Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční koncert na podporu nadačního fondu AQUAPURA

28. 04. 2012 | Ze společnosti
Nadační fond AQUAPURA si připomněl první výročí své činnosti v Královéhradeckém kraji, kde se zabývá pomocí pacientům s tromboembolickou nemocí neboli poruchou srážlivosti krve. Nadační fond založili Pavel a Monika Staňkovi a jeho odborným garantem je doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph. D., z druhé interní kliniky oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Na podporu nadačního fondu AQUAPURA vystoupili ve Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové na Zelený čtvrtek 5. dubna 2012 Český chlapecký sbor BONI PUERI a orchestr Musica Florea pod dirigentskou taktovkou Marka Štryncla se sólistou Mariánem Krejčíkem. Zazněly Lamentace s responsoria v hudbě J. D. Zelenky.

Velikonoční koncert na podporu nadačního fondu AQUAPURAV rámci programu slavnostního večera představil Pavel Staněk dosavadní činnost nadačního fondu AQUAPURA a prozradil plány do budoucna. Nadační fond v uplynulém roce například dovybavil hematologické oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové novými přístroji na měření srážlivosti krve u pacientů s tromboembolickou nemocí a podpořil mateřskou školu pro nevidomé děti v Hradci Králové. „V nejbližších měsících bychom rádi speciální přístroje, které pomáhají zvýšit kvalitu života pacientů s tromboembolií, dodali také hematologickým oddělením nemocnic v Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a v Náchodě,“ řekl zakladatel nadačního fondu poslanec Pavel Staněk, který zároveň na koncertu převzal finanční dar pro nadační fond AQUAPURA od Československé obchodní banky a.s., z rukou ředitele Kanceláře představenstva ČSOB Ing. Ondřeje Škorpila ve výši 50 000 Kč. V průběhu večera se uskutečnila také veřejná sbírka s výtěžkem 7 430 Kč.

„Velmi si vážíme podpory všech partnerů a sponzorů nadačního fondu, kteří nám dávají svoji důvěru a podporují naši činnost. Děkuji Českému chlapeckému sboru BONI PUERI, orchestru Musica Florea, dirigentovi Marku Štrynclovi a vynikajícímu sólistovi Mariánu Krejčíkovi, kteří se osobně rozhodli podpořit nadační fond uspořádáním tohoto ojedinělého hudebního zážitku. Vážíme si také příspěvků od účastníků koncertu, kteří přispěli do sbírkové kasičky, všem patří naše velké poděkování,“ dodal spolu s přáním hezkých Velikonoc Pavel Staněk.

Velikonoční koncert na podporu nadačního fondu AQUAPURA„Provedení Responsorií Jana Dismase Zelenky patří nepochybně k vrcholům sborového umění. S BONI PUERI jsme na díle pracovali několik měsíců. Společně jsme se učili dílu rozumět, to považuji za velice důležité. Jen tak může zaznít v takovém monumentálním rozměru,“ řekl po koncertu dirigent Marek Štryncl.

„V letošním roce slaví BONI PUERI 30 let od svého založení, orchestr Musica Florea své 20. výročí. Obě tato jubilea jsme spojili právě v díle J. D. Zelenky, pro chlapce je to ta nejlepší škola, jaké se jim v hudbě mohlo dostat,“ dodal ředitel Českého chlapeckého sboru BONI PUERI Pavel Horák.

Více informací o nadačním fondu AQUAPURA naleznete na www.aquapura.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !