Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Venkovní hry, nejen pro děti

13. 07. 2015 | Zajímavosti
Jsou prázdniny, a proto je škoda sedět doma. Vyrazte s dětmi na zahradu či do parku a zahrajte si s nimi hry. Můžete vsadit na ty, které znáte ze svého mládí anebo zvolit novodobější alternativy. Tipy na venkovní aktivity nejen pro děti přináší František Peterka.

Frisbee

Létající talíř je zábavná sportovní záležitost. Zahrát si můžete nejen se svými ratolestmi, ale přizvat třeba i další rodiče s dětmi v parku či na louce a vyzkoušet si ultimate frisbee, které hrají dva týmy na obdélníkovém hřišti. Tato hra připomíná trochu školní vybíjenou či americký fotbal, diskem ale na nikoho neutočíte ani s ním není povoleno běhat. Hlavním pravidlem je, snažit se chytit létající talíř ve vyznačené zóně. Soupeřův zájem je vám frisbee sebrat a získat body pro svůj tým.

Venkovní hry, nejen pro dětiKroket

Hra, která u nás není příliš rozšířená, ale na travnatý povrch se hodí dokonale. Je určena pro dva a více hráčů. Pravidla spočívají v posouvání dřevěné koule pomocí dřevěné hole skrz branky směrem k obracecímu kolíku a zpět ke startovnímu kolíku. Cílem hry je projet všechny branky a nasbírat, co nejvíce bodů. Každý hráč má svou barvu, popřípadě barvy, záleží, s kolika koulemi se hraje. Hráči se v tazích střídají a každý má vždy jen jeden úder, pouze pokud projede brankou, získává úder navíc. Vítězem se stává hráč, který projede celé hřiště jako první s největším počtem bodů.

Pinkaná

Zvolit můžete jen míč nebo si na pomoc přibrat i rakety. Pinkaná či házená je jasná. Cílem je hodit míč soupeři. Pokud hrajete na body, pak se snažíte soupeři chycení míče ztížit. Kromě tradičních raket a míčů, můžete vyzkoušet i různé obměny, například rakety se suchým zipem, kdy je účelem hry míček na raketu „přilepit“. Oblíbená hra pro dva v pinkané je také beach ball, ten užijete nejen na zahradě či v parku, ale třeba i na dovolené na pláži, když vaše ratolesti přestane bavit stavění hradu z písku.
 

Fotbal

Fotbal není jen výsadou velkých hřišť. Pro menší skupinku hráčů postačí jakákoli venkovní travnatá plocha a skládací branka, popřípadě branky. Záleží, kolik vás hraje. Nemusíte nutně dodržovat klasická pravidla fotbalu a v menším počtu můžete střílet i na jednu branku, kdy si každý hráč pohlídá svůj počet gólů.

Zdroj, foto: Prodeti.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Venkovní hry, nejen pro děti:

Venkovní hry, nejen pro děti
Venkovní hry, nejen pro děti
Venkovní hry, nejen pro děti
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles