Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vdát se můžete za tisícovku i za miliony

14. 08. 2012 | Užitečné rady
Časy, kdy se nevěsty vdávaly v jednotné bílé, při svatebním obědu nechyběla šunková rolka a největší povyražení při oslavě byl zpěv ovíněného tchána, jsou už dávno pryč. Snoubenci čím dál více využívají toho, že tradice se dá uchopit různými způsoby, a tak hledají pro sňatek netradiční lokality či originální program na oslavu. S množstvím přání náročných na realizaci stoupá samozřejmě i cena celé veselice, která se může vyšplhat k horentním částkám.

Jak uvádí Český statistický úřad, od roku 2007, kdy se do manželství rozhodlo vstoupit 57 157 párů, počet sezdaných dvojic klesá. Nechuť k sňatku může pramenit ze změny životního stylu a života tzv. singles, ale důvody mohou být i čistě ekonomické. I cena za takovou středně velkou svatbu se dnes totiž  může vyšplhat k horentním částkám.

SvatbaVdát se lze superlevně. Vytáhnete ze skříně oblíbené letní šaty, partner opráší maturitní oblek, naskočíte do tramvaje směr městský úřad příslušný vašemu trvalému bydlišti  a necháte se oddat. Pokud máte tramvajenku, nebude vás taková svatba stát prakticky nic.

Brali jsme se před osmi lety jen s dvojicí svědků. Ve výprodeji jsem si pořídila jednoduché béžové šaty, které nyní nosím do divadla. Než abychom své těžce našetřené peníze projedli a propili, raději jsme je investovali do nového bydlení,” má jasno kadeřnice Jana (32).

Ale můžete si také pronajmout celý zámek, nechat si navrhnout šaty ze sto metrů hedvábí, na místo se dopravit luxusním vozem typu Aston Martin, ženich přikluše na bílém plnokrevníkovi, na večírku se budou podávat langusty a zazpívá vám třeba Elton John. Proč ne? Jen se připravte, že budete muset sáhnout hodně hluboko do kapsy.

Já zatím o svatbě neuvažuji, ale až se tak stane, rozhodně si to chci pořádně užít. Nedovedu si představit, že bych nepozvala všechny své příbuzné a kamarády, takže mi to samozřejmě musí pořádně slušet. Moje svatba bude nezapomenutelná,” plánuje studentka Martina (24).

Některé položky mohou se svatebním rozpočtem

pořádně zahýbat:


Pronájem vozu Mercedes SL 63 AMG - 20 000 Kč/den + záloha
Prsten pro nevěstu, platinový s malým diamantem - 30 000 Kč
Svatební šaty od návrhářky - 1 000 000 Kč
Pronájem zámku - 100 000 Kč
Svatba v jeskyni, do 20 osob - 14 000 Kč
Svatba v zoo - 11 000 Kč
Květinová výzdoba - 20 000 Kč
Vystoupení populárního zpěváka či kapely - 200 000 Kč

Tradice v pozadí originality


SvatbaDříve byla svatba rodinnou záležitostí, kdy ženy pekly, vařily a smažily a muži měli také svoji agendu. Dnes už existují odborné firmy, které se specializují na zajištění svatebního pohoštění nebo dokonce kompletně celého servisu od začátku až do konce. Pokud se ale nevěsta rozhodne nevyužít profesionálů, musí spoléhat sama na sebe.

Naštěstí žijeme ve světě internetu, kde se dá najít téměř vše. Stačí zadat do vyhledávače klíčová slova a pak už jen trpělivě hledat a vybírat. V některých případech pomůžou i specializované služby přímo pro nevěsty či poptávkový systém, díky kterému si můžete sama vybrat nejvýhodnější požadované služby či zboží.

I když české nevěsty patří stále k těm konzervativnější, počet těch, které chtějí svůj svatební den pojmout trochu výstředně, stoupá. Ale i ze svateb na zámku nebo třeba v balónu se pomalu stává trochu nuda a na řadu přicházejí místa, jako jsou továrny, prostory ve vysokých nadmořských výškách nebo krápníkové jeskyně.

Možností je mnoho, ačkoli nejsou úplně neomezené.  “Byli jsme se podívat v kostnici v Sedlci u Kutné Hory a výzdoba z kostí nás okouzlila natolik, že jsme se tam chtěli nechat oddat. Správci nám však odpověděli, že chtějí zachovat pietu hrobu a že zde žádné obřady nepovolují,” říká učitelka Věra (28).

Zdroj: AAApoptávka

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vydávala som sa stašne dávno je to už 27 rokov prvého februára bol odmäk a ja som nemohla nikde zohnať biele ani béžové čižmy a tak som cupkala z domu až do kostola v poltopánkach všade člapanica kade do topánok natieklo tak aj vytieklo aspoň mám na čo spomínať svadba bola skromnejšia ale pre mňa to zostane krásny deň môjho života
Obrázek uživatelky
profil
Já se svatbou nemám zkušenosti, tedy s vlastní Smajlík na tu si ještě počkám Smajlík ale doufám, že bude alespoň trochu odpovídat mým představám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vdávala jsem se před více než 41 lety, ve čtvrtek, což byla tehdy rarita, zvlášť na vesnici a dohromady nás bylo 8, i tak to stačilo, tchyně dokázala způsobit rozruch.
Obrázek uživatelky
profil
já se vdávala 2x...ale vždy jsem se těšila až bude po svatbě..takže asi bych velkou hostinu nechtěla ..
Obrázek uživatelky
profil
svůj svatební den dávno za sebou a další v plánu nemám, ale dnes je mnohem víc možností a každý si může svatbu užít podle svých představ (a stavu financí). Sama bych ale taky deseti(sta)tisíce neutrácela Smajlík, radši bych ty peníze použila na "konzervativnější" věci Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice