Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Večerní procházka po městě Budva

30. 06. 2019 | Evropa

Město Budva je centrem Budvanské riviéry v Černé hoře. Letovisko je chráněno horskými masívy pohoří Lovčen, takže tu je klidné podnebí. Téměř 220 dní v roce zde svítí sluníčko. Budva je považována za jedno z nejlépe vybavených přímořských měst.

Je také řazena mezi města plná luxusu. Večerní a noční život se odehrává v barech, kavárnách, diskotékách a hernách na hlavní promenádě. I hotely nabízejí mnoho zábavy na svých tanečních večerech nebo v nočních barech. Po celou letní sezonu zde probíhají i různé kulturní akce – hudební, divadelní nebo filmová vystoupení. Je možné, že tu během své dovolené potkáte i nějaké známé osobnosti, které se sem občas sjíždějí.

Historická část města se rozkládá na malém poloostrově a stále má ráz starobylého města. Procházíte dlážděnými uličkami s kamennými domy a vše je obehnáno hradbami ze čtrnáctého až patnáctého století. Dochovaly se i městské brány Pevninská a Mořská. Přesto, že má město poměrně bohatou historii, která sahá až do čtvrtého století před naším letopočtem, tak zde není moc památek. Nejznámější je asi Citadela, která je otevřena po celou letní sezonu. Nyní zde sídlí muzeum a umělecká galerie s obrazy balkánských umělců dvacátého století. Je odtud hezký výhled na město a blízké ostrovy. Biskupská katedrála svatého Ivana Křtitele má v současné době úplně jinou podobu, než v devatenáctém století, kdy byla postavena. Největší úpravy proběhly v osmnáctém století. Zvonice a přilehlý biskupský palác vznikly mnohem později.

město BudvaPůvodně zde sídlila diecéze. V kostele jsou nádherné ikony a obrazy. Mozaikový oltářní obraz zachycuje prý setkání Ježíše s lidmi z Budvy. Kostel Panny Marie Na mysu býval součástí benediktýnského kláštera z devátého století. Sloužil také františkánům a Napoleonova vojska jej prý využívala jako stáj pro své koně. Dnešní stavba je ve stylu baroka a působí trochu romanticky. Nedaleko je ještě Kostel svaté Sáry, kde byly odkryty středověké fresky. Velmi zajímavé je, že kostel sloužil současně jako pravoslavný a katolický. Na okraji města je pravoslavný Kostel svaté Trojice, jehož interiér je ozdoben obrazy Nicholaose Aspiotiho z Korfu.

Budva je také známá svými krásnými a rozsáhlými plážemi, tvořené pískem a malými oblázky. Většina pláží byla oceněna Modrou vlajkou kvality. Je zde i rozsáhlá nabídka vodních sportovních aktivit. V blízkosti pláží najdete i luxusnější hotely. Večerní procházka po pláži nebo promenádě je také nádherná. Dá se takto dojít až do dalšího letoviska Bečiči. A pokud by vás už bolely nohy, tak se můžete svézt turistickým vláčkem. Pro muže bude asi zajímavá zastávka v přístavu. Zde mohou obdivovat jak luxusní jachty, tak i menší lodě, kterými připluli někteří hosté.

Ještě vám mohu doporučit výhled na Svety Stefan. Původně to byla rybářská vesnice na malém ostrůvku asi deset kilometrů od Budvy. Nyní je spojen s pevninou úzkou silničkou. V současnosti to je nejluxusnější hotelové městečko na východním pobřeží Jadranu. Přístup je pouze pro ubytované hosty, eventuálně pro předem objednané hosty do restaurací. Od roku 1960 sem jezdí slavní lidé z celého světa. Od magistrály je na celý ostrov hezky vidět a fotografie zde pořízené vypadají moc pěkně.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Večerní procházka po městě Budva:

Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
Večerní procházka po městě Budva
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné a zajímavé...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počtení, co láká... možná příští rok, moc bych chtěla.
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Budva stojí za návštěvu..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles