Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční program, poprvé i živý betlém

22. 11. 2010 | Kultura
Lidový jarmark, výstavu betlémů, zpívání pod vánočním stromem, Živý betlém, ukázky starých řemesel i sváteční koncerty: to vše mohou na přelomu roku zažít návštěvníci Velkých Karlovic na Valašsku.

Část programů se uskuteční v blízké Zvonici na Soláni. Obec také o svátcích nabídne mimořádnou příležitost podívat se do ojedinělého dřevěného barokního Karlovského kostela a prohlédnout si ho s průvodcem.

Série předvánočních programů začne v neděli 28. listopadu, kdy se u Karlovského muzea uskuteční tradiční Kateřinský jarmark. „Chystá se na něj pět desítek řemeslníků od nás i ze Slovenska. Návštěvníci uvidí některé z nich i při práci, například řezbáře, dráteníka a kováře. Chybět nebude ani zabíjačka. Atmosféru zpříjemní hudecká muzika Staré gatě z Rožnova pod Radhoštěm, Hudecká muzika z Velkých Karlovic, dětská cimbálová muzika Kyčerka, harmonikář a pravý valašský gajdoš,“ přiblížila program jarmarku Zdenka Mouleová z Informačního centra Velké Karlovice. Zároveň bude v tento den otevřena výstava Betlémy, která potrvá do 9. ledna.

Velké Karlovice - betlémVystaveny budou betlémy z různých materiálů, nejčastěji ze dřeva. Zvláštností bude betlém s figurkami vyrobenými z ovčí vlny.

O týden později, v sobotu 4. prosince, bude následovat ve Zvonici na Soláni vernisáž vánoční výstavy baněk ze vsetínské Irisy a výstava obrazů akademického malíře Luďka Majera. Ta potrvá až do 16. ledna.

V neděli 19. prosince si přijdou na své všichni milovníci tradiční lidové výroby. Ve Zvonici na Soláni se uskuteční Vánoční odpoledne s tradičními řemesly.

O druhém svátku vánočním, 26. prosince, zazpívá pod vánočním stromem u Karlovského kostela pěvecký sbor Karlovjanky. Poté bude v 17 hodin v nové stodole u muzea vůbec poprvé ve Velkých Karlovicích k vidění Živý betlém v podání členů farního sboru Schola a děti ze souboru Valášek také poprvé předvedou nové kroje.

Ve dnech 27. až 30. prosince si budou moci návštěvníci s průvodcem prohlédnout unikátní Karlovský kostel, který je zasvěcen Panně Marii Sněžné a patří k nejzajímavějším cirkevním památkám v regionu. Otevřen bude vždy od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Do roku 2011 vstoupí Velké Karlovice v neděli 2. ledna Novoročním koncertem Zašovského chrámového sboru pod vedením Petra a Milady Borovičkových. Začátek je v 15 hodin v Karlovském kostele.
V sobotu 8. ledna pak zazní ve Zvonici na Soláni novoroční koncert Vánoční vinšovaná pošta v podání Mužského pěveckého sboru řádu svatého Huberta ze Zábřehu na Moravě.

Zdroj: Velké Karlovice

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční program, poprvé i živý betlém:

Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční  program, poprvé i živý betlém
Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční  program, poprvé i živý betlém
Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční  program, poprvé i živý betlém
Velké Karlovice chystají bohatý vánoční a novoroční  program, poprvé i živý betlém
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
byva take vystava betlemu...........urcite vsak v Krlovicich bude ve velkem rozsahu..pro mne ale dost daleko
Obrázek uživatelky
profil
to k vianociam patrí
Obrázek uživatelky
profil
dúfam, že im to vijde
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím se Zdenkou- Karlovice jsou nádherné v každou roční dobu. Přeji Těm, kteří vyhrají první tři ceny, ať si to náležitě užijí, budou mít co. Možná jim budu i trochu závidět (ale jenom malinko)
Obrázek uživatelky
profil
už to všade cítít, že prídu vianoce
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles