Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena

21. 04. 2011 | Novinky

Režisér Wes Craven má na kontě snímky, které jsou dnes již kultovními pro všechny fanoušky hororu - série Noční můra z Elm Street a Vřískot nebo film Hory mají oči. Nyní přichází s novým 3D filmem Vem si mou duši (My Soul To Take), který má v ČR premiéru 21. dubna 2011.


Děj hororu Vem si mou duši se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma).


filmPatnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev.


Adam Hellerman, přezdívaný Bug, je jedním z dětí narozených oné krvavé noci, kdy se po rozparovači slehla zem. Obyčejný, nevinný chlapec, který během vyrůstání slýchal historky o rozparovači a díky tomu jej od dětství sužovaly noční můry. Tento nepravděpodobný hrdina je však vyvoleným, který musí své přátele zachránit ze spárů monstr. Tím začíná divoká jízda, poutavá od začátku až do konce.


Wes Craven má zvláštní schopnost nahánět strach vyhroceným dějem a v novém filmu nás konfrontuje s padouchem stejně hrůzostrašným, jako je Freddy Krueger z Elm Street nebo Ghostface ze série Vřískot. Mistr hororu nám svým posledním filmem připomíná, že ty nejděsivější zrůdy mezi námi jsou lidé, jejichž tvář je nám někdy velmi dobře známá. Na padouchovi ve filmu Vem si mou duši je děsivé, že má rodinu, kterou miluje, ale nedokáže ovládat to, co se s ním děje. To zničí všechny a všechno, co pro něj má cenu, způsobem, který by nikdy nečekal a nedokázal by si jej představit.


ZAJÍMAVOSTI O FILMU


Vlastně jsem si ani neuvědomoval, že už to bylo tak dlouho, co jsem něco zároveň napsal i režíroval,“ zamýšlí se Wes Craven. „Režíroval jsem Red Eye a jiné filmy napsané velmi talentovanými scenáristy, ale to nebylo tak osobní jako v případě Vem si mou duši.


filmJedná se o scénář, který je mnohem komplexnější než cokoliv, co jsem dělal dříve. Zpočátku bylo celkem obtížné udržet všechny postavy ve vzájemné interakci. Chtěl jsem je všechny důkladně proplést, a to byla opravdová výzva. Příběh funguje na mnoha různých úrovních - je v něm hrozivé vzrušení, ale také místa, kde vás na chvíli uklidní humor.


Při castingu na role mladých lidí tvořících Rivertonskou sedmu se filmaři zaměřili na neznámé talentované herce. Max Thieriot (Jumper, Chloe) nahradil v roli Buga původně obsazeného herce, který těsně před natáčením onemocněl.


Říkal jsem si vždycky, že v thrilleru bych hrál jedině za předpokladu, že by jej režíroval Wes Craven. Je rozhodně králem žánru a Vem si mou duši není jen krvák, má i hodně hloubky a jde spíše o thriller než o horor. Hrát Buga, který je ve středu dění a bojuje nejen o svůj život, ale i životy přátel, byla obrovská zkušenost.“


John Magaro ztvárnil roli Bugova nejlepšího kamaráda, otloukánka Alexe Dunkelmana. „Film je jiný než ostatní, které Wes natočil. Noční můra z Elm Street je založena na nadpřirozenosti, zatímco Vem si mou duši je více lidský film s kombinací folkloru a mytologie.“


Bylo pro mě vlastně nepředstavitelné, že bych mohla pracovat s takovou ikonou, jako je Wes Craven,“ říká Emily Meade, která hraje samozvanou královnu Rivertonské školy Fang. „Postava Fang není napsána jako karikatura, poznáte všechny její stránky. To je podle mě to, co dělá z Wesových filmů klasiky. Mají ty klasické hororové momenty, které ve strašidelném filmu čekáte, ale Wes se stará i o postavy, abyste měli pocit, že je osobně znáte, i když jsou to ty záporné. O to víc vám běhá mráz po zádech."


Premiéru má film Vem si mou duši 21. dubna 2011


Zdroj: Hollywood Classic Entertainment


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena:

Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena
Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena
Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena
Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena
Vem si mou duši – nový horor Wese Cravena
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !