Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční zajíček přináší nadílku malwaru

21. 04. 2011 | Technika
Společnost McAfee varuje uživatele před klikáním na odkazy a obrázky v nevyžádaných e-mailech! Výzkumníci laboratoří McAfee Labs™ společnosti McAfee již zaznamenali celosvětové rozšíření podvodných velikonočních přání.

Tyto zprávy obsahovaly odkazy na weby šířící malware. Zatím se tímto způsobem šíří především trojské koně kradoucí hesla. Počítačoví podvodníci jako vždy zneužívají aktuálních událostí nebo významných dní. Letošní Velikonoce přirozeně nejsou výjimkou. Podvodné e-maily mohou mít např. podobu elektronické pohlednice s motivy králíčků, kuřátek a vajíček. E-mail s uvedeným obrázkem provází např. text „Download Animated Greeting Here“ (Stáhněte si pozdrav v animované podobě).

Po kliknutí na odkaz se útočníci pokusí vzdáleně ovládnout počítač neopatrného uživatele a nainstalovat do něj malware. Dalším příkladem triků jsou e-maily s textem „Easter Greetings from...“, přičemž útočníci do nich doplňují běžná křestní jména. Předpokládají, že uživatel někoho s tímto jménem zná, a e-mail proto minimálně otevře. (Podobná metoda byla již zaznamenána na Vánoce i Den sv. Valentýna.)

Obranou před těmito podvody je neklikat bezhlavě na obrázky nebo odkazy v e-mailech tohoto typu (a ve všech e-mailech od neznámých adresátů) a neotevírat soubory v jejich příloze. Pokud obdržíte e-mail v podobě elektronické pohlednice, podívejte se na adresu odesilatele, zda se opravdu jedná o legitimní web nabízející tyto služby.

Zkontrolujte, že máte v počítači nainstalován komplexní bezpečnostní software a ověřte, že je aktualizovaný. Nastavte si automatické aktualizace a pravidelné skenování počítače.

Zdroj: McAfee

Mirka Bali
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !