Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veletrh starožitností Antique přináší inspiraci pro váš byt

16. 05. 2011 | Výstavy

Moderní bytový design a secese? Zdánlivě neslučitelné spojení, které ovšem spolehlivě funguje. Trendy interiérů se často kloní k minimalistickému řešení, přičemž se majitelé nebojí prostor zkrášlovat starožitnostmi, zejména na úrovni předmětů denní potřeby nebo drobného dekoru.

Architekti, bytoví designéři či dodavatelé bytových doplňků (stejně jako jejich klienti) jsou proto stálými zákazníky prodejen starožitností. A hledají velice často jeden styl – secesi. Nadčasový styl, který snoubí užitnost s krásným uměním, vtiskl svou podobu přelomu 19. a 20. století. Pestrou přehlídku secesního umění i artefaktů, které si mohou zájemci přijít prohlédnout a případně vybrat pro výzdobu svých domácností, nabídne ve dnech 19. – 22. května veletrh starožitností ANTIQUE.

„Secese současným trendům ve světě designu skvěle nahrává. Moderní interiér si s komplikovanou secesí výborně rozumí. Vkusného výsledku lze docílit sladěním skla a kovu. Veletrh starožitností Antique přináší inspiraci pro váš bytNapříklad pokud máme skleněný nábytek, budou se k němu hodit kovové lampy, a naopak ke kovovému nábytku můžeme zvolit krásné secesní sklo. Jako doplněk pro dřevěný nábytek doporučuji porcelán,“ vysvětluje Simona Šustková, prezidentka Asociace starožitníků.

27. jarní veletrh starožitností ANTIQUE představí v prostorách Novoměstské radnice unikátní kolekce starožitností všeho druhu z nabídky šesti desítek starožitníků z celé republiky. Veletrh je jako již tradičně zároveň prodejní výstavou, na které bude možné oblíbené kousky zakoupit. Pořádající Asociace starožitníků navíc v letošním roce slaví 20. výročí svého působení, proto se celý veletrh ponese ve slavnostní náladě.
 
Elegantní skleněné vázy, kus nábytku připomínající sochu, kovové lampy s florálními motivy nebo čajový servis zajímavých tvarů – takové přívlastky zdobných a užitých artefaktů jsou typické právě pro secesi. Tento styl charakteristický elegantními liniemi, ornamentálností, barevností, rostlinnými a zvířecími motivy či ženskými ladnými křivkami je totiž skvělým kontrastem pro současné jednoduché interiéry. Secesní starožitnost dokáže novodobý interiér oživit a přitom nenarušit celkový estetický dojem.

Nemalá část expozice bude věnována přehlídce českého porcelánu, který se těší velké oblibě mezi tuzemskými i zahraničními sběrateli.

V poslední době je výrazná poptávka zejména po jemných drobných špercích, jaké nosily naše babičky, a také po kovových lampičkách, které bychom našli v příbytcích obdivovatelů designu především z řad mladší generace. Veletrh starožitností Antique přináší inspiraci pro váš bytMladí lidé si rovněž s oblibou pořizují plakáty Alfonse Muchy, díky kterým si připomínají jedinečnou atmosféru Paříže.  Mezi sběrateli kvalitních starožitností je značný zájem také o skleněné či porcelánové figury a vázy.

Veletrh ANTIQUE je ojedinělou záležitostí srovnatelnou s prodejními aukcemi. Setkává se zde laická i odborná veřejnost, přičemž obě skupiny si mohou z veletrhu leccos odnést. Kromě již zmíněných předmětů, které lze nakoupit, se mnohým nabízí šance k získání nových vědomostí. Laici mají možnost bezplatně se poradit se znalci o tom, jak poznat hodnotu vlastněné starožitnosti a také o principech prodeje. Pro odborníky je jako tradičně připraveno slavnostní udílení cen za nejlepší expozici a exponát veletrhu.
 

Zdroj: Asociace.com

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dost dobrý,jen na to mít prostor a peníze
Obrázek uživatelky
profil
sú to pekné kúsky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles