Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Veterináři varují: Lidské jídlo psům škodí

22. 09. 2015 | Zvířátka
Ne vždy majitelé čtyřnohých kamarádů odolají nevinnému psímu pohledu a kňučení pod stolem, a pejsci tak často dostávají zbytky od oběda. Proč to však není žádoucí a je nutné být v tomto ohledu opravdu striktní?

Péče o psa se v jistém smyslu podobá péči o dítě. Je zapotřebí být důsledný, trpělivý, psa je důležité respektovat a mít ho rád. Nikdy ale nesmíme zapomínat, že pejsek, ačkoli je členem rodiny, tak je to pořád zvíře a jako se zvířetem s ním musíme zacházet a musíme ho tak vychovávat a pečovat o něj.

Pomineme-li výcvik, tak jedno ze zlatých pravidel je, že to, co máme na talíři my, psovi do misky jednoduše nepatří. Jednak z toho důvodu, že se tím v budoucnu vyhneme známému loudění a škemrání a poté z toho důvodu, že některé potraviny či způsoby úpravy pokrmů mohou mít pro psa fatální následky.

Veterináři varují: Lidské jídlo psům škodíStriktní ne bychom měli říct kořeněným a soleným jídlům, bramborám, čokoládě, různým oříškům apod. Zapomeňme i na jakékoli ovoce, například hrozny či avokáda jsou pro psa přímo toxické. Pes na ně může dostat alergickou reakci či mu mohou selhat ledviny. Co se týče kostí, ty psům za žádnou cenu nepodáváme vařené, snadno se štěpí a lámou.

I psi však potřebují vyváženou stravu, a i když s tím spoustu lidí pravděpodobně nesouhlasí, veškeré vitaminy, které čtyřnohý miláček potřebuje, najdeme ve výživě pro ně určené.
„Tu můžeme samozřejmě doplňovat zeleninou a syrovým masem, které díky svým enzymům pozitivně působí na trávicí ústrojí.“, dodává majitelka chovné stanice Věra Živáčková.

Pozor bychom měli dávat i na to, co dáváme pejskovi pít. Psi mají nezřídka tendence napít se z kdejaké louže po cestě, to je však špatně. Psovi není dobré podávat vodu z kohoutku, ale ani z rybníků apod.

Přestože je kolikrát jednodušší psovi dát to samé, co máme k obědu my, v tomto ohledu je třeba být neoblomný a stravu opravdu odlišovat a pro psy ji připravovat zvlášť. Nikdy totiž nevíme, co můžeme, klidně i nechtěně, pejskovi přivodit za zdravotní problémy.

Zdroj, foto: FookyWater


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Když ne vodu z kohoutku, tak co:
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík proto krmím pejska granulemiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles