Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlasy po zimě volají SOS, dopřejte jim jarní vzpruhu

25. 04. 2016 | Péče o vlasy
Jaro je tu a s ním se o slovo hlásí první sluníčko, hezké počasí a čas postupného odkládání vrstev oblečení. To platí i pro kapuce zimních bund a pokrývky hlavy. Jenže ouha. Odložení čepice často po zimě odhalí zničené a unavené kadeře bez života, které volají po jarním restartu a hloubkové regeneraci. Jak na to?

Letošní zima už sice řekla poslední slovo a konečně přišlo jaro, jenže naše hříva si na ni ještě dobře pamatuje. To, čeho se na kštici dopustily mrazivé teploty, ostrý vítr, sníh a teplotní výkyvy, si s sebou obvykle přinášíme do prvních teplých měsíců. Jak svým vlasům pomoci? Vše se samozřejmě odvíjí od výživné a kvalitní kosmetické péče, která stojí a padá s dobrým výběrem šamponu a kondicionéru. To ale není vše. Poradili jsme se s odborníky, jak po dlouhých chladných měsících dostat vysušené a křehké vlasy do kondice.

Jarní revitalizace s doplňkovou péčí

Vlasy v tomto ročním období potřebují více než kdy jindy ucelenou péči zahrnující vše, od šetrného šamponu přes kondicionér až po masky, zábaly a výživná tonika. Mezi časté jarní problémy patří krepatění a zacuchané koudele. Je to způsobeno oslabenou reakcí vlasů ženavystavených větší vlhkosti. Vlasy připomínající nevzhledný chemlon se hůře upravují, nedá se s nimi pracovat, a pakliže se vám povede vytvarovat je do nějakého účesu, zaručeně nevydrží dlouho. První pomoc představují kosmetické produkty na ochranu proti vlhkosti a účinně předcházející krepatění. Ty totiž dovedou uzavřít porézní povrch vlasu a zamezit tak pronikání vlhkosti, takže vlasy déle vydrží rovné a hladké.

Vystavování se jarnímu slunci

S nástupem jara na naši pleť i vlasy čím dál intenzivněji působí sluneční paprsky, a proto je dobré začít myslet na vlasové přípravky s UV ochranou. Škodlivé sluneční záření poškozuje jejich strukturu, zbavuje je přirozené vláhy a mění je v přesušenou, nepoddajnou změť.

Návštěva kadeřníka

Jarní revitalizaci hřívy prospěje také zkrácení, především zastřihnutí roztřepených konečků, jimž už není pomoci. Požádejte o radu svého kadeřníka a proberte s ním vlasové trendy na jaro 2016. Vzdušnější, lehčí sestřih vlasům po náročné zimě uleví a vdechne jim nový život.

Intenzivní regenerace do hloubky

S nástupem jara si na poličce v koupelně udělejte místo pro sadu intenzivně regeneračních produktů. Je potřeba zpevnit vnitřní i vnější vlasovou strukturu, a tak zabránit větší lámavosti a křehkosti. Poškozený povrch je třeba zacelit, vzniklé ranky vyplnit a posílit proteinovou výživou tak, aby byl vlas pevný, pružný a živý. Zároveň si ohlídejte, abyste vlasy přemírou kosmetiky různých značek nezatěžovali více, než je nutné. Stává se to, když máme urputnou snahu co nejrychleji vlasy ozdravit a zamést stopy po zimě. Dejte jim čas a starejte se o ně intenzivně, nicméně šetrně a s citem. Kadeřníci doporučují kosmetiku s obsahem blahodárných proteinů, jež vlasy vyživují a posilují.

Padání vlasů

Příchod jara také většina z nás pocítí přirozeným úbytkem vlasového porostu. Je normální, že po zimě vyčesáváte o poznání více vlasů. Každému za den vypadne zhruba kolem stovky vlasů, je to individuální. V uvedené míře to nesignalizuje žádný vážný problém, proto stačí posílit hřívu běžnými prostředky. Poohlédněte se po kosmetice na ochranu padajících vlasů a opatřete si doplňky stravy bohaté na vitamin C, zinek a selen. Dermatologové doporučují také aminokyselinu methionin, která je základní součástí keratinu. Právě keratin je základní stavební jednotkou pro vlasy a nehty.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Používám DonnuHair, která mi hrozně pomohla s kvalitou vlasů.. Po zimě jsem je měla jako seno.. a vím, že i po letní dovče je takové budu mít.. proto si zase koupím další kúru a budu užívat Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady pro naše vlasySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka