Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věčný boj s celulitidou zachrání pravidelné masáže

25. 07. 2018 | Krása
Celulitida je dobře známý termín, který dostává s příchodem letních měsíců zcela nový rozměr. I když ji většinu roku příliš neřešíme, v době, kdy máme odhalit své nohy a viditelnou pomerančovou kůži v krátké sukni, začneme hledat rychlé a efektivní řešení, jak na neoblíbený problém vyzrát.

O celulitidě toho bylo již řečeno a napsáno mnoho, a přesto na ní neexistuje stoprocentní účinná léčba. I když postihuje především ženy, nevyhýbá se ani mužům, a to téměř u sedmi ze sta. Výjimkou nejsou ani štíhlé ženy. Pomerančová kůže totiž není důsledek nadbytku tukových buněk. Jedná se o neschopnost těla a organismu důkladně spalovat tuky. Zvětšené tukové buňky navíc obsahují mnoho nestrávených toxinů, což značí i nesprávnou funkci lymfatického systému, který je nezvládá z těla pravidelně odvádět.

Nenechte se mýlit, celulitida se neobjevuje pouze na sedacích partiích. Velmi často ji najdete také na břiše, a dokonce i na pažích. Její výskyt je však individuální. Na jejím vzniku se podílí nejen životní styl, ale také genetika a hormonální změny.

Věčný boj s celulitidou zachrání pravidelné masážeVoda, voda a zase voda!

Dobře víme, že voda je prostě zázrak, který pomáhá vyřešit mnoho zdravotních ale i kosmetických problémů. Právě dostatek tekutin, který by se měl vyšplhat minimálně na 2-3 litry denně, pomůže tělo průběžně zavodňovat a podpoří lymfatický systém, který zajistí pravidelné vyplavování škodlivin z těla.

Pohyb a vyvážený jídelníček jdou vždy ruku v ruce

Správně tušíte, že proseděných osm hodin v kanceláři a následná pohoda na gauči nemůže přinést nikdy nic dobrého. Pohyb zkrátka potřebujeme. Stejně tak důležitá je i strava. Nemůžeme čekat, že tělo bude vypadat pěkně, pokud mu pravidelně dopřáváme nezdravá jídla.

Základem úspěchu je zdravý jídelníček. Co ale jíst a na co klást důraz, když bojujeme s celulitidou? Minimalizujte sacharidy, především rafinovaný cukr, živočišné tuky i sůl. Jídelníček by měl být pestrý a díky výraznému podílu zeleniny i krásně barevný. Urputný boj s pomerančovou kůží usnadní také rostlinné bílkoviny, jako jsou fazole, nenasycené mastné kyseliny v rybách a hodně vitamínu C.

Pěkně vypadajících nohou a zadečku docílíte pomocí cviků na problémové partie. Nevyhýbejte se proto pravidelným dřepům, výpadům a běhu. Tělo se vám za to odvděčí pevnou pokožkou.

Krémy, peeling a domácí léčba? Raději odborník!

Ani nás nemíjí reklamy na nejrůznější produkty, které slibují krásně hladkou pokožku. Určitě byste měli věnovat denně alespoň pár minut péči o problémové partie. Důležité je pokožku pravidelně promazávat a masírovat, například kvalitním peelingem. Krémy, které pomohou dosáhnout slibovaných výsledků, by měly obsahovat kofein, který rozproudí krev, dále například skořici, která pokožku prohřeje a L-arginin, který posiluje svaly. Skvělé jsou také AHA-kyseliny, které vyhlazují nerovnosti. Pro podporu krevního oběhu jsou ideální mořské řasy. Nejúčinnější formou v boji proti nevzhledné celulitidě je také pravidelné docházení na anticelulitidovou či lymfatickou masáž k odborníkovi.

Lymfodrenáží k pořádné detoxikaci těla

Lymfodrenáž je nejúčinnějším způsobem, jak uvést lymfu a celý systém do pohybu. Napomáhá ke zlepšení látkové výměny, detoxikuje organismus, posiluje obranyschopnost a jako kosmetický benefit odstraňuje celulitidu a zpevňuje pokožku. Jedná se o účinnou hmatovou techniku, která efektivně pomáhá rozpohybovat celý lymfatický systém. Ten sám o sobě nemá žádnou pumpu, která by jej poháněla. Ke správné funkci pomáhají pouze svaly a dýchání. Lymfatický systém je převážně uložen v podkoží, proto je drenáž prováděna mírným tlakem. Obvykle se používá sestava speciálních hmatů na suché pokožce. Nejedná se tedy o klasickou masáž, která působí na svaly, nejsou při ní používány ani masérské oleje, ani emulze.

Speciální masáže jsou nejúčinnější

Možná jste se ale setkali s tím, že i když jíte zdravě a pravidelně cvičíte, požadovaný efekt se stále nedostavil. Pak vsaďte na detox. A to nejen co se týče stravování, ale především pomocí anticelulitidových masáží.

Zdroj, foto: Aquapalace Praha


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !