Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Večerníček - Pohádky pro štěňátka

27. 02. 2011 | Televizní tipy
V třináctidílném Večerníčku Pohádky pro štěňata se znovu setkáme s fenkou bavorského barváře Madlou, známou ze seriálu Václava Chaloupka Madla a Ťap, a poslechneme si příběhy o známých i méně známých lesních zvířatech, které vypráví večer před usnutím svým pěti štěňatům.

Václav Chaloupek doposud pro Večerníček natočil devět inscenovaných dokumentárních seriálů se zvířátky jako třeba Méďové, Pruhovaní kamarádi, Kluci ze zámku či Vydrýsek, a na tuto řadu nyní navazuje desátou sérií o Madle a jejích dětech - Adince, Bročkovi, Cilce, Drakovi a Edym.

Ve Večerníčku Pohádky pro štěňata Madla se štěňaty bydlí u laskavého chovatele zvířat Václava (kterého hraje sám Václav Chaloupek) v hájovně uprostřed lesa. Chtěla by, aby z jejích dětí vyrostli šikovní pejsci a proto se pečlivě stará o jejich výchovu. Na začátku každého dílu tak uvidíme, co nového se štěňata naučila a co zajímavého zažila - budeme sledovat první krůčky, krmení, návštěvu zvěrolékaře, hraní na dvoře, vycházky do lesa, uličnické kousky, až do chvíle, kdy budou štěňata dost velká na to, aby mohla odejít k novým páníčkům.

Štěňata ale nejsou jedinými hrdiny - ve Večerníčku Pohádky pro štěňata se objeví mnoho dalších zvířat, o kterých Madla svým dětem vypráví, aby je dobře připravila na to, co je ve světě čeká. V každém dílu si poslechneme příběh jednoho zvířete - zajíčka, který se bál, jezevců, kteří pátrali po kouzelných hříbcích, srnečka, kterého odnesli houbaři, bobra, kterého vzala velká voda či psíka mývalovitého, který hledal klidné bydlení.

Ale v lese i na hájovně žije ještě mnoho dalších živočichů, obyčejných i vzácných jako třeba sýkora parukářka, sýc rousný, krahujci nebo tetřev hlušec, kteří se do příběhů také připletou. Do některých příběhů zasáhnou i lidé - ti, co zvířatům pomáhají, i ti, kteří jim působí nesnáze. A mimochodem se také dozvíme mnoho informací o životě zvířat v naší přírodě, i o tom, jak se k nim máme chovat.

Ve Večerníčku Pohádky pro štěňata hraje velkou úlohu samotná hájovna jako útočiště pestré skupiny zvířat, které tu Václav Chaloupek shromáždil a zkušeně se o ně stará.  Zvířata jsou na sebe i na Václava Chaloupka tak zvyklá, že je možné natočit i velmi neobvyklé scény, jako třeba společný výlet celé zvířecí „rodinky“ do lesa.

Madle v roli vypravěčky ve Večerníčku Pohádky pro štěňata propůjčila svůj hlas Jana Paulová a spolu s Václavem Chaloupkem (scénář, kamera a režie) se na vzniku večerníčku podíleli jeho osvědčení spolupracovníci Jaroslav Samson Lenk (hudba a písničky), Petr Maršík (scénář a střih), Jiří Bálek (kamera), Leoš Martinek (zvuk) a další.

Večerníček Pohádky pro štěňata bude vysílán od 27.2., 18.45 hod., ČT1


Zdroj:Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jsou jedinečné. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles