalizuje zánět jazyka. Je mnohem častější než u žen a příčinou je nedostatek vitamínů, alergie na některé potraviny nebo infekce. Stejně tak to může být také důsledek kouření a nadměrného pití. V těchto případech, pomůže lékař.



Malinqa – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám opar po celých rtech. Zkusím aloe jak radíte.
Obrázek uživatelky
profil
to je muj verny druh.. Mam je cimdalvetsi, ten posledni od nosu, pres horni ret na dolni a az dolu na bradu. stydela jsem se vylezt mezi lidi. vyzkousela jsem snad vsechno, zatim stoprocentne ucinne neni nic. jak jsem malinko ve stresu, hned mi vyskoci:-(
Obrázek uživatelky
profil
no mě se občas vyhodí opar když si rozzlobím žaludek Smajlík a to pomáhá soda bicarbona když to chytnu včas a ještě "nevyleze" jen se "klube". Když už je venku, rychleji se hojí když na něj dám rozpůlený list aloe, a nyní jsem zjistila, že u mně zabírá čínská medicína ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Celý život trpím na opar.Ale co proti tomu dělat nikdo neřekne.
Obrázek uživatelky
profil
celkem zajímavé, mohli by tam ještě něco přidat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles