Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V kvalitní mikrovlnce si pohodlně upečete klidně i kuře na nedělní oběd

2. 08. 2015 | Moderní bydlení
Dávno pryč jsou ty doby, kdy se jídlo ohřívalo pouze v hrnci na sporáku, případě ve vodní nebo parní lázni. V dnešní době patří mezi standard každé domácnosti mikrovlnná trouba, která může díky modernímu designu vhodně doplnit celkový vzhled vaší kuchyně. První mikrovlnky, které spatřily světlo světa, se využívaly spíše pro komerční účely. V 50. letech minulého století v Americe se však tento výdobytek moderní doby začal rozšiřovat i mezi movitější koncové uživatele.

Jak to vlastně funguje?

Mikrovlnná trouba ke svému provozu využívá elementární fyziku. Při ohřívání či přípravě pokrmu pracuje s molekulami vody, které jsou součástí všech potravin. Působení mikrovln rozkmitává tyto molekuly, čímž se uvolňuje obrovské množství energie právě v podobě tepla. Zjednodušeně řečeno tak vlastně v ohřátém jídle dochází k tomu, že se v něm velmi rychle pohybuje voda. 

moderní mikrovlnné troubyZ důvodu odrážení mikrovln od stěn trouby uvnitř vznikají místa se silnějším, či naopak slabším působením mikrovln. Z toho důvodu se jídlo v mikrovlnce při ohřevu otáčí, aby bylo docíleno rovnoměrného ohřátí. Určitě nic nezkazíte, když navíc při ohřevu jídla proces na chvilku přerušíte, ohřívané jídlo promícháte a necháte ohřev dokončit. Tím docílíte opravdu dokonalého prohřátí všech částí pokrmu.

Výhody mikrovlnné trouby

Používání mikrovlnky má mnoho nesporných výhod. Tou nejhlavnější je pro moderního člověka určitě časová nenáročnost přípravy pokrmů a jednoduché ovládání. Moderní mikrovlnné trouby mají navíc mnoho dalších funkcí, jako je například gril, vaření v páře či pečení a díky tomu se stávají multifunkčním pomocníkem, který zvláště v menších domácnostech pohodlně nahradí klasickou troubu.

Zdroj: Philco


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !