Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velký jarní úklid organizmu a mysli

31. 03. 2014 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Jaro je obecně považováno za období, které přeje novým začátkům, očistám, detoxikacím a obecně regeneracím těla a mysli. Více sluníčka a lepší počasí prospívá naší vůli plně očistit a zregenerovat celý organizmus. První účinky očistné kúry se dostaví velice brzy – poznáte je jak po fyzické stránce, tak po psychické. Kromě toho, že dopřejete svému tělu očistu, je jarní detox i skvělým startem pro hubnutí do plavek.

Pokud vás trápí stálá únava, nedostatek energie, kožní problémy a problémy s vlasy a nemůžete se po zimě ničím nastartovat, vaše tělo vám dává jasný signál, že nutně potřebuje jarní detox. Tedy razantní očistnou kúru organizmu a krve, během které se odvedou z těla všechny škodlivé látky, které zbytečně zatěžují některý z orgánů.

Jídelní plánPustíte-li se do očistné jarní kúry, máte na výběr mnoho možností. Avšak dřív, než ji zahájíte, je dobré se poradit s odborníkem.
„Při jakékoli radikální změně v jídelníčku, kdy striktně omezíme příjem energie či výběr potravin, můžeme tělu více uškodit než prospět. Zvláště obezřetní by měli být například diabetici, především při užívání léků či inzulinu, protože při výrazném omezení stravy jsou více ohroženi stavem hypoglykemie, což je stav velmi závažný. Stejně obezřetní by měli být i všichni, kteří užívají léky, protože například při nedostatku bílkovin v jídelníčku může klesat i účinnost některých léků, může klesat imunitní reakce organismu a řada dalších komplikací spojených s malnutricí.

džusy Relax

To se však týká především vícedenních půstů a hladovění. Právě proto bychom se jim měli vyvarovat,“ upřesňuje výživová specialistka Nikola Hanyšová.


Jarní úklid potřebuje i tělo!

Pokud nevíte, čím přesně začít, je dobré se ihned zbavit všech neřestí. Tedy vynechat cigarety, kofein, alkohol, nasycené tuky, rafinovaný cukr, sůl a škodlivé přídatné látky (aditiva). Zvolněte tempo a dopřejte si čas pro sebe a začněte přemýšlet, čím se stravujete. „Pojměte očistu jinak, nesnažte se vytyčit jen časově omezené období, ale zkuste tentokrát pojmout očistu jako dlouhodobý a trvalý cíl. Tělu prospívá nepřetržitá péče, náhlé a nečekané změny v jídelníčku jsou pro tělo spíše stresem. Raději si tedy dejte za cíl 5 porcí ovoce a zeleniny na den, které dodají do těla antioxidanty a vitamíny. Právě ty tělu pomáhají k očistě. Dále zvyšte podíl vlákniny v jídelníčku, která napomáhá vázat na sebe právě toxické látky z trávicího traktu. Obecné pravidlo čím více pomalých, ale dlouhodobých změn, tím lépe. Abyste měli o své detoxikační kúře přehled, můžete využít třeba webovou aplikaci www.jidelniplan.cz,“ radí Nikola Hanyšová.

Jídelní plán


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem si jen opláchla obličej, ať vidím na ty puzzlíky. vlasy mám po pás a rozčesávat to budu zas hodinu, tak ty počkaj
Obrázek uživatelky
profil
když už tak si musím dát aspoň kávu nebo fakt usnu znova Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ostatná ale prchnou na snídani SmajlíkSmajlíkSmajlík např já jdu zapnout na kávu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
10, to mám radost. koledy mi chybí ze všeho nejvíc
Obrázek uživatelky
profil
11 Smajlík Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles