Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoce s moderátorskými hvězdami

22. 04. 2011 | Úspěšní lidé

Velikonoční anketa


Otázky:
1. Kde a s kým budete slavit letošní Velikonoce?
2. Dodržujete velikonoční tradice?
3. Pamatují ženy z Vaší rodiny na zvyk, že by na Pondělí velikonoční měly mít na sobě něco nového, aby je nepokakal beránek?
4. Vzpomenete si na nějakou úsměvnou, nebo naopak nepříjemnou velikonoční příhodu?



Michaela Ochotská, moderátorka Televizních novin
1. Velikonoční pondělí strávím doma v Praze, neboť celý víkend i následující týden pracuji. Přijedou k nám naši, takže budeme celá rodina pohromadě. Doufám, že bude krásné počasí, abychom mohli třeba grilovat na zahradě.

2. Poslední dva roky hodně (smích). Přítel je ze Slovenska a tam se Velikonoce slaví daleko více, než u nás. Jelikož jsem z Moravy, tak klasicky barvím vajíčka, pečeme beránka, dopoledne chodí koledníci… a pravidelně skončím několikrát ve vaně.

3. To slyším prvně, tento zvyk neznám.

4. Milým překvapením pro mě bylo, když jsme slavili Velikonoce v Rakousku. Byla jsem připravena, že se budu nejméně pětkrát převlékat, tak jako každý rok, když mě hodí do vody… Ale v Rakousku mají naprosto jiné tradice. Žádné polévání vodou, žádné šlehání spletenými pruty, ale zajíc který nosí vajíčka a dárečky.


Šárka Konířová, reportérka magazínu Víkend

Velikonoce jsou pro mě křesťanským svátkem, proto je budu trávit přípravou na Ježíšovo ukřižování a oslavou z mrtvých vstání. Těším se především na Bílou sobotu, kdy se v katolickém světě koná Velikonoční vigilie. Fascinující obřad, který je jen jednou za rok a během kterého se světí voda i oheň.  V rukou všech lidí v kostele během tohoto obřadu plápolají svíčky, což je opravdu půvabný moment. Navíc Bílou sobotou končí postní čtyřiceti denní doba a i v křesťanském světě se může začít slavit. A slavit plánuju s přáteli v Praze. Pokud vyjde počasí, tak se ve dnech volna vrhneme na zápolení ve hře kubb.


Marta Ondráčková, moderátorka Snídaně s Novou

1. Doma, na Moravě, s rodinou.

2. Snažím se se jim vyhýbat.

3. Ne. Ale je to krásné alibi :-).

4. Každoroční polévání a koupání ve studené vodě. Zvyk, který se dodržuje především na Severní Moravě.


Zora Kepková, moderátorka Snídaně s Novou

1. Určitě s přítelem a rodinou, tak jako každý rok. Ale zas tak moc je neprožíváme :)

2. Ráda zdobím kraslice, to mě baví, takže i letos si nějakými vyzdobím byt. A tradice, která se mi až tak nelíbí, mě určitě nemine.....koledníci z řad mých kamarádů a známých mě pořádně seřežou pomlázkou :)
3. Na zvyky tohohle typu si v rodině moc nepotrpíme, takže tenhle nedodržujeme. Ale teď si říkám proč ne, to je přece důvod jít si něco pěkného koupit :D

4. No nevím jestli je to víc úsměvné, nebo nepříjemné, ale častokrát mě kluci tak sešvihají, že si na ten zadek pomalu nesednu :D Ale letos už si ten kýbl s vodou připravím!



Zdroj: NOVA

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !