Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, že bramborové hranolky mohou být součástí zdravé a vyvážené stravy?

20. 04. 2008 | Diety
McCain hranolky nejsou nic více než brambory z odborně kontrolované sklizně. Dále obsahují rostlinný olej, který obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6 a omega 9, nezbytně nutné pro zdraví. Díky tomu jsou zdrojem hodnotných živin a v důsledku toto mohou být součástí zdravé stravy.

Co je tak zvláštního na bramborových hranolkách McCain?
Bramborové hranolky McCain jsou vyrobeny výlučně z čerstvých celých brambor a malého množství rostlinného oleje. Při přípravě v troubě pečením si uchovají většinu živin. Brambory, které se používají při výrobě bramborových hranolků McCain, jsou bohatým zdrojem bramborového škrobu, který se v organizmu přeměňuje na energii a vám dává na dlouhou dobu pocit nasycení. 

McCain hranolkyBrambory obsahují vlákninu, která čistí zažívací trakt od toxinů.

Čerstvé brambory obsahují velké množství hořčíku a draslíku, které mají příznivý vliv na srdce a nervový systém, a železa, které je  nezbytné k tvorbě krve, mangan a měď, které vstupují do mnoha fyziologických procesů. Brambory jsou zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitu. Kromě toho má obsah vitamínů  B1, B2, B3, B6 vliv na zdravý vzhled pokožky, vlasů a nehtů. A nakonec olej McCain, ve kterém se hranolky předsmažují, obsahuje správný podíl  nezbytně nutných mastných kyselin.

Kolik zdravého oleje dodávají hranolky McCain?
Člověk potřebuje zhruba 60 g tuku denně, z čehož 40 g jsou nezbytně důležité nenasycené mastné kyseliny. Porce 150 g hranolků McCain připravená v troubě obsahuje 8.5 g zdravého oleje, což znamená 15 % denní požadované dávky, která je nezbytná pro udržení správných funkcí organizmu.

McCain hranolky















Proč je olej McCain tak zdravý?

1/3 nasycených mastných kyselin, které jsou zdrojem energie

1/3
mono-nenasycených mastných kyselin omega 9, které snižují hladinu nezdravého cholesterolu LDL a zvyšují hladinu zdravého  cholesterolu HDL a

1/3 poly-nenasycených  mastných kyselin omega 6 a omega 3, které podporují krevní oběh. Kromě toho snižují hladinu cholesterolu LDL a regulují  srážlivost krve.

McCain hranolky
Poměr mono-nenasy-cených mastných kyselin v oleji McCain je stejný jako ve středomořské stravě, která je známa  tím, že má velmi dobrý vliv na lidské zdraví.



www.mojehranolky.cz





Hana Houbičková
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to je super , jelikož zrovna tyhle doma baštíme moc rádi Smajlík a s majonezou Helmans nebo jak se to píše , spojíme dvě zdravé věci dohromadySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles