Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věděli jste, že čokoláda i líbání mají stejné pozitivní účinky?

4. 08. 2017 | Vztahy
Milujete líbání se svým partnerem a milujete také čokoládu? To je dobře, protože touto kombinací si zaděláváte na spokojený život. Mnohé studie prokazují, že mlsání čokolády má na tělo stejně pozitivní vliv, jako líbání. Zaženete jimi nejen stres, ale zároveň vykouzlíte na tváři svého partnera úsměv.

Čokoládu a líbání spojuje jejich dlouhá historie a blahodárné účinky. Už za dob Mayů a Aztéků byla čokoláda považována za nápoj vhodný pouze pro vysoce postavené jedince. Ve starém Řecku způsob líbání vyjadřoval postavení, hodnost a oddanost. Před nejvznešenější osobou se dokonce líbala země, po které kráčel. Jen ti nejváženější si tedy mohli dosyta užívat radosti, které čokoláda a polibky poskytují. A tyto radosti dnes už můžeme prožívat všichni. Pojďme si je přiblížit.

Věděli jste, že čokoláda i líbání mají stejné pozitivní účinky?Zapomeňte na stres


Líbání stejně jako konzumace čokolády zvyšuje v mozku hladinu několika látek, které ovlivňují naši náladu:

Serotonin – jeho nedostatek má za následek vznik depresí. Přesto, že tento hormon nenajdete v čokoládě přímo, obsahuje látky, které vedou k jeho zvyšování.
Dopamin – absence dopaminu způsobuje špatnou náladu, únavu, a dokonce i průjem. Ke zvýšení tohoto hormonu dochází díky fenylethylaminu, který je obsažený v čokoládě.
Fenylethylamin – ovlivňuje chování a emoční stavy. Jeho hladina se rapidně zvýší, pokud se setkají dvě osoby, které jsou si více než sympatické. Proto se také nazývá „drogou zamilovaných“.
Anandamin – zajišťuje organismu pocit blaha, radosti a štěstí, a právě tuto látku čokoláda obsahuje.

Už žádné zkažené zuby


Při líbání se tvoří sliny, které obsahují fosfor a vápník zabraňující zubnímu kazu. Protože se při líbání tvoří hodně slin, jsou zuby skvěle chráněny. Ochranu před zubním kazem poskytují nejen sliny a zubní pasta, ale do jisté míry také čokoláda s vysokým podílem kakaa. U čokolád s nízkým obsahem kakaa k ochraně zubů nedochází.

Spolu už napořád

Říká se, že 4 polibky denně jsou zaručeným receptem pro spokojené partnerství. A pokud se dokážete obejmout a políbit i po několikaletém soužití, stojí váš vztah na pevných základech. Doplňte polibek ještě výběrovou čokoládou a uvidíte, že pozitivní účinky se zakrátko dostaví.

Zdroj, foto: čokoládovna Carla


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mám ji moc ráda,ale čistou bez příchutěSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Miluji hořkou čokoládu, nebo s oříšky a s různými příchutěmi.
Obrázek uživatelky
profil
Že by ? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkHorká dobrá i mléčná hlavně s oříšky****
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Smajlík

ako dobre vedeť, ja som milovníkom horkých čokolád musia mať minimálne 52% kakaa mala som aj 100% no a bola výborná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles