Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?

16. 06. 2014 | Zvířátka
-Komerční sdělení-

V životě psů a koček přijde období, kdy jim běžné krmivo nezajistí dostatečné množství vitaminů potřebných pro jejich zdraví.
Řada granulí a plechovek běžně dostupných v supermarketech navíc nesplňuje požadavky pro jídelníček zdravého a spokojeného psa nebo kočky. Nedostatek živin může později vyvolat celou řadu zdravotních problémů. Stravu je tedy vhodné obohatit o vitaminy dřív, než problém nastane. Ideální variantou doplňků pro zvířata je tradiční česká značka CanVit, která je dlouhodobě veterináři velmi dobře hodnocena. CanVit nabízí kvalitní produkty za rozumné ceny.

Kdy pes potřebuje vitamíny?Kdy pes potřebuje vitaminy?

Vitamino-minerální doplňky CanVit jsou vhodné v období růstu, zvýšené zátěže či stresu. Dobrým příkladem je příchod štěněte do nové rodiny, období březosti a kojení u fen, příprava na výstavu či intenzivní trénink.
Na jaře a na podzim zvířata mění srst. Na jejich imunitu působí i změny počasí, proto v těchto obdobích psům pomůžete, když jejich stravu podpoříte vitamínovým doplňkem. Ten vybereme podle stáří a velikosti psa a podle jeho aktuálních potřeb. V případě problémů se srstí volíme biotinové přípravky, například Canvit H pro pejsky nebo Felvit H pro kočky.

Vitamíny a speciální doplňky stravy pro psy a kočky volíme při problémech, které u zvířat zpozorujeme. Nejtypičtější jsou problémy s klouby u starších zvířat, kdy jsou vhodné přípravky s chondroitinem (CanVit Chondro, Chondro Plus) či želatinou (Biocal Plus).

Doplňky jsou nezbytné také pro všechna zvířata krmená vařenou stravou, která zpravidla neposkytuje dostatečné množství vitamínů. Během varu se některé výživné látky ztrácí. Pro tyto případy a pro zvířata krmená metodou BARF je vhodné namísto tablet CanVit užívat sypké směsi NutriMix (verze pro kočky či psy). Dávkování je vždy přesně uvedeno na obalu.
vitamíny pro psy

Jak vybrat správný druh vitaminů pro psy a kočky?

Stejně jako u lidí platí, že nejlépe poradí veterinář. Vitamíny CanVit jsou však velmi rozšířené a správný doplněk dokážete vybrat i sami, nebo vám poradí prodavač. Co se týče dávkování, je nezbytné držet se instrukcí na obale. I vitamíny lze totiž předávkovat.

Doplňky pro psy a kočky lze jednoduše rozdělit do několika skupin:

1. Multivitamínové přípravky. Jde o CanVit Multi, CanVit Junior pro štěňata a CanVit Senior pro starší psy. Pro kočky doporučujeme FelVit Multi. V případě nevhodnosti tablet volíme NutriMix. Používáme obecně při zvýšené zátěži, nebo nejsme-li si jistí, že strava zvířete obsahuje dostatečné množství vitamínů a minerálů. NutriMix by měla používat všechna zvířata, která jsou krmena vařenou stravou.

2. Doplňky pro pohybový aparát. CanVit Chondro, CanVit Chondro Maxi, CanVit Chondro Super, Biocal, Biocal Plus a pro kočky FelVit Chondro.  Nejčastěji volené varianty pro kloubní problémy či starší zvířata jsou varianty s chondroitinem, které se liší především velikostí tablet s ohledem na velikost plemene.

Felvit pro kočky3. Přípravky pro zdravou srst. CanVit H, CanVit H Maxi, CanVit H50 Plus a pro kočičky Felvit H jsou vždy vhodné v době línání či při prvních známkách problémů se srstí. Působí dobře také na růst drápků.

4. Ostatní doplňky pro zvířata.
CanVit Imuno a nebo CanVit Fish Oil s vysokým obsahem nenasycených masných kyselin mají celou řadu pozitivních účinků na zdraví i srst zvířat. Spirulina je výživná jednoduchá řasa, která obsahuje aminokyseliny a řadu zdraví prospěšných látek. Podává se mimo jiné při cukrovce, chudokrevnosti a k prevenci osteoporózy. Jako doplněk stravy se doporučuje pro všechna domácí zvířata.

Potřebujete více informací?

Produkty CanVit se vyrábí v České republice za přísného veterinárního dozoru. Chcete-li získat podrobnější informace, navštivte naši stránku www.canvit.cz. Najdete zde podrobné popisky produktů i s doporučením, v jakých případech daný přípravek zvolit.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?:

Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
Vitamíny pro psy a kočky: Kdy, proč a jak vybírat?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máte někdo zkušenosti s podáváním taurinu své kočičce http://www.qrpets.cz/taurin-pro-kocky/ ?? Mám teď malinké koťátko a nevím, od kdy je vhodné podávat doplňky stravy (taurin) a v jakém množství.
Obrázek uživatelky
profil
1/ jak to klikani souvisi s clankem ??

2/ jak muze mit nekdo tolik casu na takove blbiny ??
Cozpak nejsou smysluplnejsi konicky? /cetba, rucni prace+hezka hudba,prace na zahradce/. To pak rodina bydli ve spine, bez obeda ci vecere a na klikaci damy to nema vliv na jejich dusevni zdravi ?? To mi hlava opravdu nebere Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmyslím,že je to stráta času,sedět u počítače a klikat a čekat,zda něco přijde.SmajlíkSedím už tu 3 hod a za tu dobu bych udělala více užitečné práce.Stejně nic nechodí.SmajlíkSmajlíku toho se dá sedět,když je člověk nemocen a nemá co dělat.ale nikomu to neberu,i já hraji.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jen jedenSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen 6Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles