Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vladimír Michálek točí v Brně s Matějem Hádkem film Posel

4. 10. 2011 | Kultura
Poslíček neboli messenger v podání Matěje Hádka je hlavním hrdinou nového filmu, jehož natáčení začíná v těchto dnech v Centru hrané tvorby brněnského studia České televize. Podle scénáře Marka Epsteina (BrainStorm, Poste Restante, ROMing…) ho natáčí režisér Vladimír Michálek (Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Okno do hřbitova, Babí léto…).

Michálek do dalších rolí obsadil Jiřího Vyorálka, Jana Kolaříka, Evu Leimbergerovou, Gabrielu Mikulkovou, Stanislava Zindulku a další herce většinou z brněnských a jiných moravských divadel. Epsteinův hlavní hrdina Petr je posel, tedy messenger. Projíždí městem na kole a spolu se svými kolegy dotváří jeho kolorit.

Vladimír Michálek točí v Brně s Matějem Hádkem film Posel„Zpočátku se jeví jako nekonformní, sympatický mladík, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností a se všemi jejími pohodlnostmi, konzumy a lžemi, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami,“ představuje hlavního hrdinu šéfdramaturg Jaroslav Kravka. Postupně však divák zjišťuje,  že má co do činění s někým úplně jiným. S bezcharakterním a sobeckým jedincem.

Podobný typ záporného hrdiny se přitom v současné literatuře ani v české audiovizuální tvorbě příliš nevyskytuje. Pokud se taková postava přece jen objeví, má její tvůrce zpravidla snahu hodnotit její chování, její postoje a téměř veřejně ji odsuzovat. Talentovaný Marek Epstein si je tohoto úskalí vědom a jakékoliv autorské hodnocení odmítá. Sobectví či bezcitnost své hlavní postavy nekomentuje. Děje se tak i proto, že ani další postavy díla nejsou prvoplánově schématické. Žádná z nich totiž není tak jednoznačně kladná. O každé postavě platí to, co lze říci i o Epsteinových dialozích: jsou živé, jakoby skutečné, a tím pádem zcela uvěřitelné.

Posel Marka Epsteina je v kontextu současné české televizní scenáristiky dílem vpravdě ojedinělým (byl mj. oceněn na jedné ze soutěží dosud nerealizovaných filmových scénářů). „I to je jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli Posla natočit, a proč jsme jeho režii svěřili jednomu z nejrenomovanějších českých filmových režisérů Vladimíru Michálkovi,“ dodává Jaroslav Kravka. Centrum hrané tvorby brněnského studia ČT už s Michálkem spolupracovalo na zatím neodvysílané sérii adaptací drobných povídek Miloslava Švandrlíka Okno do hřbitova. Posel se bude natáčet v Brně a v Uherském Ostrohu.


Zdroj: Česká televize

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
spousta pro mě neznámých herců a to je dobře,ať má taky příležitost někdo jiný než jen ti známí.(i když proti nim nic nemám)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles