Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veni, vidi, vici – nová romantická komedie z golfu – míří do kin

22. 01. 2009 | Televizní tipy

Premiéra Veni, vidi, vici: 

6. 8. 2009

Produkční společnost Metropolitan film v koprodukci s Českou televizí natáčí romantickou komedii Veni, vidi, vici o tom, jak „český Honza“, mladý golfový talent, dobyl svět a srdce půvabné Terezky. Film Veni, vidi, vici chce být tuzemskou variací na tradiční hollywoodské romantické komedie, ve kterých vždycky ta pravá láska skončí happy endem.

Golfové prostředí tvoří nejen malebnou a atraktivní kulisu příběhu Veni, vidi, vici , ale bude jeho nedílnou součástí. Exteriéry našli filmaři mimo jiné v Ústí nad Labem, Praze a Karlových Varech.

Veni, vidi, viciO čem je Veni, vidi, vici

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezy. Honza, po tragické smrti svého otce -  vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ni řítí i existenční problémy. Aby udržela byt, vzala si  maminka nevýhodnou půjčku, kterou se jí z jednoho příjmu nedaří splácet, a tak zrovna ve chvíli, kdy se Honza dozvídá o svém přijetí na vysokou školu, přichází událost, která v této zemi postihla už několik set tisíc lidí – majetková exekuce. Rodina se tak ocitá v nemalých nesnázích a náš hrdina se poprvé v životě naplno sráží s realitou „dospělého“ života.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechno na mamince a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z té odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě. Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá domů.  Na večírku, kde Honza pracuje jako číšník, se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Nešikovně ho polije a konflikt je na světě. Pro Reného je Honza jen pingl a tak mu to dá patřičně najevo. Vzniklou situaci sleduje Reného bývalá přítelkyně manažerka Alice, která s potěšením kvituje, že si Honza nenechá nic líbit. Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu. Jen, co si vezme krátkou pauzu na svačinu, narazí opět na Reného… Jejich setkání opět nedopadne dobře. Na golfovém turnaji je i Alice, která je svědkem celé hádky. Baví ji trápit Reného a tak pozve Honzu na další turnaj, tentokrát už jako hráče. Honza se vyděsí, protože golf už dlouho nehrál. Bojí se, že si uřízne ostudu.

Veni, vidi, viciNa scénu vstupuje Maxmiliánův dlouholetý přítel golfový trenér Karel, který zahlédl Honzu zkoušet si odpaly, velmi rychle zjistí, že je Honza opravdový talent, jaký ještě neviděl a rozhodne se, že ho na turnaj připraví co nejlépe. Honza začne každé ráno trénovat. Celé dny a noci dře v hotelu a na  Terezku mu zbývají kradmé chvilky nočních telefonátů. Honza po týdnu skutečně nastoupí na  turnaji a k údivu všech ho vyhraje. Následují bujaré oslavy.

Ráno se Honza probudí s kocovinou, v Alicině posteli. Zjišťuje, že se o jeho golfovém úspěchu píše v novinách, což zajistila právě šikovná P. R. manažerka Alice, se kterou je vyfocený v objetí na několika titulních stránkách bulvárních plátků. Alice nabídne překvapenému Honzovi reklamní kontrakt, který by mu pomohl vyřešit starosti s penězi a exekucí. Honza souhlasí. Jeho rozhodnutí udělá  radost mamince, která dostane od Honzy peníze na další splátku, znamená ale trpký rozchod s Terezkou, která se o jeho románku s Alicí dočetla v bulváru.

Honza opouští Ústí a nastěhuje se k Alici. V golfu jde od úspěchu k úspěchu. Díky Alici je ale brzy zavalený prací v reklamě a ostatních P. R. aktivitách, takže přestává stíhat golfové tréninky, což s velikou nelibostí nese jeho trenér Karel, který se v Honzovi přímo vidí a chce z něj vychovat co nejlepšího golfistu. Pokusí se s Honzou na toto téma promluvit, ale Honza nereaguje a tak se Karel rozjede hledat pomoc do Ústí za Honzovou maminkou. Navštíví ji doma, svěří se jí se svou starostí o Honzovu kariéru a maminka mu slíbí, že s Honzou promluví. Mezi ní a Karlem při tomto setkání přeskočí jiskra. Honza nese to, že se Karel setkal s maminkou velmi těžce a vyčte mu, že ho Karel obešel… Vše skončí hádkou a Honza naštvaně odchází.

Veni, vidi, vici

Před Honzou je juniorské mistrovství republiky…  Honza je jedním z favoritů. Alice Honzovi naznačí, že je možnost přijít k penězům, kdyby vůbec nenastoupil a tím pádem by propadly peníze, které na něj lidi vsázejí bookmakerům, ale Honza to rozhořčeně odmítne. Den před juniorským mistrovstvím přichází nečekaná událost. Honza se při tréninku ošklivě zraní a na mistrovství vůbec nenastoupí.


A to je všechno vlastně teprve začátek…


O filmu Veni, vidi, vici

Režie Veni, vidi, vici : Pavel Gőbl

Veni, vidi, vici hrají: Filip Tomsa (Honza), Sandra Nováková (Tereza), Jitka Kocurová (Alice), Bohumil Klepl (trenér Karel), Jaromír Nosek (René), Anna Šišková (Marie), Václav Postránecký (strýc Maxmilián), Iveta Dušková (maminka) a další.


Čtěte také:

Veni, vidi, vici - nová romantická komedie z golfu - o hercích a tvůrcích

Nová premiéra golfové komedie Veni, vidi, vici


Zdroj: Veni, vidi, vici

Česká televize

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc se mi tento film libil
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle