Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlastní domeček, bez sousedů!

30. 12. 2007 | Vaše příběhy
Máme pěkný byt ve starém domě. Dokonce je to dům chráněný památkovou péčí, protože je nejstarší ve městě. Zvenku pokrytý dřevem,natřeným na tmavě červenou s malými okny. Díky tomu i místnosti jsou na stropech zdobeny trámy jež jsou i módní a viděla jsem v časopisech, jak si je leckdo pořizuje uměle, pro efekt.

Zatím vše budujeme a rychlost budování stojí a padá na investicích. Jestli máme nebo nemáme... Každopádně byteček vzkvétá, sice pomalu, ale jistě. Horší je to, co nemůžete ovlivnit... Naši sousedé. Kdokoli ke mě přijde na návštěvu, je po vstupu do domu zděšen. A to takovým způsobem, že už jej nedokáže ukonejšit sebeluxusnější předsíň v našem bytě. Přestavte si, vstoupíte do domu, a hned váš pohled upoutá hromada jízdních kol funkčních i dávno odložených, proložených hráběmi a lopatou na sníh. Vedle toho vám v cestě překáží sousedovic sekačka na trávu volající-hele,my na to máme!-a kus od ní se povaluje i krabice od sekačky, z které si už jejich kočka stihla udělat pelíšek na spaní. Zápach popsat nejde..

vlastní domeček Majitel domu pověřil souseda, aby vyměnil podlahu v prvním patře domu. Ten strnul staré a špinavé lino a položil novou podlahu, jak si majitel přál..Ale..lino je další překážkou v cestě,leží na nové podlaze.Možná si říkáte, proč ten nepořádek nevyhodíme my sami, když nám to vadí. To už jsme jednou udělaly. Odnesli jsme na půdu starou sousedovu sedačku, kterou po zakoupení nové v bazaru vysrčil na chodbu. Byla plná blech a kocour ji občas použil jako wc. To jsme si vyslechly! Jak jsme si to mohly dovolit, vždyť byla určená pro návštěvy, aby si mohli kde sednout, když si chtějí na chodbě zakouřit. Majitel vždy po příjezdu souseda pokárá, navrhne mu úklid ve společných prostorách a soused slibuje, že to do příště zmizí. A tak čekám..3 roky..nikoho nezvu..od vstupu do domu až našim dveřím nedýchám...nerozlížím se..nikoho si domů nezvu..zuřím..doufám..a toužím po úplně malinkém vlastním domečku na velkém travnatém pozemku......bez sousedů!

Marenkao
Chytrá Žena - čtenářka




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme si kdysi užili své se sousedy. Sice nám neskládali smradlavé věci na chodbu, ale neustále nás uráželi, udávali a dokonce jednou i ohrožovali sekerou. Nakonecsvým vlivem dosáhli naší výpovědi ze služebního bytu a my byli okolnostmi donuceni si postavit domek. Dnes jsme jim vděčni. Máme svůj klid a oni, když nás potkají, se k nám hlásí a jcí jsme prý byli dobří sousedi. Jó, teď mají peklo na zemi oni. Jiní lidé jim to vrací i s úroky a my si žijeme spokojeně v malém, ale SVÉM hnízdečku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles