Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Chytrá žena

Velikonoční beránek - nejoblíbenější recepty

23. 03. 2013 | Škola vaření
Sladký velikonoční beránek se připravuje tradičně na Velikonoce a to většinou ve tvaru ležícího beránka nebo jiného zvířete. Peče se ze sladkého těsta, ve kterém se mohou nacházet sladké želatinové kousky a nebo ovoce jako například hrozinky, ale také různé oříšky. Beránka můžete polít čokoládovou nebo jinou polevou pro zvýraznění jeho sladké chuti.

Velikonoční beránek vznikl jako symbol dříve rozšířeného skopového masa, které bylo v době skončení velikonočního půstu na české jídelní tabuli velice hojné. Také je jedním z nejdůležitějších velikonočních symbolů a tradičně je také oblíbenou dekorací na Velikonoce. Beránka si můžete upéct na různé způsoby jako třeba beránek biskupský, makový, s čokoládovou polevou, s citronovou polevou, kakaový, s kokosem, tvarohový, z majonézy nebo piškotový.

Velikonoční beránek - nejoblíbenější recepty


Všechno ovoce, mandle nebo ořechy a čokoládu pokrájíme na drobno, dáme na misku, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a zamícháme, aby směs při pečení nesedla na dno. Celý recept zde - Velikonoční beránek - biskupský

Ramu a tvaroh dobře utřeme s cukrem a vejci. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, sekané ořechy a citr. kůru. Formu na beránka vytřeme tukem a vysypeme moukou. Celý recept zde - Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme 2 lžíce horké vody. Pomalu vmícháme hrubou mouku, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec přidáme sníh z bílků. Celý recept zde - Velikonoční beránek z piškotového těsta

Pravý velikonoční beránek - od uživatelky Draconic
Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Celý recept zde - Pravý velikonoční beránek

Dvoubarevný velikonoční beránek - od uživatelky Hankca
Žloutky dáme do větší mísy a utřeme (šleháme) je s cukrem a máslem. Přidáme hladkou mouku a mléko a neustále mícháme. Z bílků našleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Na závěr přidáme prášek do pečiva smíchaný s krupicí. Celý recept zde - Dvoubarevný velikonoční beránek

Velikonoční beránek - můj recept

Většinou dělám beránka z piškotového těsta politého klasickou mléčnou čokoládou a už několikrát jsem dělala i kakaového s kokosem, který se u nás ujal. Právě na tento vám chci napsat můj recept.                                   
Budete tedy potřebovat asi 30 dkg hrubé mouky, 15 dkg cukru, 
12 dkg tuku, 3 vejce, 2 dcl mléka, 2-3 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosu, 1,5 lžičky kypřícího prášku. Postup je úplně jednoduchý, ze změklého tuku nebo já používám klasické máslo, tak máslo vyšleháte s cukrem a žloutky do pěny, postupně přidáte mouku s práškem do pečiva, kakao, mléko a kokos. Na    konec lehce vmícháte sníh z bílků a nalijete do vymazané a kokosem vysypané formy a pečete asi 40 minut. Po upečení necháte částečně vychladnout, vyklopíte a pocukrujete.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nemám formu beránka,ale zajíčka,dvoudílnou a nikdy neodhadnu množství těsta,aby byl krásně tvarovaný i se zády a těsto nescházelo nebo nepřebývalo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
NA VELIKNOCE patří beránek,určitě podle vaše receptu zkusím
JINAK KAŽDÝ ROK PEČU PRO DĚTI,klasický beránek bez rozinek.(vydloubávají je)Polívám ho čokoláou,o očí dáváme lentilky a okolo krku mašli.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
takže také vyzkouším.....snad bude dost testa na formu
Obrázek uživatelky
profil
U každého receptu na beránka by mělo být uvedené, na jak velkou formu ten recept je- uvést velikost formy na objem . Formy jsou různých velikostí. Někdy je těsta málo, jindy ho přebývá. Zkušená kuchařka to třeba uhodne podle množství surovin, ale ne každá je zkušená. A každý jednou začínal....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Beránka peču ráda každý rok, hned zítra některého vyzkouším Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles