Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční razítka

4. 03. 2013 | Průběh velikonoc

Velikonoční razítka - co budete k výrobě potřebovat:

středně velké zdravé brambory podle potřeby, tvořítka na linecké těsto, špičatý nožík, vodové barvičky

1) Nachystejte si několik středně velkých brambor a jejich povrch dobře omyjte a osušte. Pak jim opatrně odkrojte horní třetinu. Dbejte na to, aby byl řez dokonale rovný, hladký a bez kazu, protože budete tvořit otiskovanou plochu razítka. Když se vám to nepovede, klidně odřízněte další plátek.

2) Nyní vezměte tvořítko na linecké těsto a ostrou stranou jej až po okraj zatlačte do středu seříznuté plochy brambory. Pak vezměte nožík a z brambory kolem formičky odřízněte asi půlcentimetrový plátek. Špičkou nožíku dobře obřízněte i záhyby formičky, které jsou špatně dostupné. Tento řez nemusí být dokonalý, protože se na kvalitě razítka neprojeví.

3) Když oddělíte ořezanou část brambory, opatrně sejměte tvořítko a Velikonoční razítko je hotové. Stejným způsobem si pomocí jiných tvořítek můžete připravit celou řadu dalších razítek.

4) Hotové Velikonoční razítko přiložte přímo na vybranou barvu ve vodových barvičkách, chvíli jím opatrně jezděte po jejím povrchu, až se celá plocha razítka dokonale obarví. Barvičky nenamáčejte, k jejich zvlhčení zcela postačí vlhkost z brambory. Dobře obarvené razítko přiložte na papír a důkladně ho otiskněte. Jemně ho naklánějte na všechny strany, aby se dobře otiskly i okraje.

5) Pomocí Velikonočních razítek si vyrobte pěkné velikonoční přáníčko, které můžete poslat. Na přeloženou čtvrtku tužšího papíru namalujte vajíčko a vystřihněte ho. Vajíčko obkreslete i dovnitř přáníčka. Potom namalované vajíčko ozdobte bramborovými razítky, doplňte ho pěknou stužkou a napište na něj svoje přání.


Autor: Katyakaty

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Razitka jsem si delala jako mala a ted je demam pro syna Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles