Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vítej, kulíšku: Sedm duhových pohádek a Průvodce na cestě domů

15. 12. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Vítej, kulíšku
Podtitul: Sedm duhových pohádek a Průvodce na cestě domů
Autor: Edith Holá
Ilustrace: Ida E. Novotná a Petra Šolcová
Datum vydání: 17. listopadu 2014
Cena: 290 Kč

Projekt Nedoklubka Pohádky pro kulíšky přichází již s další, v pořadí třetí knihou. Tentokrát se jmenuje Vítej, kulíšku. Vyšla 17. listopadu 2014 ke Světovému dni předčasně narozených dětí. Poprvé byla představena 13.11. na tiskové konferenci v primátorské rezidenci, na odborné konferenci pro zdravotní sestry a v rámci galavečera předávání cen Purpurového srdce ji byl nasazen purpurový kulíšek, jak už jsme si tak zvykli naše knížky křtít:-). Další křest a setkání s autorkou proběhl dne 17.11. v den, kdy jsme na celém světě slavili Světový den předčasně narozených dětí (World Prematurity day).

Vítej, kulíšku: Sedm duhových pohádek a Průvodce na cestě domůKniha Vítej, kulíšku má dvě části:


Sedm duhových pohádek na začátku knihy zabírá přes 30 stran a jsou léčivé a hřejivé. Andělíček Barvička sedm dní pomáhá maminkám láskyplně přijmout jejich narozené dítě, když to na počátku není tak, jak očekávaly. Skrze rozhovory s dětmi dává maminkám rady a úkoly, které jim i jejich dětem mohou pomáhat po celý život. Kouzla v pohádce jsou použitelná pro každý den. Andělíčka Barvičku a dva kulíšky, rozumbradu Kubu a spontánního Matěje ze Sedmi duhových pohádek si zamilují děti i rodiče.

Autorkou pohádek je spisovatelka Edith Holá, která je koordinátorkou celého projektu Pohádky pro kulíšky a je maminkou dvou synů. Ilustrátorkou pohádek a obálky knihy Vítej, kulíšku je Ida E. Novotná. Její mandaly a kresby provází projekt od počátku. Je maminkou dvou dětí.

V druhé části knihy Průvodce na cestě domů najdete čtyři příběhy předčasňátek s úryvky z deníků jejich rodičů, kteří si vedli deník svých dětí v inkubátoru nebo v postýlkách na JIP. Je tam mnoho vzkazů naděje, vzpomínky na první klokánkování a kojení, aromaterapeutická pomoc a také odborné články tří uznávaných českých lékařek. Také Vás určitě zaujme, jak se cítili tatínkové, co doporučují jiným tátům v podobné situaci.

Tatínkové tam dále najdou i vzkazy jiných maminek, které se svěřily s tím, co jim v tomto zátěžovém období nejvíce pomohlo. Seznámíte se s příběhem Purpurového srdce a také se dozvíte, co všechno dělá sdružení Nedoklubko na pomoc rodinám, kde se narodí děťátko předčasně. Průvodce má hřejivé mateřské kresby od Petry Šolcové, maminky tří dětí a mnoho autentických fotografií, které nám poskytli rodiče dětí.

Přejeme si, aby se rodičům dobře četla, aby v ní našli to, co hledají, aby jim pomohla pochopit a správně se postavit k nové situaci. Aby se ji naučili přijmout a stáli při svém děťátku, které se také vyrovnává se svým předčasným příchodem na svět a na který není fyziologicky ještě vůbec připraveno.

Knihu Vítej, kulíšku můžete zakoupit na stránkách Nedoklubko.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
může to být zajimavéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné počteníčkoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles