Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy

22. 02. 2011 | Péče o vlasy

Napsat něco o vlasech je velmi lehké. Všichni víme, o co jde. Skoro každý z nás nějaké má, a nebo aspoň zná někoho, kdo je má. Prostě takový článek se jistě napíše sám. Nicméně to bude asi článek velmi nudný. Ano, vlasy jsou prostě téma vážné. Nebo snad znáte humornou příhodu s vlasy? O tom upřímně pochybuji. Vlasům chybí komično.


Vzpomeňme jen na tragické výrazy ve tvářích pánů, když v zrcadle pozorují vlasovou hranici nezadržitelně ustupující vzad. Jejich nešťastný kukuč si nic nezadá s nespokojenými pohledy dam, když v zrcadle objeví další vrásku. A tak spokojeně bují kosmetický, farmaceutický průmysl, a kliniky plastické chirurgie. Vlasům a vráskám je to povětšinou jedno. Nebo třeba taková slečna předškolačka, která si sama za pomocí dětských nůžek upraví své rozkošné lokýnky do podoby poněkud avantgardního rozcuchu. Její maminka je jistě navzdory tomu, že vlasy přece dorostou, na pokraji nervového zhroucení. Vždyť má za týden ve školce focení! Muzikál "Vlasy" je snad co do námětu nejvážnější muzikál vůbec.


Vyřádila se na vás kadeřnice s osobitým vkusem? Patrně vám potom do smíchu nebylo. A takhle bych mohla pokračovat...
Vlasy jsou naše vizitka, koruna krásy, důkaz našeho dobrého vkusu, zdraví, někdy i příslušnosti k určité názorové skupině. Vlasy si češeme, myjeme, nanášíme na ně speciální kosmetiku, natáčíme, žehlíme, tužíme, tupírujeme, odbarvujeme, přibarvujeme, melírujeme. Necháváme je prodloužit, nastřelit, ostříhat, sestříhat, prostříhat, dorůst. Lidské vlasy prý ochrání naše auto před gangem zákeřných kun, které nám chtějí  překousat kabely. (Nefunguje to. A já sama mám podezření, že ty kuny jsou speciálně cvičeny výrobci autokabelů a majiteli autoopraven. Důkazy ovšem nemám.) Vlasy naopak přitahují vši dětské (Pediculus capitis), které bez nich dokonce nejsou schopny delší existence.


Se svými vlasy není skoro žádná žena spokojena. Pokud tedy zrovna nevychází s dokonalým účesem z kadeřnictví. A i v tu chvíli jí možná hlavou proběhne, že příště by ten melír mohl být více dočervena. Vlasy jsou taky obživou pro mnoho lidí ( neberte to prosím doslova, ať se nedopracujete k trichobezoáru). Myslím tím kadeřnice, výrobce a prodejce kosmetiky, hřebenů, sponek a vitaminových preparátů. Vlasy jsou prostě součástí našeho života. Jen ten humor jim chybí.

 

Verča27  - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
uznávám, že i veselé věci se s vlasy mohou přihodit. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Videla jsem napriklad peknou situaci v prazskem metru...
Slecna po nastoupeni do vozu zustala stat u dveri a nahle si vsimla svych rozvazanych tkanicek. Presne v tu chvili, kdy se shybala s umyslem si boty zavazat, zlovesne zacvakly dvere metra, vuz se rozjel a mila slecna se skripnutymi vlasky tak absolvovala jizdu mezi 2 stanicemi v poctivem predklonu. Pro ostatni cestujici to byl zpestrujici zazitek, ale nastesti se vsichni jen potutelne usmivali Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně si to Verčo napsala. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Verčo, napsat dobrý článek je kumšt, vlasům možná humor chybí, ale Tobě ne! Skvěle napsáno, pobavila jsem se a zasmála, budu se těšit na další!
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles