Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vědec s křehkou duší - Neuvěřitelný Hulk

15. 07. 2008 | Televizní tipy

Premiéra již 17.7.2008


Když se naštve, nebudete ho mít rádi. V občanském životě je Bruce Banner sympatický vědec s křehkou duší, ve stavu zuřivosti šílené monstrum, které bezmyšlenkovitě ničí vše kolem sebe. Komiksový svět ho zná pod přezdívkou Hulk. Po pěti letech se vrací na filmové plátno a fakt, že půjde o mimořádný zážitek, potvrzuje jeho přívlastek NEUVĚŘITELNÝ. Zničit ďábla v sobě samém je hlavní vědecký cíl Bruce Bannera (Edward Norton), jehož impozantní proměny nálad způsobilo mimořádně silné ozáření. Bruce se ve svých mimořádných schopnostech nevyžívá, naopak jimi trpí, protože přežívá mimo civilizaci, dobrovolně izolovaný od své životní lásky Betty Rossové (Liv Tyler) a jejího otce, armádního generála Thaddeuse Rosse (William Hurt), který by rád využil Bruceovy schopnosti ve prospěch amerických ozbrojených sil. Neuvěřitelný HulkZatímco Bruce se snaží co nejvíc zůstat v klidu, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z chlapa z masa a kostí (Tim Roth) přeměnil v destruktivní kreaturu zvanou Abomination. Proti jejímu řádění nepomáhají žádné konvenční zbraně, a tak musí Bruce čelit zásadní výzvě – dobrovolně se zříct vlastního slušného já, vzteky zezelenat a rozdat si s Abomination jako chlap s chlapem, respektive jako monstrum s monstrem.

Zatímco předchozí Hulk Anga Leeho pojednával spíš o psychologickém souboji uvnitř samotného Bruce, volba Louise Letteriera, režiséra obou dílů akčního Kurýra, coby jeho nástupce, by měla být dobrou zprávou pro všechny, kdo od Hulka žádají pořádnou akci. Naopak obsazení Edwarda Nortona, jednoho z nejlepších herců současnosti, do role Bruce Bannera, nasvědčuje tomu, že nudit se diváci nebudou ani ve scénách „Bruce s lidskou tváří“. Pro samotného Nortona byla role trpícího vědce velkou výzvou, protože Hulk patří mezi jeho nejoblíbenější komiksové hrdiny. „Asi každý kluk by chtěl být aspoň chvíli v jeho kůži. Dobrovolným vyvrhelem, který v sobě skrývá obrovskou sílu a ta vyplave na povrch, když ho někdo naštve,“ říká Edward Norton.

Producentka filmu Gale Anne Hurd tvrdí, že za svou popularitu vděčí Hulk především tomu, že na rozdíl od ostatních komiksových reků je vlastně hrdinou proti své vůli. „Svůj potenciál sice naplno využívá, ale na druhou stranu ho každá proměna v Hulka neskutečně trápí. Není to hrdina, který by si oblékl kostým a vyrazil zachraňovat svět. On vlastně nemá příliš na vybranou, jestli bude nebo nebude Neuvěřitelným Hulkem,“ uzavírá producentka.

O HERCÍCH A TVŮRCÍCH


EDWARD NORTON (Bruce Banner) zářil ve filmech Prvotní strach; Všichni říkají: Miluji tě; Lid vs. Larry Flynt; Kult hákového kříže; Hráči; Klub rváčů; Rabín, kněz a krásná blondýna; Kdo s koho; Smoochy; Frida; Červený drak; 25., hodina; Loupež po italsku; Cizinec; Iluzionisa; Barevný závoj a tento rok ho uvidíme ve snímku Pride and Glory. Za filmy Prvotní strach a Kult hákového kříže byl nominovaný na Oscara. Film Frida, ke kterému napsal i scénář, získal ze 6 nominací 2 ceny Akademi.  Produkoval a režíroval film Rabín, kněz a krásná blondýna.
Neuvěřitlený HulkS dvěma společníky založil producentskou společnost Class 5 Films, která produkovala snímky Down in the Valley a Barevný závoj. V současné době připravují film Leaves of Grass a adaptace knihy Dana O’Briena “Buffalo for the Broken Heart” a Jonathana Lethema “Motherless Brooklyn,” ke kterému Norton zároveň píše scénář. Společnost Class 5 Films často produkuje dokumentání filmy, aktuálně dokument o prezidentském kandidátovi Barackovi Obamovi. S National Geographic spolupracují na velmi úspěšném dokumentárním seriálu Strange Days on Planet Earth, ke kterému Norton namlouvá komentáře. Nedávno Class 5 ohlásila spolupráci se společností Brada Pitta Plan B Entertainment a National Geographic, že budou pro HBO produkovat desetidílný dobrodružný seriál podle úspěšné knihy “Undaunted Courage”.
Norton je aktivní ochránce životního prostředí a výrazná aktivista v sociálních problémech.

LIV TYLER
(Betty Ross) se nejvíce proslavila jako Arwen v trilogii Pán prstenů. Naposledy jsme ji mohli vidět ve filmech Samotář Jim a Volání o pomoc. Její nadcházející filmy se jmenují The Strangers a Smother, kde bude hrát s Diane Keaton. Dále hrála ve filmech: Táta na plný úvazek; Svůdná krása; Rande; Armageddon; Vítejte v Holly Springs; Plunkett & Macleane; Oněgin a Začalo to jedné žhavé noci. Svůj herecký debut zaznamenala ve filmu Němý svědek, kde hrála hlavní roli po boku Richarda Dreyfusse. Poté zazářila ve snímcích Na plný pecky a Heavy.    
Neuvěřitelný HulkLiv Tyler je tváří parfémů Givenchy, což z ní, po více než 40 letech od doby Audrey Hepburn, dělá první celebritu spojenou s touto značkou.
    Narodila se v New Yorku, kde s malými přestávkami stále žije. Než se dala na herectví, pracovala od 14 let jako modelka. Má malého syna Mila.

TIM ROTH (Emil Blonsky) postavil svoji hereckou kariéru na ztvárnění nezapomenutelných postav v mnoha nezávislých filmech. Jeho debutem byl Rob Roy, kde hrál padoucha, který je považován za jednoho z nejlépe zahraných v historii kinematografie. V nedávné době jsme ho mohli vidět ve snímcích Youth Without Youth; Funny Games nebo Nechoď klepat na dveře. Jeho příštím filmem by měl být snímek s názvem The Other Side.
Vystupuje i na divadelních prknech, první inscenací byla Kafkova “Metamorfoza” v Londýně. Největší popularitu mu přinesly role ve filmech Gangsteři a Pulp Fiction.
Herecká kariéra tohoto britského herce začala náhodou při školním představení na střední škole. Jako dítě měl velikou zálibu v umění, celou dobu se připravoval, že bude malíř nebo sochař. Po školním představení, kde hrál spíše z legrace, zjistil, že má rád spíše umění herectví než malířství. Po maturitě začal studovat divadlo na univerzitě v Londýně. Hrál v téměř 20 televizních fimech včetně Made in Britain; Meantime; The Hit; Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec; Rosencrantz & Guildenstern jsou mrtví a Vincent & Theo.
Neuvěřitelný HulkJeho další filmy zahrnují: Planeta opic; Šťastná čísla; Legenda o “1900”; Invincible; Modlitba za bratra; Těla v klidu a v pohybu; Vrah z Heartlandu; Srdce temnoty; Čtyři pokoje; Malá Oděsa; Zajatci; Za branami pekla; Všichni říkají: Miluji tě; Gangster; Temné vody a The Beautiful Country.

LOUIS LETERRIER (režisér) nedávno natočil vysokooktanový akční film Kurýr 2, jenž je pokračováním jeho stejnojmenného režisérského debutu z roku 2002. Kromě toho je podepsaný pod filmem Utržený ze řetězu. Leterrier se narodil v Paříži. Lásku k filmům si vytvořil už jako dítě. Ještě než mu bylo 18, získal několik cen za krátké filmy. Francii opustil, aby mohl studovat umění na prestižní newyorské univerzitě. Pracoval jako pomocný režisér na filmech Vetřelec 4: Vzkříšení; Johanka z Arku a Asterix a Obelix: Mise Kleopatra.


ZELENÁ MISE

V rámci cateringu bylo místo jednorázového nádobí používané normální porcelánové. Na začátku natáčení dostal od producenta Hurda každý jako dárek hrnek, čímž se výrazně snížila spotřeba PET lahví a jednorázových hrnečků na kávu  :-)
Najatá firma měla všude, kde probíhalo natáčení, na starosti důkladné třídění odpadu.
Mezi další "zelené" aktivity během natáčení patřily:
o    Používání recyklovaného papíru
o    Používání znovunabíjecích baterií - především zvukaři
o    Používání ekologických mýdel a čističů v natáčecích vozech i v kancelářích
o    Využívání speciálních odpadkových košů určených jen pro biologický odpad

Co k tomu dodat? Tleskáme a přejeme si, aby se tato "zelená mise" stala samozřejmostí, a to nejen ve filmových produkcích.


- ON -



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nic pro mě...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles