Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Večírek: jak ho přežít ve fitness módu, když nejsme těmi, kdo vaří?

1. 02. 2018 | Diety
Bujaré oslavy a večírky často znamenají tučné pokrmy. Pokud máme možnost si slavnostní tabuli připravit sami, můžeme dohlédnout na to, že bude relativně zdravá a stravitelná, nebo alespoň pestrá. Ale co když vaří někdo jiný? Připravili jsme pro vás par tipů, jak si s účastí na takovém večírku, kde je už catering hotový, zachovat alespoň částečně fitness dekorum a do nového roku vstoupit svěží.

Tip č. 1: Stanovte si, co nebudete jíst, než vyrazíte. Ideálně ve skupině
Nástroji, které nám pomohou se na večírku trošku krotit, jsou pravidla a limity. Ty si lze stanovit samostatně, ale efektivněji fungují, když platí ve skupince lidí. Je dobré si před takovou akcí říci, co určitě nebudeme konzumovat. Zaměřit se opět například na dvě až tři nejhorší potraviny nebo i druhy alkoholu, a ty si v podstatě zakázat. Lepší pak je, když to sdílíme s více lidmi, a všichni jsou na stejné vlně. Máme pak neustálý dozor od ostatních a zároveň menší nutkání pravidlo porušit.


Večírek: jak ho přežít ve fitness módu, když nejsme těmi, kdo vaří?Pokud nemáme ve svém okolí nikoho, s kým bychom toto mohli aplikovat, dobře fungují třeba výzvy v pracovním kolektivu. V praxi se ukazuje, že pokud sdílí kolegové zásady správné výživy, nejenže mnohdy lépe pracují a jsou v pohodě, ale taky je to více motivuje, protože spolu tráví přes den hodně času. Vidí, jak se stravují ostatní. Takovou výzvou může třeba být, že si půjdeme zacvičit, nebo že se nedotkneme brambůrek a majonézy.

Tip č. 2: Tučné a sladké jídlo vyvažujte vodou
Říká se, že hlad je převlečená žízeň. V tomto případě to opravdu platí. A pokud víte, že si dopřejete nějaký ten chlebíček nebo sladký zákusek, omezte konzumaci rychlých cukrů alespoň vytěsněním sladkého pití. Kombinace čisté vody a tučnějších jídel je určitě lepší, než doplňovat kalorické pokrmy ještě kolovými nápoji, slazenými limonádami nebo džusy. Dá se předpokládat, že k oslavě patří také alkohol. V případě pití drinků se však naopak řiďte pravidlem méně je více. A to nejen co se týká počtu vypitých pohárů a skleniček, ale také škály ingrediencí, z nichž se nápoj připravuje. Obecně platí, že nejméně kalorickým alkoholem je pivo a víno. Čím je alkohol „tvrdší“, tím vyšší má energetickou hodnotu. Pokud se nakonec přeci jen rozhodnete třeba pro míchaný koktejl, vyberte aspoň takový, který nebude obsahovat sladké limonády, přislazované džusy, smetanu nebo sirupy.

Tip č. 3: Poskládejte si jídlo na talíř, počítejte

Největší nevýhodou večírků je, že jsou plné jednohubek, chlebíčků, tapas a dalších mini pokrmů. Často tak ztrácíme přehled nad tím, co a hlavně kolik jsme toho vlastně snědli. Ideální je proto neochutnávat průběžně, ale poskládat si jídlo na talíř, zastavit se s ním a sníst jej v klidu. Když si naložíme na talíř to, na co máme chuť, a pomalu to sníme, ušetříme sami sebe zbytečného přecpání. Na talíři totiž přesně uvidíme, co se chystáme sníst, a rozhodně bude naše porce menší, než když budeme průběžně uždibovat tu a tam. Úplně nejlepší je si ještě před večírkem říci, kolik čeho sníme. Více se pak budeme soustředit třeba na množství ochutnaných chlebíčků nebo jiných chuťovek, které bychom jinak jedli bez servítku.   



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek